Passa al contingut principal

INSPIRA'T amb: Sant Franscesc de Paola

Imagen de freepik

Sant Francesc de Paula va ser un monjo nascut el 1416 a Paula, Calàbria, Itàlia. És conegut per fundar l'Ordre dels Mínims, una congregació religiosa que cercava viure una vida extremadament humil, senzilla i pobre.
Va dedicar gran part de la seva vida a ajudar els malalts i necessitats. Fundà nombrosos hospitals i centres d'atenció mèdica, promovent una vida de profunda pregària. Entre els seus actes de caritat descobrim avui aquesta frase:

"Tot per amor, res per força".

Fent una lectura ràpida podríem pensar: “Ah, OK, allò que m'agrada ho faig i allò que no ho deixo!” Però no va per aquí la cosa. Més aviat intenta convidar-nos a no fer les coses per fer, sinó tractant de posar en tot ganes, passió i amor, fins i tot quan no en tinc ganes, no em ve de gust o no vull fer-ho.
  1. És possible viure el teu dia a dia així?
  2. T'agradaria poder comportar-te amb aquesta actitud?

Tant de bo puguis viure el teu dia a dia entregat per amor, convençut que val la pena viure i omplir de vida els altres. Tant de bo en els moments de feblesa trobis la força interior que ompli d'amor aquest temps de dificultat. Sant Francesc de Paula la va trobar en Jesús. I tu on la buscaràs?

Que tinguis un bon dia.

Comentaris