Passa al contingut principal

LAUDATO SI’, una carta per a tots i totes

LAUDATO SI’, una carta per a tots i totes
A l'acostar-se el cinquè aniversari de la publicació de l'encíclica Laudato si', el papa Francesc ha fet una crida per celebrar una setmana per l'ecologia integral, durant el mes de maig.
https://youtu.be/pOoJiYbGwd4  Vídeo animació de la Carta
“Faig una invitació urgent a un nou diàleg sobre la manera com estem construint el futur del planeta. Necessitem una conversa que ens uneixi a tots, perquè el desafiament ambiental que vivim, i les seves arrels humanes, ens interessen i ens impacten a tots. El moviment ecològic mundial ja ha recorregut un llarg i ric camí, i ha generat nombroses agrupacions ciutadanes que han ajudat a la conscienciació. Lamentablement, molts esforços per buscar solucions concretes a la crisi ambiental solen ser frustrats no sols pel rebuig dels poderosos, sinó també per la falta d’interès dels altres. Les actituds que obstrueixen els camins de solució, fins i tot entre els creients, van de la negació del problema a la indiferència, la resignació còmoda o la confiança cega en les solucions tècniques. Necessitem una solidaritat universal nova.” LS 14 
Creus que serem capaços de canviar els actuals models de producció i de consum, o bé és una utopia insalvable? Tenim altres alternatives?

Comentaris

  1. Meritxell Alcaraz Colegi 4rtA ESO Sant Gabriel Barcelona (classe de Religió)

    Jo crec que no seriem capaços de canviar els nostres models de producció i de consum perque estem molt acostumats a aquest estil de vida i encara que hi hagi gent que si que pogues i tingues voluntat sempre hi hauran altres que no, per canviar-ho hauriem de treballar tots i totes perque el problema no nomes afecta a uns només.

    ResponElimina
  2. Genís Gen Valdearcos 4A BCN, Jo crec que no canviarem, ja que l'ésser humà és l'únic ésser viu que s'ensopega dues vegades amb la mateixa pedra. Tornarem a cometre el mateix error.

    ResponElimina
  3. David Gómez 4rtA

    No crec que poguem canviar els models de producció, però si podem "reformar-lo" canviant l'economia lineal amb una circular.

    https://www.youtube.com/watch?v=ZEgLWrMJd2M

    ResponElimina
  4. Sofia Nakonechna 4A ESO SGBCN
    En la meva opinió no és una utopia insalvable, perquè si tots ens esforçem una mica, podrem millorar aquesta situació i així evitar les conseqüències terribles que provoquen els actuals models de producció i consum.

    ResponElimina
  5. Gerard Román SGBCN
    Jo crec que no podriem fer res perquè no seriem capaços, ja que la raça humana es molt hipòcrita

    ResponElimina
  6. Des de el meu punt de vista no ho crec, ja que l'home sempre acaba mirant pel seu bé sense cap mena de mirament al seu voltant.

    ResponElimina
  7. Crec que no seriem capaços de canviar els nostres models de producció i de consum ja que estem acostumbrats als estils de vida que tenim ara mateix

    Sant Gabriel de Barcelona, 4t Eso, Alex Pérez

    ResponElimina
  8. A aquestes altures, seria ben bé quasi impossible canviar-ho, perquè ja es la nostra forma de viure, però després de tot el que està pasant potser podriem canviar com consumim

    ResponElimina
  9. Lidia Guaita SG Barcelona

    Jo crec que a aquestes altures saria improbable canviar-ho, ja que la humanitat s'ha acostumat a viure d'aquesta manera.

    ResponElimina
  10. Jo crec que actualment és molt dificil canviar els models de producció i de consum. Encara que la nostra generació esta una mica més informada i mentalitzada, de manera que encara tinc confiança.

    ResponElimina
  11. Albert Chacón 4rB ESO Sant Gabriel BCN

    Reduir el consum es l'unica opció que tenim perqué canviar la forma de vida que hem tingut des de petit afecta al nostre futur a viure de la mateixa manera consecuent, les empreses sempre volen obtenir beneficis, nosaltres ens moguem per el benefici i la riquesa que obtenim d'altres. Aquesta mentalitat ès anomenada egoisme i el efecte que provoca es una major desigualtat social, si les grans esferes volen continuar evitar gastos per una energia més renovable per el preu que suposa no és pot fer res. Tu sol si deixes de comprar no fara canviar altres el seu consum per la seva comoditat que suposa com per exemple la roba, productes electronics etc...

    ResponElimina
  12. Aitana Riaza 4tESO Sant Gabriel de Barcelona

    A mi m'ha semblat molt bé el Laudato però crec que hauriem encara de perfilar segons quines coses per que es pugui portar a terme exitosament aquest canvi tan... ja no necessari... obligatori!!!

    Per exemple: volem fer el favor a la Terra de no contaminar tant particularment i fomentar el trasnport públic...doncs fem'ho!!! Però per fomentar una cosa no podem deixar de banda altres! Que amb aquestes tarifes que augmenten cada dia més, també augmenten casos de famílies que no es poden permetre el transport PÚBLIC!! Obrim els ulls, donem oportunitat a tothom i no deixem que creixin més les diferències entre la societat

    ResponElimina
  13. Mehdi el mansouri 1rESO Sant Gabriel de Sant Adria

    M'ha fet reflexionar una mica i es veritat que tens que parlar amb la gent que no pots veure per aquest confinament i m'he sentit alegre, peró no m'ha causat ninguna il·lusió per fer alguna cosa.

    ResponElimina
  14. la humanitat te la habilitat de adaptarse pero no es fácil ni es cómodo

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies