Passa al contingut principal

Enfocar: Cap a la felicitat, per on?


Cap a la felicitat, per on?

Totes les persones portem en el més profund del nostre ésser una fam insaciable de felicitat. No obstant això, quan se'ns pregunta què és la felicitat i com trobar-la, no sabem donar una resposta massa clara. La felicitat és sempre una cosa que ens falta. Una cosa que encara no posseïm plenament. Als cristians se'ns ha oblidat massa que l'Evangeli és una crida a la felicitat. I que ser cristià és sentir-se cridat a ser feliç i a descobrir des de Jesús el camí veritable de la felicitat.

Perquè no tots els camins condueixen cap a la felicitat. I aquí és on, precisament, ens trobem amb el repte de Jesús de Natzaret. La veritable felicitat s'aconsegueix per camins completament diferents als que ens ofereix la societat actual.

Segons Jesús, és millor donar que rebre, és millor servir que dominar, compartir que acaparar, perdonar que venjar-se, crear vida que explotar. I en el fons, quan un tracta d'escoltar sincerament el millor que hi ha en el més profund del seu ésser, intueix que Jesús té raó. I des de molt endins, sent necessitat de cridar també avui les benaurances (Lluc 6, 20-23) i les malediccions que Jesús va cridar.

Tots tenim formes de viure o de pensar que rebem de la nostra família o ambient i que poden ser ben vistes, fins i tot aplaudides, però... poden no ser les de Jesús. Compte!. No és qüestió de perfeccionisme, és qüestió d'amor: el d'un cor apassionat per viure com Jesús va viure.

 http://www.pjvsscc.com/

Comentaris

  1. Crec que la felicitat no es un "objecte", mai la tens que trobar, jo penso que la felicitat arriba sola.

    ResponElimina
  2. Estic d'acord amb la reflexió, ja que hem de posar-nos en la pell de les altres persones, hem de compartir.
    La felicitat no es pot comprar, es troba.

    ResponElimina
  3. Hem de ser bondados amb les persones ja que si algun dia ho necessites tu t'agradaria que t'ajudesin.No tens que buscar la felicitat perque ja vindra sola.

    ResponElimina
  4. Convertirem el vell dolor en amor
    i el llegarem, solemnes, a la història.

    Miquel Martí i Po

    ResponElimina
  5. En la meva opinió, si alguna persona necessita ajuda has de donar-sala, perquè no saps si el dia de demà et trobaràs en la mateixa situació.
    Hi si tu fos aquesta persona que necessita auxili, t'agradaria que t'ajudessin.

    ResponElimina
  6. Estic d'acord amb aquesta reflexió, perquè hem de saber compartir la felicitat i en el cas necessari ajudar a les persones.

    ResponElimina
  7. Cada persona aconsegueix la felicitat de diferents maneres. La felicitat no es pot arribar a tenir al 100%, sinó en petits moments i en diferents etapes.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies