Passa al contingut principal

EMOCIONARI: L'enveja


Bon dia!

Segons diuen els experts, l'enveja és una emoció innata en la humanitat. Ho vulguis o no, pots sentir aquesta emoció en algun moment de la teva vida, però alguna vegada t'has plantejat de què va realment l'enveja? Segons diuen, l'enveja és una forma d'experimentar una emoció negativa (fúria, ressentiment, còlera, exasperació, indignació, fastigueig, irritabilitat, hostilitat, pesar, melancolia, pessimisme, pena, autocompassió, abatiment, desesperació) que es transforma en sentiments i, després, en pensaments desplaents.

  1. Què és per a tu l'enveja? N'has sentit alguna vegada?

  2. Ets capaç d'identificar l'emoció que t'ha conduït a tenir enveja?

  3. Jaume escriu al Nou Testament: "Desitgeu coses que no posseïu; arribeu a matar per allò que envegeu, però no ho podeu aconseguir; lluiteu i us baralleu. Ara bé, si no posseïu, és perquè no demaneu com cal."

    1. Què és el que vol posseir l'enveja?

    2. Què vol dir "no demaneu com cal"?

Tant de bo aprenguem el valor d'estimar i perdonar els altres per evitar que l'enveja s'apoderi de nosaltres i ens faci caure en una foscor i una pèrdua de la pau interior. Et convido a pensar el que diu Jaume: Com he de demanar?, i afegeixo: A qui he de demanar-ho?

Que tinguis un bon dia.




Comentaris