Passa al contingut principal

MARE TERRA: Caritat i justícia

 


Bon dia!

Avui parlem de justícia i caritat. El vídeo proposa uns rols on cada persona pel fet de seure en una cadira o altra, gaudeix d'uns privilegis o no. Potser si fem una mirada a gran escala, sigui així, però no sé si de vegades ocupem cadires diferents segons el lloc on estem, les persones amb qui estem, la conversa que estem tenint, etc. De fet, m'atreveixo a dir que no hi ha ningú al món que sempre estigui a la cadira del davant o del darrere, ja que sempre hi haurà moments en la vida que puguis estar una posició o altra. Crec que el perill que reflecteix aquest joc en la vida real és que sempre acabem mirant al de davant nostre amb el desig de ser com ell i al de darrere pensant: pobre... però sense fer res. 

Dit això, us deixo unes preguntes per pensar-les:
Quin lloc creus que ocupes en aquesta fila? Creus que sempre estàs situat en el mateix lloc?
Les vegades que et sents en el primer lloc, actues compartint o et quedes immòbil?
Que creus que pots donar tu per poder fer un món millor?

Tant de bo quan veiem una injustícia al nostre voltant, per petita que sigui puguem fer com el bon samarità, o com l'últim home del vídeo, que veient el que no és correcte, fa el possible per canviar aquella realitat i ajudar sense demanar res a canvi, per amor, per caritat.

Bonus: Caritat no és simplement ajudar, sinó ajudar perquè reconeixes en l'altre la seva dignitat humana o com diem els cristians: perquè en l'altre reconec que Déu hi és, hi habita, som germans en la fe (cregui o no).

Que tingueu un bon dia!

Comentaris