Passa al contingut principal

Relats: Un misteriós enfonsament


Un matí va passar una cosa en un poble que a tots va deixar perplexos. Quan van sortir al carrer, es van adonar que les seves cases s'havien enfonsat a terra uns quants centímetres. I el pitjor era que cada nou dia que es feia de dia, les cases s'anaven enfonsant una mica més. Vingueren arquitectes i enginyers d'arreu per estudiar aquell fenomen. Van revisar els fonaments de les cases i van comprovar la solidesa del sòl, però tot semblava correcte.
Només hi havia una cosa que no podien entendre. Existia una casa que no s'havia enfonsat ni un mil·límetre. I no obstant això estava sobre el mateix sòl que les altres i estava construïda amb els mateixos materials. Era d’una senzilla família que vivia sense grans luxes.
Allò era tot un misteri. I mentre, les altres cases seguien enfonsant-se cada vegada més a la terra. La gent ja havia d'entrar i sortir de casa per les finestres. Cada vegada estaven més irritats i molests per aquella situació tan estranya. I com cap expert els donava cap solució, van anar a la casa que no s'havia enfonsat per parlar amb el seu amo. Volien preguntar-li què era el que havia fet especial perquè casa estigués intacta. I aquest, gratant-se el cap, els va dir el següent:
- La veritat amics és que tampoc ho tinc molt clar. L'únic que he fet especial ha estat no omplir la meva casa de coses innecessàries. Nosaltres som feliços tenint el necessari per viure. Potser vosaltres hàgiu acumulat massa coses en les vostres llars fent-les molt pesades.
I aquesta era la veritable raó del que passava. Els habitants de poble només estaven preocupats per tenir més i més coses per ser feliços. I com mai aconseguien ser-ho, es passaven la vida comprant sense parar.
Quan van descobrir això, alguns van decidir desprendre de tot el que havien acumulat, i les seves cases van tornar a estar al nivell del sòl. No obstant això, la gran majoria no va voler desprendre de tot el que tenien. I les seves cases es van enfonsar tant, que van haver de fer túnel per entrar-hi perquè estaven sota terra.

Coneixes a persones que viuen senzillament? Què fas o hauries de fer per viure senzillament?

Comentaris

  1. Izam Montilla Gómez 2n ESO A SGbarcelona

    Crec que es inecessàri omplir la casa de objectes no prescindibles per la vida, hi ha gent que li agrada tenir moltes coses que realment no són útils.

    La gent no és feliç amb els objectes, sinó amb les sorpreses de la vida

    ResponElimina
  2. Es veritat que molta gent pensa que contra més coses tinguis, més feliç serás, però això no es així. L'important abans dels objectes, movils etc,l es la familia i la gent que t'estima. No fa falta viure amb coses innecessaries.

    ResponElimina
  3. Laia Torrellas Ruiz 2nA Sant Gabriel Barcelona

    Em penso que aquesta reflaxió té pert de raó, encara que no tanta. Sí, hi ha gent que aclapara coses innecesàres però aquesta gent ho fa perquè ha pogut comprar aquelles coses, i pel mode de visa d'altres no fa falta que canvïn necessariament. Està malament, ja que les coses que no s'usen es tiren però mai està de més tenir coses de més, tot amb el seu límit.

    ResponElimina
  4. Moltes vegades, utilitzem les coses materials per sentir-nos bé i posem menys valor a coses realment important. Per exemple, de vegades quan no estem feliços comprem o/i obtenim objectes per intentar ser feliços, però moltes vegades aquesta felicitat no arriba o dura molt poc.
    Noa González Rubio 2n ESO A Sant Gabriel Barcelona

    ResponElimina
  5. Adrià Soriano Alcázar 2A SGBCN
    La reflexió parla d'unes cases que s'enfonsen per tenir moltes coses innecessàries, excepte una família que vivia molt senzillament, amb el necessari per al dia a dia, els van preguntar, i molts veïns vam desfer-se dels seus vens.
    Crec que no està malament tenir béns, però no de manera excessiva, això és dolent, la gent s'omple de béns innecessaris, que no tenen molta utilitat, i per aquesta mateixa raó normalment tenen un buit emocional.

    ResponElimina
  6. Raul Villoriego 2n ESO A SGbarcelona

    Crec que no tot el que fa feliç a una persona es un objecte si no també el que ens fa més feliços són els amics i familiars i no et tens que centrar tota la teva vida en conseguir objectes quan pots ser feliç amb diversos conceptes no materialistes.

    ResponElimina
  7. MARIO LÓPEZ
    Que per tenir moltes coses no pots ser feliços, és millor solament tenir el necessari per ser més feliç.

    ResponElimina
  8. Daniel Bosch 1er A ESO SG Barcelona


    No fa falta tenir de tot i no ser feliç, has de ser feliç amb el que necessites de veritat.

    ResponElimina
  9. Jorge Correa 1rA ESO Sant Gabriel de Barcelona

    jo crec que no has de comprar coses innecessàries perquè en un futur els diners que et as gastat en comprar tot això ho necessitaràs algun dia

    ResponElimina
  10. Marcos Raya Perez 1rAeso18 de juny del 2021, a les 9:10

    Si els mesu avis viuen amb lo necesari per viure donar roba joguinas i ser minimalistas per viure amb lo necesari

    ResponElimina
  11. Josep Marquès 1r A Eso Barcelona
    Crec que per ser feliç no et fa falta tindre totes les coses què vulguis si no tindre solament el neccesari i el que necesitas per viure.

    ResponElimina
  12. Treure tot el que no necessitem per viure i deixar les coses necessàries per viure i jo no conec a ningú que sigui senzill ya que jo crec que tots guardem records o coses valuoses.


    Estela Roca Montesinos
    1 ESO A

    ResponElimina
  13. Alba Rodríguez Sant Gabriel De Barcelona.
    Crec que és més feliç una persona que té poques coses en la seva casa que una que tingui moltes coses perquè segurament aquella persona només utilitza el material una vegada, però també aquella persona que té poques coses té els seus amics i familiar, no sempre tens que ompli la teva casa amb coses innecessàries.

    ResponElimina
  14. De vegades està bé d'esferes de coses que no necessitem, les coses que ja no fem servir, les podrien fer servir, gent que de veritat les fa falta.

    Candela Pèrez 1rA

    ResponElimina
  15. Paula Vázquez Medina 1rA ESO
    Aquesta historia es molt realista, pero no crec que derrepent la gent es desprengui de les coses innecessàries i visquin una vida sencilla.

    ResponElimina
  16. Nerea Saà 1r ESO A

    És veritat que tothom tenim un caprici i ens comprem, gairebé sempre són coses que no necessitem.

    ResponElimina
  17. Shantall Corona 1r ESO SGbarcelona

    Jo crec que per ser feliços,no necessitem alguna cosa material,per que no es molt vital per nosaltres,deuriem de estar feliços amb les persones que t'envolten com la familia i els amics,per que aixo és molt més valuós que un objecte.

    ResponElimina
  18. Carla Ros Martínez.
    No coneixo a ninguna persona que viu senzillament.
    Jo crec que hauriem de fer per exemple no comprar cosas innecessàries, chocolate, gominolas, plantes, bolígrafs gastats, factures innecessàries...

    ResponElimina
  19. iker zhagui 1rA
    jo crec que no cal tenir moltes coses a casa

    ResponElimina
  20. Daniel Ramon 1r ESO A Sant Gabriel de Barcelona

    Crec què es innecesari omplir la casa d'objectes que no necesites, perquè els pots vendre a gent que ho necessiti.

    Molta gent no es feliç amb els objectes què té, si no amb les sorpreses que et dona la vida.

    ResponElimina
  21. Laret Ronquillo 1 ESO A, Sant Gabriel Barcelona

    Alguns objectes són innecessaris, però no las volem tirar o donar-les als que necessiten.
    Jo, sincerament, si aquest conte és real la meva casa estaría la meitat sota terra, no tota perquè algunes coses las donem a gent que ho necessita o a amics i familiars.

    ResponElimina
  22. Angel Heredero Bastante 1rA SG Barcelona

    Nosaltres en casa quan fem limpesa I quan encontrem algun ninot el donem a la església perquè el nen puguin jugar.

    ResponElimina
  23. Alejandro Esteban Sánchez 1A ESO SG Barcelona

    Per ser feliços no fan falta objectes mentre estigis amb els teus estimats familiars.

    ResponElimina
  24. LAURA FLORES DOBROVOLSKA 1r A ESO
    El que vol dir-nos d'aquesta reflexio es que tu no éts feliç amb els objectes, sinó amb els records que tens amb aquells objectes, i avegades agafes tants records que no et fan falta, pero uns altres si que lis fan falta aquells objectes.

    ResponElimina
  25. Alex Rodriguez 1rA ESO

    La veritat es que milita gent te moltes coses que te que tira records o coses que tenían cuan eran petits per que si no es taras enfonsat per la Tebas propuesta coses que tú no volies tira o etc quedarás sense Lloc per viure .

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies