Passa al contingut principal

CONTEMPLAR: El laberint

El laberint
Ampliar la imatge, observar i fer comentaris.
Potser, sense pretendre-ho, heudescobert que el laberint és un símbol del cor humà: un conjunt de camins imbricats, carrerons sense sortida, cruïlles, un centre on és difícil arribar ...
En quins moments de la vida t'has sentit com dins d'un laberint?
Com podem explorar el nostre laberint interior?
Jesús li va contestar:
-Jo sóc el camí, la veritat i la vida. Només per mi es pot arribar a el Pare. Jn 14,6

Comentaris

  1. Marti Gomez viladecans18 de febrer del 2020, a les 8:18

    Un dia estava al decathlon i em vaig separar una mica dels meus pares i no els trobava pero un home em va ajudar i els vaig poder trobar

    ResponElimina
  2. Mario Castro SGViladecans18 de febrer del 2020, a les 8:20

    Jo a vegades m'he perdut, com si fos un laberint, al Corte Inglés. És tan difícil sortir que posen les fletxes al terra però no porten a cap costat

    ResponElimina
  3. Tothom alguna vegada a la vida s'ha perdut, però amb la ayuda de la nostra familia, els nostres amics i déu, tornem a trobar el nostre cami cap a la pau interior

    ResponElimina
  4. Penso que a la nostre edat és molt normal que de vegades ens sentim perduts i tinguem la sensació de que ningú ens ajudarà. Crec que reflexionar de tant en tant, ens ajudaria a sentir-nos millor amb nosaltes mateixos i a encontrar el nostre veritable "jo" interior.

    ResponElimina
  5. Jo crec que sempre estem en un laberint, per que sempre estem escollint entre diferents opcions i no es facil saber si anem pel bon o no. Per això per completar el laberint de la teva vida, has de ser concient de que es el que vols i confiar en tu mateix.

    ResponElimina
  6. Adrià Martín SGRipollet18 de febrer del 2020, a les 11:46

    Bon dia, penso que la reflexio d'avui ha sigut molt interesant, i molt acertada. Tothom té camins a elegir i es teva la responsabilitat de aceptar les consequencies del cami que has elgit, i de seguir endavant. Tothom hauria de recapacitar i veure les nostre últimes decisions per entendre la situació alctual!!

    ResponElimina
  7. Crec que m'he perdut moltes vegades, però per a tot hi ha una sortida i una posibilitat de trobar el camí adequat. Amb l'ajuda de tota la gent que estimes y tens al teu voltant i sobre tot, confiar en tu mateix.

    ResponElimina
  8. Joel Villegas Ortiz SG.Ripollet18 de febrer del 2020, a les 11:47

    La meva vida mai ha tingut moments en els que no sabia que fer o em trobava perdut. Sempre he estat bastant segur del que vull fer i com aixi que no he trobat mai aquesta situació. El nostre laberint interior no ha de ser resolt, sino explorat mitjançants la meditació i la conciencia d'un mateix.

    ResponElimina
  9. És molt fàcil que ens perdem a la vida i que no trobem el nostre camí, peró amb la nostra força interior i amb la ajuda de les personas podem seguir endavant.

    ResponElimina
  10. Un laberint és la millor metàfora per definir el ésser humà, els nostres sentiments són com un laberint, no hi ha manera de saber que sents a ciència certa o també quan vols fer alguna cosa o per viure simplement la vida no hi ha un camí només i tots i cada un d'ells són enrevessats, estranys... et pots sentir dins d'un laberint després de sofrir un shock o molt estres; depen de la persona tindrà més o menys laberints que creuar.
    això és el que penso

    ResponElimina
  11. Penso que ens vol demostrar tots els camins difícils ¡ que ens podem anar trobant al llarg de la nostra vida, tots els inconvenients que s'ens possin al davant. Poc a poc i amb molt treball cadascú haurá d'anar superant aquests reptes que la vida li posa. Reflexionar cada dia ens ajudarà a superar tot això amb més facilitat.

    ResponElimina
  12. Quan et perds a la vida és igual que quan et perds en un centre comercial. L'únic que has de fer és demanar ajuda al depenent d'atenció al client per poder indicar-te el camí per trobar-te a tu mateix. Sinó demanes ajuda, et perdràs i et quedaràs al centre comercial per sempre.

    ResponElimina
  13. Jo crec que comparar el cor amb un laberint fa referència a que no t'estimes a tothom de la mateixa manera. Hi ha gent que, després de molt temps i de moltes cruïlles i problemes, es guanya un lloc al teu cor i es converteix en algú més important que la resta.

    ResponElimina
  14. Es normal, a vegades ens sentim perduts però sempre podem tornar a trobar-nos bé amb nosaltres mateixos amb l'ajuda d'altres o simplement nosaltres. Sempre hi ha l'opció de tornar-nos a trobar i estar bé amb nosaltres mateixos.

    ResponElimina
  15. Sentir-se perdut es un sentiment molt humà, ja que davant de les múltiples desicions que hem d'escollir a diari apareix aquesta por que ens fa sentir-nos desconcertats i perduts. La vida es un laberint i amb l'ajut de la teva familia i els amics i les teves creences podràs arribar al centre d'ell.

    ResponElimina
  16. PAULA PIQUER CONESA 4ESOB18 de febrer del 2020, a les 11:50

    yo creo que ahora lo vemos todo como que no tiene salida (laberinto) pero dentro de unos años cuando seamos mayores las cosas cambiaran y nos dejaran ver el camio con claredad.

    ResponElimina
  17. Joan Gangonells 4t ESO Religió Ripollet18 de febrer del 2020, a les 11:50

    La nostra vida és un laberint perquè penso que tothom té aquella cosa a la que li agradaria arribar. Però per arribar has de seguir unes decisions que et marquen el camí, si prens males decisions el camí es tanca.

    ResponElimina
  18. penso que aquesta reflexio no es correcte el cor no es un laberint sino que es una pressò sense sortida on l'unica sortida valida es la mort, la no existencia.

    ResponElimina
  19. La vida es definiex com un laberint on hem de trobar la sortida. En moltes ocasions ens podem sentir perduts, però no hem d'amoÏnar-nos i sempre la nostra familia i els amics ens ajudaran a trobar la solució als problemes. Reflexionar i pensar sobre els nostres actes ens ajudarà per reconeixer el nostre veritable jo.

    ResponElimina
  20. Penso que ens vol demostrar tots els camins difícils ¡ que ens podem anar trobant al llarg de la nostra vida, tots els inconvenients que s'ens possin al davant. Poc a poc i amb molt treball cadascú haurá d'anar superant aquests reptes que la vida li posa. Reflexionar cada dia ens ajudarà a superar tot això amb més facilitat.

    ResponElimina
  21. m'he moltes vegades, però per a tot hi ha una sortida i una posibilitat de trobar el camí adequat. Amb l'ajuda de tota la gent que estimes y tens al teu voltant i sobre tot, confiar en tu mateix.

    ResponElimina
  22. Eric Fuentes SGRipollet18 de febrer del 2020, a les 11:52

    A vegades durant la vida ens podem perdre, en el meu cas no n´hi paraba, pero amb el pas del temps aprens a no perdre

    ResponElimina
  23. Sentir-se perdut es un sentiment molt humà, ja que davant de les múltiples desicions que hem d'escollir a diari apareix aquesta por que ens fa sentir-nos desconcertats i perduts. La vida es un laberint i amb l'ajut de la teva familia i els amics i les teves creences podràs arribar al centre d'ell.

    ResponElimina
  24. La vida es definiex com un laberint on hem de trobar la sortida. En moltes ocasions ens podem sentir perduts, però no hem d'amoÏnar-nos i sempre la nostra familia i els amics ens ajudaran a trobar la solució als problemes. Reflexionar i pensar sobre els nostres actes ens ajudarà per reconeixer el nostre veritable jo.

    ResponElimina
  25. Jo crec que els problemes que tenim , i que volem escollir una cosa , ens trobem en un laberint, per que sempre estem escollint opcions diferents en el llarg de la nostra vida , per això hem de ser concients de les nostres decicions i confiar en nosaltres mateixos.

    ResponElimina
  26. Crec que a vegades ens podem trobar com si estiguessim en un laberint quan estem perduts i no sabem que fer ni per quin camí hem de caminar, però prenent les decisions correctes i seguint el camí que ens fa feliços trobarem la sortida.

    ResponElimina
  27. El concepte de viure en un laberint, és molt usual. Ja que, vivim en una societat plenes reptes per poder evolucionar en les diferents etapes de la vida. Segurament cada vegada ens trobem en més laberints al llarg de la vida, com l'adolescencia que tenim que evolucionar més per poder arribar a els mínims recursos de l'adultesa.

    ResponElimina
  28. penso que aquesta reflexio no es correcte el cor no es un laberint sino que es una pressò sense sortida on l'unica sortida valida es la mort, la no existencia.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies