Passa al contingut principal

CELEBREM Sant Gabriel

El diumenge 29 se celebra Sant Gabriel
Cada 29 de setembre l’Església Catòlica celebra la festa de tres Sants Arcàngels: Sant Miquel, Sant Gabriel i Sant Rafael. La paraula Arcàngel prové de les paraules gregues "Arc" que significa "principal" i "àngel" que és "missatger de Déu". Al segle IV, l'art religiós va representar als àngels amb forma de figura humana. Al segle V, se li van afegir les ales, com a símbol de la seva promptitud a realitzar la Voluntat divina i en traslladar-se d'un lloc a un altre sense la menor dificultat. Sant Gabriel, que en hebreu vol dir "Déu és fort", "Fortalesa de Déu", apareix sempre com el missatger de Yahvé per complir missions especials i com a portador de bones notícies. Va anunciar a Zacaries el naixement de Joan, el Baptista, i a la Mare de Déu, l'Encarnació del Fill de Déu.
La institució dels Germans de Sant Gabriel (gabrielistes) celebra aquesta festa ja que l'origen del seu nom es deu al fet que un dels primers Germans que va estar amb Sant Lluís fins a la seva mort es deia Gabriel. Així mateix, anys després, un dels Superiors Generals, Gabriel Deshayes, va saber configurar el llegat de Montfort de manera que perdurés en el temps fins als nostres dies.

Comentaris

  1. Adrián Rubio 4t C d'ESO del Sant Gabriel de Sant Adrià.
    Interessant.

    ResponElimina
  2. Júlia Durán, Sant Gabriel Sant Adrià, 4tC ESO
    Ha sigut curiós saber d' on prové la paraula Ancàngel

    ResponElimina
  3. Em sembla interessant que el nostre col·legi tingui una historia tan complexa i que hi hagin passat tants anys i encara recordem a Sant Lluís Maria Grignon de Monfort


    Manuelle Gil
    Sant Gabriel Sant Adrià del Besós

    ResponElimina
  4. No sabia que el dia 29 de septembre sempre es celebra la festadels Arcàgels, i tampoc sabia que volia dir missatger de Déu.
    Alba Díaz SG Sant Adrià

    ResponElimina
  5. Abril Algar 4tC ESO
    Ha estat curios saber el significat de la paraula Arcàngel.

    ResponElimina
  6. Adrià Gento, 4t C, Sant Adrià de Besós

    Per a mí, tot allò relacionat amb la història em sembla interesant i a la vegada curiós, i saber el perquè del nom del col·legi es una dada interesant de saber-hi.

    ResponElimina
  7. Anna Bujàn 4rtC sg sant adria del besós

    Hem semba interesant perque es informació que no sabia, com el nom d'arcangel.

    ResponElimina
  8. Paula Astorga 4tC ha estat curios saber d'on prové el nom de San Gabriel

    ResponElimina
  9. Pablo Martín, Sant Gabriel Sant Adrià

    Aquesta reflexió m'ha semblat una mica extranya ja que no coneixia que la historia de Sant Lluis i de Gabriel, que li acompanyava sent un dels primers germans de Sant Lluis era tan tan antiga.

    ResponElimina
  10. Joel Vega 4t ESO C, Sant Gabriel

    Crec que és interessant saber el per què del nom del col·legi, a més de l'explicació de com l'ésser humà ha anat representant als àngels al llarg de la història

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies