Passa al contingut principal

Relats del món: L'explorador

L'explorador havia tornat al costat dels seus, que estaven ansiosos per saber-ho tot sobre l'Amazones. Però com podia ell expressar amb paraules la sensació que havia inundat el seu cor quan va contemplar aquelles flors d'esglaiadora bellesa i va escoltar els sons nocturns de la selva? Com comunicar el que va sentir al seu cor quan es va adonar del perill de les feres o quan conduïa la seva canoa per les incertes aigües del riu?
I els va dir: «Aneu i descobriu-ho vosaltres mateixos. Res no pot substituir el risc i l'experiència personal». Però per orientar-los, els va fer un mapa de l'Amazones.
Ells van agafar el mapa i el van col·locar a l'Ajuntament. I en van fer còpies per a cadascú. I tot el que tenia una còpia es considerava un expert de l'Amazones, doncs ¿no coneixien potser cada volta i cada racó del riu, i com d'ample i profund era, i on hi havia ràpids i on es trobaven les cascades?
L'explorador es va lamentar tota la vida d'haver fet aquell mapa. Hauria estat preferible no haver-ho fet.

Extracte del llibre "El cant de l'ocell" Anthony de Mello

Tu no necessites un mapa dissenyat per altres pel viatge que necessites emprendre cap al teu interior, només necessites els teus cinc sentits. Observa't a tu mateix, el teu cos i la teva ment. Hi trobaràs tot el necessari, a més dels recursos que Déu t'ha donat.

Comentaris