Passa al contingut principal

Relats: Què busquem?


Què busquem?

La Lola, experta antropòloga, va convidar al seu amic Joan,  a una excursió per veure els goril·les. Un cop a la muntanya, la Lola anava vigilant i pendent dels seus prismàtics, llesta per observar qualsevol goril·la. Però l'amic anava mirant nerviosament per tot arreu i, sobretot, a terra.

Lola! -va cridar en Joan-, aquí hi ha serps?

-No, no hi ha -va respondre la Lola amb molta fermesa.

Però l’inexpert Joan va continuar nerviós, temia l'aparició d'alguna serp.

Sorprès davant alguna cosa que trepitjava i es movia, va cridar espaordit:

-Lola, una serp!

-Això no és una serp, això és una branca! -va dir la Lola sense deixar un moment d'estar atenta.

Però l'aficionat Joan, summament espantat i suant de por, encara sentia que alguna cosa es movia sota els seus peus i va cridar de nou:

-Guaita, això sí que és una serp!

L'antropòloga, perdent la paciència, es va girar cap a ell i li va dir enfadada:

-Escolta, Joan! Què has vingut a fer aquí?, a observar goril·les o a cercar seps? El que va a la muntanya a veure goril·les els troba. Per què? Perquè n'hi ha. En aquestes muntanyes hi ha goril·les i si no, els inventa. El que va a la muntanya a buscar serps les troba. Per què? Perquè n'hi ha i si no, les inventa o se les imagina. I si no les veu, s'en pesca un bon conte com aquest: Saps ? se’m va aparèixer una serp de cinc metres com a mínim! Si no corro, ja estaria mort, m'hagués picat! ". I si de veritat no hi ha serps, qualsevol branqueta o arrel es converteix per a ell en una d'elles. Així passa en la vida.


El que ve a buscar la felicitat la troba, perquè la felicitat és aquí, la vida té moments bells i agradables, n’hi ha, és clar! I si no troba la felicitat en aquesta vida, llavors la inventa. Però no se’n va d'aquest món sense aconseguir-la. També passa a l'inrevés. El que ve a buscar tristesa la troba perquè en aquesta vida també hi ha tristesa. Sí, hi ha moments tristos i amargs, n’hi ha, és clar que sí! I el que no els té, els inventa. Si busques la felicitat, la trobaràs. Si busques la tristesa, també la trobaràs.

Si omples el teu cor del que estàs buscant, ho trobaràs.                                              M. Parejo

Comentaris

  1. Gerard Casado 4A
    El que t'ho buscas a la teva vida es el que et passarà es millor buscar la felicitat que la tristessa

    ResponElimina
  2. Paula Pérez Gabarró 4tA ESO Barcelona

    Nosaltres farem de la nostra vida el que nosaltres vulguem. Si tenim un perspectiva optimista, millorant dels nostres errors; aconseguirem aquella felicitat que volem trobar.

    ResponElimina
  3. Adrià Soriano 2nA Sant Gabriel Barcelona
    Jo crec que si vols que et passin bones coses o les trobaràs o intentaràs per tots els medis possibles aconseguir-la, però, si vols desgracies i tristesa l'encontraras i si de veritat la vols la formares tu, creant que amb coses petites faràs un escàndol.

    ResponElimina
  4. Laia Torrellas 2A

    Crec que el que ens ensenya aquesta història és que pots veure la vida de diferents maneres. La pots veure amb felicitat i alegria, prendre la vida bé, encara que sempre hi hauràn coses tristes i dolentes, o, de mala manera, de manera pesimista encara que hi hauràn coses bones.

    ResponElimina
  5. Izam Montilla 2nA ESO Barcelona

    Tot el que vulguem trobar ho trobarem en la vida, i si no existeix sempre l'imagines, sempre trobarem el que busquem, en aquest cas la felicitat.

    ResponElimina
  6. Iria Cidoncha 2n A ----> Sant Gabriel BCN

    Yo penso que cadascú, decideix la seva vida i com sentir-se cada día.

    ResponElimina
  7. Valentina García Pérez 2n A ESO Barcelona.

    A la nostra vida si volem trobar una cosa, la trobarém ja sigui a millor o a pitjor. Perque el que busquém amb ganes sempre el trobarém i si no el trobem ens imaginem que si, el nostre cap ens fa pensar que si.

    ResponElimina
  8. Que el que busca el costat positiu de les coses sempre ho trobarà, però qui busca el costat negatiu de les coses sempre ho trobarà. Perquè solament pensen en això.

    ResponElimina
  9. Noa González 2A ESO Sant Gabriel BCN

    El que diu la reflexió és que has de buscar les coses que et faran feliç i no les coses tristes, per què així tindràs una millor vida.

    ResponElimina
  10. Mario Escobar 2A ESO Barcelona.

    Hem de ser optimistas per poder encontrar la felicitat, pero si no ets optimista el que encontraras es la tristessa i el que vulguem trobar el trobarem en la vida sempre que busquem ho trobarem.

    ResponElimina
  11. Samuel Calderón 2 A
    Jo crec que la felicitat no la tens que trobar , si no que la felicitat et vindrà en el moment que tu ho necessites, i si no trobem la felicitat l'inventem per mostrar un somriure sempre, però mai podrem inventar la felicitat de veritat,aquesta, la tenim que trobar.

    ResponElimina
  12. Hanchen Ouyang
    2n ESO A
    Si esforcem, sempre podrem trobar la felicitat que volem.

    ResponElimina
  13. Ada Martínez 2A Sant Gabriel de Barcelona

    Tot el que vulguis ho aconseguiràs, ja sigui bo o dolent, perquè es el que busques, per això sempre hauriem de intentar buscar la felicitat.

    ResponElimina
  14. Es millor buscar la felicitat que altres males vibres pero si no ets feliç busca algun motiu o alguna persona en la que et puguis apoyar quan estiguis malament i de segur que et fara feliç perque a vegades un gest pot fer molt feliç a una persona o malament pero sempre has de ser optimista i ser feliç `perque si sempre ets negatiu quan siguis mes major doncs t'arrepntiras de moltes coses perque no disfrutaba etc.Pero en general sempre has de ser feliç i optimista

    ResponElimina
  15. Oriol muntané 2ºA ESO Barcelona.

    Si busques felicitat la trobes, si busques desgracies tambe les trobes.

    ResponElimina
  16. Anna Soriano 2A Sant Gabriel de Barcelona
    El que buscas no es sempre felicitat, pero sempre buscas el millor.

    ResponElimina
  17. Joan té tanta por i pensava tan negatiu perque, ell s'imaginava que encontraria una serp. Jo crec que per culpa de la seva negativitat va estar tot el temps pasant por perque lo que estas buscat es lo que acabaras encontran tant com para bé que para malament.

    ResponElimina
  18. Claudia Godayol Macarro 2n B Sgripollet

    Em sembla que les coses com la felicitat, no s'han de buscar has d'esperar al fet que t'arribi, i si no ets capaç d'esperar doncs l'hauràs de buscar, però hi haurà ocasions on no la podràs trobar.

    ResponElimina
  19. en joan pensa tan en la por que le te a la serp que no el que li agrada que son els goril.les llavors el por sempre es mes gran que las ganas de veure la felicitat.

    ResponElimina
  20. Juan Davila 2n B ESO Sant gabriel
    El que busques es el que trobaras, doncs si busques felicitat la trobaras o si busques una manera per complicarte la vida tambe la trobaras.

    ResponElimina
  21. He apres a que el Joan té tanta por i pensava tan negatiu perque, ell s'imaginava que encontraria una serp. Jo crec que per culpa de la seva negativitat va estar tot el temps pasant por perque lo que estas buscat es lo que acabaras encontran tant com para bé que para malament.

    Del compte

    Alex N. Ripollet Gabrielistes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lucía Romero 2n B Ripollet

      Lo que crec el que ens ensenya aquesta història és que pots veure la vida de diferents maneres. La pots veure amb felicitat i alegria, prendre la vida bé, encara que sempre hi hauràn coses tristes i dolentes, o, de mala manera, de manera pesimista encara que hi hauràn coses bones.

      Elimina
  22. Paula Roqué Navarro
    Tot el que es busca es troba.
    Si tu busques viure una vida feliç, viuras una vida feliç, i si busques tot lo contrari també o trobaras

    ResponElimina
  23. Roger Joaquin Verjano 2n B Ripollet

    A mi em sembla que el que pensa en negatiu sempre veurà tot lo negatiu i el que pensa en positiu veurà tot lo positiu i disfrutarà de la vida més.

    ResponElimina
  24. Guillem Ortega Tavares 2n B ESO Ripolllet

    Jo crec que aquesta reflexió ens diu que el que busquem a la vida ho trobarem i que el que vulguem també ho aconseguirem, però ens diu que tu pots trobar la felicitat i la tristessa perquè hi són al voltant nostre però hem de ser optimistes i feliços per poder trobar coses bones i no dolentes.

    ResponElimina
  25. Rubén Moreno Religió 2nB Ripollet
    Yo creec que per ser feliç no s'ha de buescar, va surgint

    ResponElimina
  26. Erika Ballesteros 2b

    m'ha agradat la reflexió, cadascun te que decir la seva vida

    ResponElimina
  27. Glòria Carrasco 2nB Ripollet
    La reflexió transmet que nosaltres busquem el que volem encontrar.
    Com l'alegria o la tristesa.

    ResponElimina
  28. Albert Martínez Pérez 2ESO B Ripollet
    Joan té tanta por i pensava tan negatiu perque, ell s'imaginava que encontraria una serp. Jo crec que per culpa de la seva negativitat, va estar tot el rato penssant amb la serp

    ResponElimina
  29. yeray latorre 2n B

    si vas buscant la felicitat la trobas

    ResponElimina
  30. edgar chavez

    yo creo que esto es una cosa para demostrarte que si lo buscas lo encuentras

    ResponElimina
  31. Mireia Sánchez García
    Jo crec que tot el que es busca es troba, si estas buscant tristesa la trobaràs, has de ser positiu i no buscar coses que no necesitas i que t'aniran malament.

    ResponElimina
  32. Nil Hidalgo Abad 2n B ESO Ripollet

    Lo que expliquen dels animals es una bona metafora de lo que passa a la vida real, sempre mirem els costats negatius d'una cosa abants de fer-la. Hi ha vegades que no ens divertim només per por a fer-nos mal.

    ResponElimina
  33. Richard Floria13 d'octubre de 2020 a les 8:25
    Busca la felicitat que et sera millor per a la vida. Perque si busques la tristesa, bé no t'anira.

    ResponElimina
  34. Sergio haba mainez 2n B ESO sant gabriel ripollet

    al final si tu busques problemas els tovaras pero lo millor seria deixar que arribes tot la felicitat no es pot buscar et vindra de cop y cuan no te la esperis

    ResponElimina
  35. Joan Lozano 2B Sg Ripollet.
    Tu trobaras tot el que busques, pots trobar coses males y cosas bones.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies