Passa al contingut principal

PERSONES: L’Aquarius


L’Aquarius
El passat 7 de desembre va aparèixer aquesta notícia en els medis informatius:
L''Aquarius” es rendeix: "Europa ha sabotejat els intents de salvar vides" Metges Sense Fronteres abandona les operacions de rescat pel bloqueig del govern italià.
L''Aquarius” no tornarà a fer rescats al Mediterrani central. Després de dos mesos aturat al port de Marsella i amb problemes per trobar un estat de bandera, Metges Sense Fronteres (MSF) i SOS Mediterranée han anunciat aquest divendres que abandonen la missió davant els obstacles a què els ha sotmès el govern italià. La segona ONG busca ara un nou vaixell per continuar les missions de rescat humanitari. 
"És el resultat d'una campanya encapçalada pel govern italià amb el suport d'altres estats europeus per deslegitimar, desacreditar i obstaculitzar les organitzacions que ajuden les persones en perill. Aquesta campanya ha soscavat el dret internacional i els principis humanitaris", denuncia MSF en un comunicat.
D'ençà que va començar a rescatar el febrer del 2016, l''Aquarius ha salvat 30.000 persones en aigües internacionals, entre Líbia, Itàlia i Malta. Les úniques embarcacions operatives que continuaran treballant al Mediterrani central són les tres que van decidir associar-se fa unes setmanes en la coalició #United4Med: l''Open Arms', que és en parada tècnica al port de Barcelona, el vaixell italià 'Mare Jonio' i l'alemany 'Sea Watch'.
https://www.ara.cat/internacional/Aquarius-rendeix-Europa-sabotejat-intents_0_2138786232.html

Estar d'acord o no estar-ho, callar o obrir la boca i ser eina de denúncia. Quina és la teva opció?

Llavors ells li respondran: –Senyor, ¿quan et vam veure afamat o assedegat, foraster o despullat, malalt o a la presó, i no et vam assistir? Ell els contestarà: –Us ho asseguro: tot allò que deixàveu de fer a un d'aquests més petits, m'ho negàveu a mi. Mt 25, 44-45


Comentaris

  1. han de continuar ajudant a les persones que o necesiten

    ResponElimina
    Respostes
    1. pues jo no estic d'acord amb el Alberto aquest, t'agradaria estar en ple mar sense aigua ni menjar i que no t'ajudessin? doncs ja està, pensa una mica

      Elimina
  2. jo crec que han de seguir rescatant perque les persones ho necessiten

    ResponElimina
  3. Han de continuar rescatant gent perquè és el millor per la societat actual

    ResponElimina
  4. han de seguir esforçant-se per ajudar a ales persones necessitades.

    ResponElimina
  5. LA REFLEXIÓ ESTA MOLT BE

    ResponElimina
  6. M'agrada l'accio que fa aquesta ONG perque aquesta agencia es posa en la pell d'aquests inmigrants que estan en guerra i si nosaltres estiguesim en perill ens agradaria que ens donin refuji en altres països.

    També creec que potser si refugiem a tots els inmigrants que vinguin pot entrar en una guerra el nostre país

    Sant Gabriel Viladecans 2n E.S.O

    ResponElimina
  7. Marc Aladid - torroella de Montgrí11 de febrer del 2019, a les 14:27

    Espero que fassin alguna cosa per tornar a ajudar aquells que ho necessiten, ja que ho estàn passant molt malament, i espero que aviat hi puguin tornar-hi

    ResponElimina
  8. Paus Santa Ana
    Sant Gabriel de Barcelona 2n B

    Jo crec que tots som humans y tots ens mereixem un respecte, per aixó tots ens hem d'ajudar entre nosaltres.

    ResponElimina
  9. Aquesta ha sigut una de les millors reflexions que hem fet perque encara que sabiem el tema de la inmigració tampoc sabia cuantes persones podien arribar a estar en aquesta situació.

    Sant Gabriel Viladecans

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies