Passa al contingut principal

INTUÏCIONS: Dejuni i abstinència

Imatge de pvproductions a Freepik

Bon dia!
Probablement, si alguna vegada has hagut de fer-te una analítica de sang o alguna prova mèdica, t'han demanat que no mengis X hores abans d'aquesta prova, oi? Com una manera de mantenir el cos o la sang “neta” perquè els resultats siguin el més fidels possibles i sense risc per al pacient.
Doncs bé, una cosa semblant passa amb el dejuni i l'abstinència vist des del punt de vista religiós. Sabies que són moltes les cultures que usen aquest ritu com a pràctica habitual? I tampoc és una cosa nova, ja que a l'antiguitat era una pràctica usada, gairebé sempre en sentit espiritual, per purificar el cos i no distreure la ment.
El dejuni i l'abstinència, més enllà que puguin "depurar" o no el nostre organisme, és una pràctica que ajuda a la disciplina, ja que demana a l'individu ser ferm amb el que s'ha proposat, no renunciar i sobrepassar la necessitat humana i biològica amb una lluita interna i espiritual.
  1. Alguna vegada has hagut de dejunar? Per obligació o per desig propi?
  2. Coneixes algú que ho faci o ho hagi fet?
  3. Dejunaries o deixaries de menjar alguna cosa durant un temps per enfortir la teva disciplina?

La Quaresma és un temps en què se'ns convida a dejunar o a fer abstinència, no només de menjar, sinó de tot allò que ens distreu, ens fa evadir-nos o ens anul·la com a persones. Tant de bo avui t'animis, en el temps que queda de Quaresma, a dejunar d'un d'aquests "vicis" que sents que et tenen com esclavitzat i esclavitzada. Ànims, tu pots!

Que tinguis un bon dia.

Comentaris