Passa al contingut principal

EMOCIONARI: Donar-se o entregar-se?

 

Bon dia!

Amb una mica d'humor iniciem aquesta jornada amb uns conceptes que crec val la pena diferenciar. Ous o pernil? Porc o gallina? Donar-se i entregar-se, dues paraules que s'assemblen, però en realitat són bastant diferents. L'exemple ens il·lumina una mica en la diferència, el porc s'entrega morint per donar-te el seu pernil, en canvi, la gallina fa un gran esforç per donar-te l'ou que ha sortit d'ella. Així doncs, podríem dir que l'entrega demana una renúncia de tu mateix, morir d'alguna cosa per l'altra persona, en canvi, donar-se implica oferir el que tens, però no et fa escollir, simplement aportes el millor de tu a l'altre.
I on s'apliquen aquests conceptes? Doncs evidentment en la relació amb l'altre, però amb més exigència cap a les persones que estimes, sobretot quan parlem de "la persona" sí, sí, aquella que quan entra per la porta fa que el teu dia sigui el millor del món. Ja ens entenem, oi? 😏 Doncs, quan parlem d'una relació d'amor hauríem de parlar d'entrega més que de servei. Però entregar-nos vol dir renunciar, renunciar per amor a l'altre, per estimar-lo més. Ei que deixar una part de mi no vol dir anul·lar-nos, eh? Ni tampoc ser la mascota de l'altre, ja que com entendràs això no parla d'un sinó dels dos. Al cap i a la fi, l'entrega és un compromís que faig amb l'altre, una expressió més extrema d'aquest compromís d'amor seria el matrimoni, on l'un a l'altre es prometen entregar-se mútuament fins a la mort. Un altre exemple són els missioners que se'n van a ajudar, renunciant a tota la seva realitat per entregar-se en un altre lloc.
T'agrada pensar en un amor que s'entrega exclusivament? Series capaç d'entregar-te o més aviat donar-te? Creus que aquest compromís pot durar tota una vida? Et fa por renunciar a tu per l'altre?

Tant de bo anem descobrint la profunditat de l'entrega i un dia estiguem preparats per renunciar al que faci falta per amor incondicional a l'altre.

Que tinguis un bon dia.

Comentaris