Passa al contingut principal

PREGAcine: #LikeAGirl


Bon dia!
Comencem el dia de la dona amb aquest vídeo que ens recorda la importància que tenen les paraules que dirigim als altres, especialment a les dones. Avui recordem que tot llenguatge despectiu com: "Li va pegar com...", "es moucom...", "actua com..." anulen, estigmatizen i danyen la dignitat de les persones, el que som i el que volem ser.
  1. Alguna vegada has utilitzat alguna frase d'aquest tipus? Alguna vegada te l'han dit a tu?
  2. Creus que aquests estereotips segueixen vius avui en dia? Si t'haguessin fet les preguntes a tu, com hauries respost?

Desitjo que entre tots ens fem conscients del llenguatge que utilitzem, fins i tot aquell més irònic, per transformar-lo en un llenguatge de pau i respecte, d'amor vers el qui tenim al davant i, així, formar part del canvi cap a una generació més humana.

InfoFe
Per últim, avui inaugurem aquest nou espai anomenat "InfoFe", on podrem apropar-nos una mica als nostres companys i companyes que celebren la fe d'altres religions com l'islam, l'hinduisme, el budisme... Perquè les religions formen part d'una cultura i ens ajuden a apropar-nos a ella i i a les altres persones. A través d'aquest espai us informarem breument d'aquelles festes que se celebren aquell dia. Avui se celebra:
Mahaxivarati
La gran nit de Xiva: Festivitat hindú que se celebra anualment en honor al déu Xiva, que amb la seva dansa còsmica crea, manté i destrueix l'univers cíclicament.
Que tingueu un bon dia.

Comentaris