Passa al contingut principal

ENFOCAR: Equilibrada


Bon dia!
Sabies que l'any 1709, Montfort va animar a moltíssima gent a construir un gran projecte en el qual van participar més de 300 persones diàries i que va durar gairebé un any en estar construït? Doncs sí, tot de gent voluntàriament, va participar en la construcció d'un lloc de pregària que recordava el Calvari, el lloc on va morir Jesús. El més trist d'aquesta història és el seu final: un dia abans de ser inaugurat, van ordenar la seva destrucció, i ningú no va poder fer res per parar-ho, ni tan sols Montfort va poder convèncer el seu bisbe perquè frenés aquella directriu. El més sorprenent de tot va ser l'actitud de Sant Lluís Maria, que en veure que no es podia fer res més per evitar-ho, ho va acceptar. Trist per la decisió, però sabent que havia fet tot el possible per canviar aquell fatídic final, va tornar a la seva missió de predicar pels pobles.
El nostre pare fundador va mostrar un equilibri emocional i espiritual sorprenent, sense buscar represàlies ni sublevar-se contra el seu bisbe, ni posar en contra la gent que havia construït tot aquell monument. Aquell equilibri el va omplir de pau.
  1. I tu, com reacciones quan et canvien els plans?
  2. Coneixes d'algú que sàpiga mantenir aquesta actitud equilibrada davant la vida?

Sant Lluís Maria, ensenya'ns a trobar l'equilibri davant les injustícies de la vida. Ensenya'ns el secret que habitava en el teu cor per poder acceptar i suportar els canvis que vagin venint. Mostra'ns el camí que porta a una vida que no s'enfonsa davant els sotracs, una vida que tu vas trobar seguint Jesús.

Que tingueu un bon dia!

Comentaris