Passa al contingut principal

PENSEM-HI: Acollir a l’altre


Acollir a l’altre
Envoltat d'una gran gentada aquell noi arrossegava els peus a cada graó de l'escala que comunica les dues línies del metro. Bambes molt velles, pantalons bruts, anorac gruixut i carregat de grassa, el cabells desordenats..... semblava un penjat. No ho semblava, hi anava de penjat. Se m’ha acostat, però no tenia temps per a ell. He fet com si no el sentís. Evidentment no podia arribar tard a la classe. I ves a saber com hagués reaccionat! També és que... hi havia tanta gent! Quin espectacle! Quina vergonya! No puc evitar ara, que tinc un moment de soledat, de pensar en ell. On deu ser? Sol o amb altres? Que potser estar malalt? És d'aquí o de fora ? Què volia? Ni una resposta. Tot són preguntes. A cadascuna només hi ha un buit.
I Tu, Déu, què em vols dir amb tot això? M'agradaria que m'ho expliquessis. Ja saps que no soc capaç d'aturar-me per mostrar compassió, però això no implica que no pugui ser hospitalari. Em fa pànic rebre un moc inesperat, fer el ridícul. Per ara és superior a les meves forces. Senyor, dóna’m força per superar les meves pors.

Ser hospitalari vol dir acollir l’estranger, acollir el desconegut. “No si val” ser hospitalari amb els meus. Quan som hospitalaris amb el desconegut estem reconeixent que li falta alguna cosa. Però la importància de l’hospitalitat no rau tant en el sentit físic de donar-li sostre, pa, aigua, sinó en el sentit simbòlic. L’hospitalitat no depèn de la quantitat sinó que depèn del cor. Ser hospitalari implica escoltar, implica fraternitat, implica compassió.  http://preguem.blogspot.com/search?q=acollir


Comentaris

 1. Jo crec que si que tenim que ser hospitalaris, pero sense pasarse. Això pot ser una ajuda molt gran per que significa que ajudes i vols ajudar a alguna persona que et necessita.

  ResponElimina
 2. Martina Díez 2nA, Col·legi Sant Gabriel Sant Adrià

  M'ha semblat molt bé el que diu la reflexió, i penso que si nosaltres som hospitalaris, la gent també serà hospitalària amb nosaltres.

  ResponElimina
 3. Neus Herrerías, (Ripollet 2n ESO B)4 de febrer de 2019 a les 8:19

  Hem de ser hospitalaris amb tothom, no només amb els amics. Encara que ser hospitalaris amb els altres pugui provocar vergonya, els hem d'ajudar.

  ResponElimina
 4. David Sánchez 2nA ESO del Col·legi Sant Gabriel de Sant Adrià del Besòs

  Aquesta reflexió m'ha agradat i em motiva a donar a més gent per fer feliç a alguna persona.

  ResponElimina
 5. Carla Villamana ( Ripollet 2n ESO)4 de febrer de 2019 a les 8:19

  Acollim amb el cor és donar importància als sentiments dels altres.

  ResponElimina
 6. Toni González (sgr) 2nB4 de febrer de 2019 a les 8:20

  Valora't a tu mateix i no deixis que et valorin els altres

  ResponElimina
 7. Sara González Estalayo 2n B Sant Gabriel Ripollet4 de febrer de 2019 a les 8:20

  En aquesta reflexió, ens explica que em de ser hospitalaris.
  Però que no només amb els nostres (familiars i amics), sinó amb tot que ho necessiti.

  ResponElimina
 8. Claudia Haro 2n B col·legi Sant Gabriel de Sant Adrià del Besòs.
  Aquest tema de l'hospitalitat hem sembla que s'ha de tractar a les escoles ja que durant la nostra vida serà una qualitat molt bona, perquè s'ha d'ajudar als altres tal i com t'agradaria que t'ajudessin i et tractessin a tu, als teus amics i als familiars.

  ResponElimina
 9. Aina Urbano 2n ESO Col·legi Sant Gabriel

  Que a mi el tema ser mes hospitalitat jo crec que hauríam de ser mes hospitalaris per que si tu et queixes per que hi ha gent que no te casa, treball...
  pero no fas res, doncs no cambias res.
  i tambe penso que aquesta reflexió es bastant inspiradora

  ResponElimina
 10. Pau Vázquez 2nd ESO B Sg Sant Ádria del Bessos

  Yo no m'hauria aturat, peró al menys l' hauria escolatat perque pot ser que sigui alguna cosa urgent.

  ResponElimina
 11. Ana Padró 2n A ESO Sant Gabriel Sant Adrià del Besòs
  M'ha agradat molt el missatge d'aquesta reflexió, perquè hem de ser hospitalaris, ajudar i acollir als demès.

  ResponElimina
 12. Ivan Morales 2n de la ESO sant Gabriel

  Aquesta es una bonna reflexio perque ens diu que hem de ser hospitalaris amb els altres

  ResponElimina
 13. Sempre hem d'ajudar, i ser hospitalaris, sigui amb un desconegut que trobem pel carrer o amb els nostres amics/gues, familiars...
  Hem d'estimar-nos els uns als altres.

  ResponElimina
 14. Ainhoa Vallejo ( Ripollet 2n ESO)4 de febrer de 2019 a les 8:22

  Acollir amb el cor és donar importància als sentiments dels altres.

  ResponElimina
 15. Em de valorar els sentiments de les altres persones i em de ser hospitalaris amb tothom.

  ResponElimina
 16. José Hernández (Ripollet 2n B)4 de febrer de 2019 a les 8:23

  Yo crec que acollir ha altres persones a la teva casa et fa molt hospitalari. Per acollir desinteresadamen a una persona has de tenir molta confiança i valentia, no tothom te el valor i la capacitat de acollir ha desconeguts. Yo penso que acollir ha altres persones que no siguin els teus es bastant dificil, perque ultimament la gent es bastant desconfida i els costa confiar en altres noves persones.

  ResponElimina
 17. doncs que hem de ser mes hospitalaris.

  ResponElimina
 18. Diego Romero García (Ripollet 2n ESO)4 de febrer de 2019 a les 8:23

  L'hospitalitat es una cosa que hem de fer perque si tu tens problemes t'agradaria que la gent sigui hospitalaria amb tu i solsament donan-te sostre sino tambe de que et tractin com els demes.

  ResponElimina
 19. Adrià Simon (Ripollet 2nEso4 de febrer de 2019 a les 8:24

  Tenim que acollir als altres, no importa el seu aspecte fisic,si són diferents o si són de diferent genere.
  Perque tots som humans i tenim sentiments

  ResponElimina
 20. JiaLe Zhao - Col·legi Sant Gabriel Ripollet4 de febrer de 2019 a les 8:24

  Ser hospitalari vol dir acollir l'estranger, acollir el desconegut. Perquè ens una manera de fer-nos més humans.

  ResponElimina
 21. Ripollet (2nB ESO) Xavi Aleix Cristofol Peña4 de febrer de 2019 a les 8:24

  Jo crec que si que tenim que ser hospitalaris, pero sense pasarse. Això pot ser una ajuda molt gran per que significa que ajudes i vols ajudar a alguna persona que et necessita.

  ResponElimina
 22. Víctor López Rodríguez ( Ripollet 2n B ESO)4 de febrer de 2019 a les 8:25

  jo crec que hem de ser hospitalaris amb tothom i no nomès amb els meus. Si nosaltres ajudem als demès,
  et sentiràs bè amb tu mateix

  ResponElimina
 23. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 24. Yaiza Tejada ( Ripollet 2n B ESO)4 de febrer de 2019 a les 8:27

  El missatge del text m'ha semblat molt corresponent , ja que encara que no coneguem a aquella persona hem de ser honestos perquè potser si que te un problema molt greu.

  ResponElimina
 25. Marta Casado 2B Col·legi Sant Grabriel Sant Adria

  Crec que aquesta reflexió és molt necessaria, ja que tots hem de ser conscient que hem d'ajudar els altres encara que sembli brut, enfadat... Hem d'ajudar i ser hospitalaris perque si alguna vegada ens passa a nosaltres, ens agradaria que ens tractessin amb respecte o amb hostilitat??

  ResponElimina
 26. Hem d'acollir a tothom, perquè tots som iguals. No som diferents. Hem d'ajudar a tots els del nostre voltant, perquè a nosaltres també ens agradaria que ens ajudessin , en moments difícils.

  ResponElimina
 27. Michelle Asuart Ripollet 1r ESO B7 de febrer de 2019 a les 8:50

  No hem de jutjar a les persones per com vesteixen o per el seu aspecte físic. I hem de ser hospitalaris amb tothom i no jutjar-ho per les seves dificultats o per com es aquella persona.

  ResponElimina
 28. Marc Josep Galbarro- 1r eso B7 de febrer de 2019 a les 8:51

  Hem de ser mes hospitalari i ajudar a la gent que ho necessita estigui en les condicions que estigui, perque si ho fa un començara a fer-ho mes i mes gent. Perque tots som iguals.

  ResponElimina
 29. Genís Sánchez 1r E.S.O. Ripollet7 de febrer de 2019 a les 8:51

  ser hospitalari es molt inportant, imaginat que tu ets un fugitiu i ningu t'aculli, no t'agradaria, doncs se hospitalari

  ResponElimina
 30. El missatge del text m'ha semblat molt corresponent , ja que encara que no coneguem a aquella persona hem de ser honestos perquè potser si que te un problema molt greu.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: selecciona Nom/URL i escriu el teu nom, el curs i el cole sg.Moltes gràcies

Entrades populars d'aquest blog

RELATS: El conte de Nadal de Charles Dickens (resum)

El senyor Scrooge és un home avar i solitari, que no celebra el Nadal, i només pensa a guanyar diners. Una vigília de Nadal, Scrooge rep la visita del fantasma del seu antic soci, mort anys enrere. Aquest li explica que, per haver estat avar en vida, tota la seva maldat s'ha convertit en una llarga i pesada cadena que ha d'arrossegar per tota l'eternitat. Li anuncia que a ell li espera un destí encara pitjor, i l'avisa que tindrà una última oportunitat de canviar quan rebi la visita dels tres esperits del Nadal. Scrooge no s'espanta i desafia la predicció. Aquesta nit apareixen els tres esperits nadalencs: el del Passat, que li fa recordar a Scrooge la seva vida infantil i juvenil plena de malenconia i enyorança abans de la seva addicció pel treball i el seu desmesurat afany de diners. El del Present fa veure a l'avar l'actual situació de la família del seu empleat Bob, que malgrat la seva pobresa i de la malaltia del seu fill Tim, celebra el Nadal. També l…

RELATS: Carta d'agraïment a un amic/ga

Carta d'agraïment a un amic/ga
Gràcies per la teva mirada de complicitat, pel teu somriure autèntic, per la teva sinceritat, per dir-me el que ningú més té nassos de dir-me, per trucar-me sense haver de dir-me res, per donar suport als meus projectes, per entendre el que ningú més entén de mi, per respectar-me, per abraçar-me quan ho necessito, per fotre'm bronca quan me la mereixo, per recordar-me les coses, per ser el meu còmplice, per explicar-me els teus secrets i saber guardar-ne els meus, per fer-me companyia, per preparar-me sorpreses, pels teus detalls amb mi, per passar-me apunts, per donar-ho tot quan sortim de festa, pels teus missatges de bon dia i bona nit, per explicar-m'ho tot i demanar-me consell, per fer-me sentir especial, per preocupar-te quan les coses no em van del tot bé, per ser-hi sempre, per tenir-me com la teva primera opció, per voler que formi part de la teva vida, per no demanar-me mai res a canvi, per no tenir mai un "no" per mi, per …

PREGArock: Sempre brilla el sol. Alvaro Soler (Marató 2018)

Sempre brilla el sol. Alvaro Soler (Marató 2018) Ho tinc molt clar el que em passa No es gens estrany, tot marca Ho pots fer tot si hi ha amor. Un món que gira i gira, no et cansis i respira, només cal vèncer el dolor. Seré amb tu, amor. Voldria dir-te vius en un món que escolta No hi ha fronteres ni ombres, i sempre brilla el sol. No hi ha banderes, respostes que no esperes, gastant la teva vida, i sempre brilla el sol. (3) Voldria dir-te que, dir-te que, dir-te que...