Passa al contingut principal

Gent: Refood


L'organització, formada per 80 voluntaris, realitza tasques de recollida i repartiment de menjar apte per al seu consum que reben d'establiments de barri.
Refood és una xarxa de voluntaris nascuda a Portugal en 2010 amb l'objectiu de recol·lectar excedents de restaurants i comerços d'alimentació per donar-lo als més necessitats. En 2018, el projecte es va traslladar a Madrid de la mà d'Alfonso Pures, actual coordinador de Refood Espanya, qui va promoure la iniciativa al costat del seu grup d'amics. A dia d'avui, l'organització compta amb un local cedit per un particular i cobreix les poques despeses que genera amb quotes de socis i aportacions de premis a la seva lloable tasca de solidaritat.
Refood també té un objectiu mediambiental: al món, un terç dels aliments que es produeixen, acaben a les escombraries. Això suposa una despesa energètica que genera més residus per als abocadors, sense una bona gestió mediambiental.

Comentaris

  1. Daniel Herrera 3rA ESO Sant Gabriel de Barcelona
    Penso que no hi hauria de haber-hi aquest tipus d'organitzacions, penso que els restaurants per el seu propi compte haurian de donar els seus aliments que sobren en comptes de llançarlos.

    ResponElimina
  2. Aina Porras 3r ESO A Colegio San Gabriel de Barcelona
    Me parece muy bien que haya gente que haga este tipo de cosas y pienso que se esfuerzan mucho.
    Espero que no dentro de mucho no haga falta hacer este tipo de cosas pero por el momento ayudan mucho.

    ResponElimina
  3. El que fan aquests voluntaris em sembla un gest molt bonic per a la gent que ho necesita, pero que ho agafin de llocs que son com les sobres nose si estaría tan be, pero es una manera bona de recudar menjars, tambe penso que aixo ho tendrien que fer els que manen a españa y no nosaltres.

    ResponElimina
  4. Josue Fernández 3ºA ESO Barcelona14 de juny del 2021, a les 8:13

    Yo creo que si crean un comedor donde se les ofrezca comida ya sea comida empaquetada, cobijas, cosas necesarias para vivir que se produzcan en cantidad para así ayudar a las personas en ese estado en esa zona.

    ResponElimina
  5. Gabriela Castaño 3r ESO A Sant Gabriel de Barcelona14 de juny del 2021, a les 8:14

    Em sembla que el treball que fa Refood és molt necessari. Molta gent no té per menjar a causa de tot aquest malbaratament que fem les persones, per tant, que facin això de recol·lectar els excedents d'alimentació per donar-lo als més necessitats em sembla una molt bona idea. Penso que això només és l'inici, estic segura de que més endavant més països i organitzacions s'uniran a aquesta iniciativa.

    ResponElimina
  6. Nerea Domingo 3r ESO A Sant Gabriel de Barcelona
    Em sembla molt bé aquesta recollida d'aliments, penso que es una cosa necessària i important, ja que es un problema global. Hi hauria que agrupa tots els aliments que sobren per poder aprofitar-los al màxim.

    ResponElimina
  7. Pol Pérez Roca 3rA Col·legi Sant Gabriel Barcelona
    Jo crec que hi ha molta gent que és molt solidària, ja que, es presten com voluntaris en la campanya "Refood". Una solució a aquests problemes, seria que la gent només compri el menjar que necessita. Aquest problema és molt més gran i internacional del que pensem i s'hauria d'analitzar els espais on més es malgasta menjar per aplicar diferents solucions.

    ResponElimina
  8. Crec que és molt important que hi hagi gent que fagi aquestes coses.
    Diria que seria molt interessant que molta gent més ajudi d'aquesta manera.
    També seria clau que hi hagi a prop del barri, ja que hi ha gent que ho necessita.
    Per acabar crec que ho hauria de fer la gent que té el poder al nostre pais.

    ResponElimina
  9. Pol Hurtado 3rA ESO Col·legi Sant Gabriel de Barcelona
    La veritat no tenia ni idea de que es malbarataba tant menjar. Crec que es una bona iniciativa per a que gent que no té per dinar que pugui menjar una mica. També em sembla una bona idea el fet de que cada comunitat autonoma s'encargui i doni de menjar a la gent que ho necesiti de la seva comunitat.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies