Passa al contingut principal

PERSONES: El vídeo del Papa

El vídeo del Papa 
El papa Francesc va sorprendre, fa cinc anys, quan la seva primera encíclica va ser sobre la cura de la casa comuna. Una invitació a prendre consciència de la necessitat d'aprofundir en la comprensió de les relacions entre medi ambient, consum, justícia, pobresa i temps.
Hi ha una cosa molt interessant en la manera en què escriu el papa Francesc, i és que es fa molt comprensible. Amb un llenguatge col·loquial i directe, aborda temes d'actualitat. Aquesta encíclica va sorprendre a molts per aquesta proximitat, que feia accessible una reflexió profunda sobre la cura de la casa comuna. No hi ha dubte que el Papa Francesc, un líder global admirat per dirigents polítics i socials de diferent signe, ha adquirit una autoritat moral indiscutible, i amb la seva Carta Laudato si', s'ha proposat aconseguir que el seu missatge sobre la greu crisi ecològica arribi a tots, sense distinció de races, credos ni cultures.
Quina és la teva opinió personal? Estàs en condicions de dialogar amb els que pensen d'una altra manera?

Comentaris

  1. Nerea S. Sant Gabriel BCN. 3rA

    Doncs, en la meva opinió si que podría dialogar amb una altre persona que no pensa el mateix que jo, cadascun té una manera de veure les coses diferents i s'ha de respectar.

    ResponElimina
  2. Xavi Ortiz Salguero

    Jo penso que cadascú te una manera de veure diferent les coses.

    ResponElimina
  3. Dídac Santiago 3rA Sant Gabriel Baecelona.

    Yo pienso que hay que intentar canviar el medio ambiente ya que poco a poco la vamos destruyendo. Sinceramente pienso que yo seria capaz de mantener una conversacion con alguien que piensa distinto.

    ResponElimina
  4. En mi opinión a las personas que no respetan nuestra casa se puede dialogar porque que la casa de todos y lo que haría es consumir menos y reciclar.

    ResponElimina
  5. El canvi climàtic és un esdeveniment que ens afecta a tots, tant els més pobres, com els més rics, com els més humils, com els més consumistes. Hem d'aprendre a dialogar entre tots i debatre una possible solució que sigui beneficiaria per a tots nosaltres. Hem d'escoltar als que pensen diferent i exposar els nostres punts de vista sobre el nostre futur i el de futures generacions.

    Paula Pérez Gabarró 3rA ESO

    ResponElimina
  6. Guiomar Palomeque, 3rA

    La meva opinió és que, sobretot, si estem parlant d'algun tema, hem de respectar les dues bandes, però, si no volem, no cal compartir-les. Tal i com diu al text, amb el valor que transmet el papa: el diàleg. També penso que, si creiem que tenim la raó, hem d'intentar persuadir amb la nostre opinió a l'altre, sempre des de el respecte.

    ResponElimina
  7. SG BCN

    Crec que hem de respectar les opinions dels demés però en aquest tema crec que tots hauríem de pensar igual i ens hauríem de conscienciar.

    ResponElimina
  8. Aaron Chava 3ESO
    Jo crec que cada persona quye hi ha en el món te diferents maneres de veures les coses, no sempre es el que un crec.

    ResponElimina
  9. Eric Parramon 3B ESO SGBCN

    Yo creo que tendriamos que intentar cuidar más al medio ambiente.
    Y yo creo que si que podria mantener una conversación con alguien que pienssa distinto a mi.

    ResponElimina
  10. Laura Perez Montoya
    Todas las personas no pensamos igual y a la hora de ayudar al planeta puede haber gente con ideas totalmente negativas, mostrando una actitud de egoismo frente al mundo.Independientemente debemos aprender a respetar las opiniones e ideas de los demas, pero por ejemplo lo de no querer ayudar al medio ambiente;con esas personas no estoy de acuerdo

    ResponElimina
  11. 3B· SGBCN

    Jo penso que el canvi climàtic és una cosa que ens afecta a tots, però hi ha gent que encara no s'adona. Jo no podria mantenir una conversa amb algú que no pensi igual que jo en aquest tema, perquè no m'entra al cap com no veuen la gravetat de la situació.

    ResponElimina
  12. Sara V. 3r B ESO SG BCN

    Hem de respectar els pensaments dels altres i pensar tots junts en el nostre planeta, el planeta que estem destruint mica en mica i que ens afecta a tots. Hem d'aprendre a dialogar entre tots i saber arribar a una solució estant tots d'acord. Sempre va bé escoltar les opinions dels altres i després exposar la teva, entre tots, trobarem la solució.

    ResponElimina
  13. Cadascú te una manera de veure les situacions però en aquest tema crec que tots
    hauríem de pensar igual.

    ResponElimina
  14. Daniela Hernández, 3r B

    Cada persona te la seva opinió i cascú pensa una cosa diferent, hem de respectar les opinions dels altres, malgrat no pensin com nosaltres.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies