Passa al contingut principal

Mes de Maig, mes de Maria: MARIA, la noia del sí

MARIA, la noia del sí
Maria va ser una noia del seu temps. Va dur, sens dubte, la vida normal d'una jove israelita, en el si d'una família creient, segons els usos i costums de la seva època. Va créixer amb les il·lusions lògiques de la seva edat i va compartir l'esperança del seu poble en les promeses de Déu. Maria és encara una joveneta quan Déu li proposa la noble missió de ser la Mare de Jesús. Déu, d'aquesta manera, irromp en la vida de Maria quan ella és jove, quan tot just comença a obrir-se al món, quan el seu cor està ple d'il·lusions, de projectes i d'ideals grans. I Maria es lliura generosament al pla de Déu. Li diu «Sí». Signatura en blanc per al Déu sorprenent que el portarà per camins insospitats i nous. Maria, amb la seva resposta, posa de manifest una gran capacitat de fe, de confiança, d'entrega i disponibilitat.
És difícil imaginar-te, Maria, sent una noia, acceptant un missatge que et comprometrà tota la vida. Tot just podies entendre el que l'àngel t’estava dient ... i, en canvi, vas dir que "Sí". Quantes vegades per joventut, per pors, per inseguretat, no sóc capaç d'arriscar, de donar l'últim pas per, com tu, dir també "Sí" a l'Evangeli. Maria, ajudeu-me perquè el meu "Sí" sigui radical, sincer i compromès, no un "Sí" a mitges, dependent de el moment i de la situació.

En Maria apareixen ben definits els trets propis de la joventut de tots els temps: generositat, entrega, compromís arriscat, il·lusió, disponibilitat, obertura a la novetat... En quin tret de Maria et sents més identificat/a?

Comentaris

  1. Nerea S. Sant Gabriel de BCN. 3rA

    El tret amb el que em sento més identificada amb el meu caràcter és generositat ja que no hem costa res ajudar a les altres persones si estan passant per algun moment difícil o el simple fet de aixecar a una persona que s'ha caigut...

    ResponElimina
  2. SG BCN

    La generositat, jo soc molt generosa en alguns aspectes pero en altres em costa més. M'agradaria ser més generosa en algunes coses que em costa més.

    ResponElimina
  3. Sara V. 3r B ESO SG BCN

    El tret més important per mi es la il·lusió, les ganes de fer les coses que et proposes i les ganes seguir endavant. L'actitud d'una persona és molt important, perquè sinó mostres actitud per fer allò que vols aconseguir, difícilment ho aconseguiràs.

    ResponElimina
  4. Daniela Hernández, SG BCN, 3r B

    El que valoro d'una persona es el positivisme, perquè viure o tenir una amistat amb una persona negativa al final fa de la teva persona mes negativa.

    ResponElimina
  5. Laura Perez Montoya 3B
    En la generosidad ya que cuando veo a una persona que necesita ayuda inmediatamente me esfuerzo por intentar ayudarl@

    ResponElimina
  6. El tret amb el qual més indentificada em sento és la generositat que desprén Maria, ja que sempre m'ha agradat ajudar a les altres persones siguin coses senzilles o més complexes.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies