Passa al contingut principal

RELATS: L'anacoreta, l'amor i els lligams


L'anacoreta, l'amor i els lligams
El jove seguidor es preguntava sobre l'amor. Per què el nostre amor és sempre tan imperfecte? Per què creiem estimar una persona i al poc temps deixem d'estimar-la?
L’anacoreta escoltava atentament les paraules i dubtes del jove. Després, pausadament va respondre:
- Mai no podrem introduir-nos al món de l'amor, si abans no ens desprenem dels nostres “lligams".
El jove seguidor va preguntar:
- Què són els "lligams"?
Va somriure l'ancià i va respondre:
- És tot allò que ens lliga, que desitgem amb força, que enterboleix la nostra percepció.
Va fer una petita pausa i després va prosseguir:
- De vegades anomenem amor al que en realitat no ho és. Ens sentim atrets per alguna cosa o algú, de l'atracció passem al plaer, i aquí neix el lligam. Però tot això acaba per produir-nos cansament. Aquí no hi havia amor, només lligam. Has atribuït a la cosa o la persona un valor que en realitat no té. Aquest valor només existeix en la teva ment. La cosa, la persona, s'han transformat en un aferrament.
El jove va dubtar:
- Com puc passar del lligam a l'amor?
Va somriure l'Anacoreta i es va explicar:
- Quan siguis capaç d'estimar la cosa o la persona objecte del lligam, meravellosament, i, alhora, gaudir de qualsevol altra cosa o persona.
Va sospirar l'ancià i va concloure:
- Per això si l'amor a Déu fa que ens oblidem dels nostres germans, no és veritable amor, sinó "lligam". El veritable amor a Déu et farà estimar plenament als altres.


Comentaris

  1. jo crec que, quant vols a algú li / a has de acceptar tal com és o si no us agrada alguna cosa ho hamblas amb ell / a en calma, si ell / a vol canviar canviés si no doncs li / a hauràs de acceptar tal i com és, animarl / a, acompanyar-/ a, ajudarle / ai estar en els moments dolents com bones. I la sinceritat.

    ResponElimina
  2. Els peixos m'agradan bastant pero la musica de fons no em va agradar.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies