Passa al contingut principal

PENSEM-HI!: 3,2,1, off we go! Roll

3,2,1, off we go! Roll
Quan era petita vivia la Quaresma amb molta intensitat. A la meva família, un element imprescindible del Dijous Sant era la pel·lícula de després de dinar, just abans d'anar als Oficis. "La Passió" de Mel Gibson, és clar. La cruesa de les escenes aconseguia crear l'ambient idoni per a posar-se en situació. Gairebé podia sentir, des de la comoditat del meu sofà, les fuetades que veia a la pantalla. Recordo fins i tot haver deixat anar alguna llagrimeta plena de tristesa i indignació després de la tercera negació de Pere. Com podia atrevir-se a negar-li? Em semblava inconcebible que, un diumenge, Jesús fos rebut amb palmes i crits, i tan sols cinc dies després, estigués clavat en una creu. “Si jo hagués estat aquí, no l’hagués traït”, em deia. I amb una barreja de ràbia, aflicció, amargor i pena, desitjava que passés el temps el més ràpid possible fins a la Vetlla Pasqual. Encara sort que la història tenia final feliç i tots aprenien la seva lliçó. La moralitat semblava encertada. Quan un es fa gran sembla anar descobrint que sí, que allò que va passar quan encara no existien internet ni els mòbils, té molt d'actual. Perquè també en nosaltres es donen contradiccions i incoherències: Diumenges de Rams que es tornen ràpidament en Divendres Sants. Llargs camins cap al Gòlgota amb horitzons no massa esperançadors que van acompanyats de dolor i molta solitud. Algunes vegades ens sentim traïts, negats... i altres vegades som nosaltres els que ignorem i diem "no" al proïsme. Molts sepulcres buits, deserts interiors, incomprensió ...
Adap. Isabel Ferrando @pastoralsj
Quin sentit té recordar aquesta historia, dos mil años després, en una societat que res té a veure ja amb la d’abans?

Comentaris

  1. Bon dia! Sóc Daniel Bentué Escalona, del col·legi de Sant Adrià.

    Ara, com fa dos mil anys, la societat canvia d'"opinió" amb velocitat, i sovint, amb certa arbitrarietat. És important saber mirar més enllà del titular, saber mirar amb el cor.

    Molt bona setmana!

    Dani

    ResponElimina
  2. També en nosaltres es donen incomprensions i incoherències...A vegades algú que estimes et retreu que no has estat a l'alçada en un moment que havies de recolçar, ajudar...siguem també comprensius amb aquestes involuntàries errades que tots cometem. Perdonem aquell que de forma sincera et mostra penediment.

    Una abraçada.
    Sóc la Mª José Rives Salinas, del col·legi de Barcelona

    ResponElimina
  3. Gemma Justo SG Barcelona
    La història de Jesús no és com altres històries interessants que fins i tot m'ensenyen coses importants de la vida. És Jesús mateix, qui ara i aquí em crida a anar amb ell, a seguir-lo pel camí que ell va fer per a nosaltres. És ell qui em rescata dels moments foscos i qui m'anima a ser feliç. Ell és qui em transforma cada dia. Amb qui parlo més profundament cada dia.

    ResponElimina
  4. Josep Inglavaga 4t A SGRipollet
    La història de Jesús no és com altres històries interessants que fins i tot m'ensenyen coses importants de la vida. És Jesús mateix, qui ara i aquí em crida a anar amb ell, a seguir-lo pel camí que ell va fer per a nosaltres. És ell qui em rescata dels moments foscos i qui m'anima a ser feliç. Ell és qui em transforma cada dia. Amb qui parlo més profundament cada dia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Intenteu ser "originals" en la vostra resposta. Si estàs d'acord amb la persona que escriu, pots afegir-hi alguna opinió personal. No cal fer un "copia i enganxa".

      Elimina
  5. Alejandro Rasero Marín 4t A SG Ripollet:
    Opino que en aquests 2000 anys la societat ha canviat i evolucionat, però tampoc hi ha tantes diferencies en aquest aspecte si es que encara continuem comentent els mateixos errors. Jo crec que aquesta historia serveix més del que sembla. Sens dubte es una cosa per reflexionar i donar-li voltes.

    ResponElimina
  6. ANNA RUIZ MORENO 4t A SGRipollet
    Des del meu punt de vista, jo crec que el sentit que té recordar la història de Jesús a temps d'ara és que pots pensar quines repercusions va tenir la seva història, quins canvis han sigut deguts al que li va passar, què hagués passat si això fos ara (potser amb els ideals s'ara i les tecnologies no hagués passat)... Simplement reflexionar una mica i veure si potser el que li va passar ens ha acabat afavorint. Perquè sinó, l'efecte papallona seria tan gran que segurament nosaltres no estariem aquí ara mateix, escribint això.

    ResponElimina
  7. NAROA PUIG GARCIA 4tA Religió SGRipollet
    Jo penso que quan recordem aquesta història reflexionem ja que els temps han canviat molt i les maneras de pensar i tot i graciés a aquelles maneres de pensar ara estem així modernitztas. Encara que no hi ha tantes diferencies perque no aprenem dels nostres errors pero aquesta historia com es de Jesús s'ha de donar moltes voltes perque de tot aixó aprens algo fins i tot de la mínima cosa,

    ResponElimina
  8. Adolfo Gonzalez Garcia 4t.A SGRipollet
    En la meva opinió, nosaltres som els unics éssers vius que no aprenem dels erros i seguim ensopegant-nos amb el mateix obstacle continuament. Encara que en 2000 anys, en l'àmbit tecnològic hem evolucionat molt, seguim ssent iguals per dins, seguim divulgant informació incoherent, contradient-nos tota la estona... Seguim tenint por del que no coneixem.

    ResponElimina
  9. MARIA GARCIA RAMOS 4tB SGRIPOLLET.
    En la meva opinió, crec que està bé recordar la història de Jesús, per veure com hem evolucionat i no només com a persones sinó, també en el àmbit tecnològic... Penso, que encara que hagem evolucionat i anant pensant de diferent manera continuem fent els mateixos errors que abans, i per això està bé recordar la història de Jesús.

    ResponElimina
  10. Alex Sanchez Garcia 4t A SG Ripollet
    En la meva opinio, aquesta historia de Jesus ens recorda que concretament a els humans ens costa molt aprendre dels nostres errors del passat. Jesus i la religio cristiana ens posen en diferents situacions perque nosaltres poguem reflexionar i així no cometre els mateixos errors. Encara que la humanitat haguem evolucionat tan en tecnologia com en la nostra manera de pensar a vegades cometem els mateixos errors del passat.

    ResponElimina
  11. Marc Gómez 1er ESO A Sant Adrià
    Passi el temps que passi, les persones tenim tendència a jutgar a les altres (no totes les persones), y a Jesús el van jutgar y no li van escoltar.

    ResponElimina
  12. Aitana Deiros 4t A Ripollet
    Personalment, recordar la història de Jesús ara en aquests moments dona molt per refloxionar.
    A vegades la vida ens possa diferents reptes per superar i haurem d'intentar no cometre els mateixos errors que em fet anteriorment. Pot ser que la història de Jesús hagués canviat actualmente amb els avenços que tenim ( ideologíes, tecnologicament) però, si la història va ser així será per algo.
    Penso que recordar aquesta història ens dona molt per pensar la nostra evolució i de com eren las coses 2000 anys enrrere que ara.

    ResponElimina
  13. Bon día! Soc la Victoria Martinez Cepeda (4ESO) de l’escola Sant Gabriel Ripollet.
    Penso que som els unics éssers vius que no aprenem dels erros i seguim ensopegant-nos amb el mateix obstacle continuament. La història de Jesús haurà canviat actualment amb les noves ideologies que tenim, però si la ideologia va ser predicada així, algun motiu amb un bé comú hi haurà darrere. Encara que els humans hàgim avançat en àmbits tecnològics, seguim cometent els mateixos errors del passat.

    ResponElimina
  14. Ivan García 4tB Ripollet

    El que aquest text em fa reflexionar és com tot i que hem evolucionat de tantes maneres (Des de l'àmbit artistic i social fins al tecnològic) la nostra manera de pensar i/o actuar encara no ha cambiat res. Aquesta reflexió es pot aplicar al dia a dia, quan fem algun acte que molesta a algú i seguim repetint. Crec que l'ésser humà mai serà capaç d'aprendre dels seus errors.

    ResponElimina
  15. Pau Yi Ramos 2nB eso Ripollet
    Tot i que han passat mes de 2000 anys la manera de jutjar a algunes persones no ha cambiat i seguim jutjant persones sense saber com son.
    Per això aquestes festes ens ajuden a reflexionar sobre qui som i com hem de interpretar a les persones que es el que ens va voler ensenyar Jesus .

    ResponElimina
  16. Hugo Julian 2n A Ripollet

    Aquesta reflexio ens ensenya que encara que hem evolucionat i canviat en els ambits socials no hem camviat gents en la manera de veure i jutjar les persones

    ResponElimina
  17. Clàudia Cervera 1r A
    Tant fa dos mil anys com ara els amics et poden trair.
    Hem de mantenir el nostre criteri sempre i intentar ser el més fidels possibles amb la gent que ens estima i ens ajuda, família, amic etc...

    ResponElimina
  18. Laura Barragan Ruiz 4tB Sant Gabriel Ripollet
    Al recordar la història de Jesús podem pensar quines repercussions va tenir la seva situació, quins canvis han tingut al llarg de la història a causa de que ha passat. Els temps i les maneres de pensar canvien constantment i gràcies a aquelles formes de pensar ara estem així de modernitztas, hem evolucionat com a espècie i com a societat. A dia d'avui ens costa aprendre dels nostres errors i l'ésser humà mai serà capaç de evitar-ho. A Jesús li van jutjar i no el van escoltar, i així anem nosaltres, jutgem abans de conèixer.

    ResponElimina
  19. Marc Vives Herreras 4tB Sant Gabriel Ripollet
    La història de la setmana santa, es molt tràgica, però a la vegada, ens fa reflexionar sobre com una figura tan bona com era Jesus, va ser traida, i executada, per la maldat dels romans i de com ell va sapiguer perdonar-los. La traició segueix present avui en dia, i desgraciadament, tot i haver evolucionat en el temps, seguim jutgant a persones que són inocents y que per desgracia la nostra societat, no es capaç de veure-ho. Es la veritat, molts inocents, segueixen sent jutjats i condemants per lo que senten i lo que pensen. Però, pot ser amb el temps, tot pugui canviar.

    ResponElimina
  20. Laura Romero Riveiro 4tB Sant Gabriel Ripollet
    Penso que aquesta historia és una molt bona reflexió del que passa actualment, ja que hem avançat molt en l'ambit social o tecnologic, però en l'ambit de recapacitar i aprendre dels teus errors per no tornar a cometre'ls estem tan malament cm abans. Esperem qe amb el temps això pugui canviar, perque hi auria una societat molt més inteligent i interesant.

    ResponElimina
  21. Olaya Puig Romero 4tA Sant Gabriel Ripollet

    Jo penso que el recordar la història de Jesús ens fa adonar-nos de que tot passa per una raó i que les coses que no comprenem perquè passen en un principi al final prenen sentit.
    Es evident que no podem saber que ens te preparat el futur per a nosaltres, però si podem viure el present i fer actes que tinguin un impacte com en el cas de jesús.
    La seva història sempre es a la ment dels cristians perquè es valora els actes que ell va fer d’una manera caritativa. Ell no pensava en el que podien portar-li les seves accions simplement creia en si mateix i en els beneficis que podria portar a la resta de persones.

    ResponElimina
  22. Jessie Lin 4tB SGRipollet

    Aquesta història és una descripció de la societat d'avui en dia, per això és bo recordar-lo perquè són maneres per evolucionar com societat, encara que existeixen traïdors, persones que cometen errors. L'ésser humà a llarg de la història sempre ha sigut egoista, per aquest motiu és més fàcil ser traïdor, ja que les persones que confiem són les persones que li donem oportunitat de ferir-nos. Encara que no tothom es dedica a fer mal al demés, per això diem que hem evolucionat.

    ResponElimina
  23. Juan Pablo García Andrade 2nB Sant Adrià
    A mi aquesta història em fa pensra en que encara la gent és igual, en aquest text es demostra que la gent és molt de canviar d'opinió pel que veuen per fora sense veure el de dins i també que tota la gent comet errades i la majoria de les vegades no reben el tracte ni una oportunitat més.

    ResponElimina
  24. A vegades algu que estimes et treu que no estas a l'alçada en un moment que havies de recolçar, ajudar... siguem tambe comprensius amb aquestes involuntaries errades que tots cometem, perdonem aquell que de forma sincera et mostra penediment tambe en nosaltres es donen incomprensions i incoherencies....

    Nayara Martinez 2n ESO A SG Ripollet

    ResponElimina
  25. Laia Martínez Miquel 4rtA Ripollet/ Religio
    Aquesta petita historia ens fa reflexionar sobre els diferents ideals i els que tenim actualmet . Nolsatres mateixos podem reactificar els nostres errors , per a mi aquesta frase és el objectiu de aquesta reflexio . Es veritat que hi ha avegades que prenem decisions on per a culpes d'elles hem de pendre una altre , però aixo es el desti , per algún motiu hem fet allo.

    ResponElimina
  26. Laia Monteagudo Huelva 4t ESO B, SGRipollet
    En el meu punt de vista, la societat ha canviat i ha evolucionat bastant, peró en altres aspectes no hem canviat. Recordar l'història de Jesús ens pot ajudar a veure els errors del passat i que pasaria si hagués passat en l'actualitat, també ens pot ajudar a millorar.

    ResponElimina
  27. Andrea Moreno Matos 1rB SG Sant Adrià .
    Tothom s'equivoca , però pocs demanen perdó de veritat . Les persones que ho fan han de ser perdonades .

    ResponElimina
  28. Xavi Nuez 2n A sgripollet
    Jo crec que els humans com especie si que em evolucionat en aquests 2000 anys pero com a persones i com a societat no em evolucionat res.
    Les persones, no rectifiquem els nostres errors, sino que seguim cometent molts dels errors que vam cometre fa res. Per exemple seguim sent molt egoistes, seguim pensant en nosaltres mateixos més que en els altres i portem sempre al cap la paraula "jo" per davant de tot.

    ResponElimina
  29. Arnau Mariño Ibañez 2 ESO A Religio SGRipollet
    Ens fa pensar que la societat a cambiat molt algunes coses a millor i altres a pitllor pero el que crec es que hem tingut atbansos que ens han ajudat a millorar la societat la igualtat de genere i sobretot econicament i socialment.

    ResponElimina
  30. MARIA LÓPEZ 4TA SANT GABRIEL RIPOLLET
    Sincerament després d'haver llegit aquest text, penso que és important reflexionar totes les coses que ha aportat a cada persona saber la historia de Jesús, com hagués afectat si això no hagués passat. La societat d'avui en dia penso que ha evolucionat bastant tant tecnològicament com personalment, però hi han altres punts de vista que crec que segueixen igual que a l'època. També com comenta el text, tots cometem errrors al llarg de la nostra vida, dia a dia, per petits que siguin. Però és algo normal i sa, perquè ens ajuda a créixer com a persona sempre que els rectifiquem i ens adonem del error. Demanar perdó tot i que a vegades costi, és algo essencial també.

    ResponElimina
  31. SAMUEL FERNANDEZ VEGA 4T A SANT GABRIEL RIPOLLET
    Penso que la històrioa de Jesús segueix sent important ja que els valors no s'han perdut amb els anys, i segueix sent important seguir el seu exemple, i reflexionar sobre el que fem bé i el que no fem tant bé.
    A més, ningú no és perfecte, de forma que a tothom li servirà, ho pensi o no.

    ResponElimina
  32. Victor Florido 2n Sant Gabriel Ripollet.
    En la meva opinió, penso que cal recordar l'historia de Jesús,ja sigui 2000 anys o 3000 anys, però cal recordar-la per veure com em evolucionat, i recordar com eram abans.
    Estic d'acord amb el text, perquè tots cometem errors, casi tots els dies, ja siguin petits o molt grans, els fem volent o sense voler, però els fem; tots hauriem de rectificar, saber com desfer-los i adonar-nos del que em fet.
    Em sembla molt bé recordar l'historia de Jesús, perquè em evolucionat molt com a perspnes, i ho continuarem fent.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Francisco Berenguer Rodríguez 2n ESO A Sant Gabriel Ripollet.
      Dos mil anys després les persones seguim tenint les mateixes actituts, egoísme, traició... , penso que encare que hem evolucionat en tecnologia i en comoditats en altres aspectes seguim amb el mateix egoísme, això serà així sempre perque vivim en un món en que les persones només pensen en ells mateixos.

      Elimina
  33. Arnau Bornay 2n ESO B Sant Gabriel de Sant Adrià

    Perquè nosaltres, els humans any rere any seguim cometent els mateixos errors de fa milers d'anys i això ens serveix perquè no torni a pasar i per que ens adonem de que no som una espècie perfecte i que per molt de que la nostre tecnologia evolucioni els humans no ho em fet.

    ResponElimina
  34. Izan Legaz Martinez/ 2nA d´esoç/ Sgripollet
    La especie humana porta millions d´anys visquent a la terra , millions d´anys on s´ha vist de tot , guerres , conquestes i errors sobretor això. L´home ha evolucionat això es evident , tant en l´ambit social i sobretot en el tecnologic , però la historia de Jesus en serveix per a reflexionar sobre com ha canviat el mòn desde el que era abans fins el que es ara. Tontos han existit sempre , però l´home sembla que mai aprengui dels seus errors. Es que no saben que la guerra provoca milions de morts , o tampoc saben que robar es enganyar-te a tu mateix? El esser humà sempre s´ensopega amb la mateixa pedra , en millions d´anys d´existencia , no s´aprés el que s´ha de fer, la societat ha canviat molt pero el dia a dia ens demostra que any rere any continuem cometen els mateixos errors de sempre.

    ResponElimina
  35. Penso que és important recordar la història de Jesús ja que tots els valors que ens ha ensenyat no els em oblidat amb el pas dels anys, i encara avui dia, estudiem la seva història. Penso que és important reflexionar sobre com hagués afectat a la nostre vida actual si tot això no hagués passat. La societat d'avui en dia ha evolucionat molt en alguns casos, però si ens fixem, continuem sent igual d'egoistes i sempre ens ensopeguem amb la mateixa pedra.

    ResponElimina
  36. Quim Gutiérrez Geli 1r A Eso
    SG SantaAdriá.
    Yo crec que la gent jutja sense saber perquè creuen que es més fàcil que no pas escoltar a la persona que estàn jutjant, i no es donen compte de que el que fan no és el correcte.

    ResponElimina
  37. Avui dia no passen aquestes coses. A ningu se'l crucifica. Però amb aquesta història de Jesús poden comparar la societat d'avui en dia. Moltes persones es mouen pel que els altres diuen encara que no estiguin d'acord amb el que estan fent. Això em fa recordar a la història de la crucificció de Jesús.

    ResponElimina
  38. recordar la història de Jesús ara en aquests moments dona molt per refloxionar.
    Tothom comet errors en la seva, i tots mereixem el perdó.

    joel lópe 1 eso sant adria

    ResponElimina
  39. Aquest es el comentari de Rubén Martín Valero, t'ho envio jo Josep.
    Jo crec que encara que hagin passat més de 2000 anys és interessant recordar la història de Jesús. La vida i la societat del segle XXI ha canviat moltíssim respecte a la de l'època de Jesús, però les persones segueixen sent iguals. Seguim tenint els mateixos sentiments i emocions, que a vegades ens comporten a realitzar errors, o a repetir-los guiats per la ira o el dolor. Encara que a l'actualitat hem evolucionat en la gran majoria d'aspectes, els éssers humans seguim tenint els mateixos instints i és necessari recordar la història de Jesús perquè, d'una o d'altra manera, es continua repetint a l'actualitat.

    ResponElimina
  40. Penso que és important recordar-se la història de Jesús, la intriga pel que va passar fa tants anys endarrere. Com bé diu la pregunta proposada, la societat actual ha canviat moltíssim però la població segueix sent la mateixa. Per això com he dit és important reocrdar a Jesús

    ResponElimina
  41. Héctor Martínez Chaparro, 2nA, Religio, sgripollet

    Aquesta reflexió en la meva opinió ens fa veure com a canviat la societat de fa 2000 anys fins el dia de avui, i en la meva opinió jo crec que per una part em canviat i per un altre no, per exemple em canviat molt la nostre manera de pensar i em evolucionat molt, però en el que no hem canviat és en que posem el ''jo'' per devant de qualsevol cosa

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies