Passa al contingut principal

RELATS DEL MÓN: El rei de les oportunitats


Bon dia,
Diu la llegenda que en una terra en guerra, hi havia un rei que causava terror als seus enemics, ja que als seus presoners, no els matava, sinó que els treia en una sala on hi havia un grup d'arquers, d'una banda, i una immensa porta de ferro de l'altre, sobre la qual es veien gravades figures de calaveres cobertes de sang.
En aquella sala, els feia formar en cercle i els deia:
–Podeu escollir entre morir a mans dels meus arquers o passar per aquesta porta. Darrere aquesta porta, jo us estaré esperant.
Tots triaven ser morts pels arquers.
En acabar la guerra, un soldat que durant molt temps havia servit al rei es va dirigir al sobirà i li va dir:
–Senyor, puc fer-li una pregunta?
–Digues-me, soldat.
–Senyor, què hi ha darrere aquesta porta?
El rei va contestar:
–Ves, i mira tu mateix.
El soldat va obrir temerosament la porta i, a mesura que ho feia, raigs de sol van entrar i la llum va envair l'ambient. Finalment, sorprès, va descobrir que la porta s'obria sobre un camí que conduïa a la llibertat! El soldat, embadalit, va mirar el seu Rei, que li va dir:
–Jo els donava l'oportunitat d'escollir, però, per por, preferien morir a arriscar-se a obrir aquesta porta!

  • Alguna vegada has deixat una porta sense obrir per por d'arriscar?
  • Creus que perds la llibertat i mors per dins quan deixes d'obrir una porta a nous somnis o reptes?

La por és quelcom natural i humà, tots en sentim i és bo tenir-ne, ja que ens posa en alerta i podem ser més prudents. Curiosament, una de les frases més anomenades a la Bíblia és "no tingueu por", sobretot aquesta por que et fa sentir sol o sola. I si et dic que, encara que ho ignoris, Jesús sempre és al teu costat? Si el que dic és cert, canviaria alguna cosa del teu dia a dia el fet de creure-ho? Pensa-hi ;)

Que tinguis un bon dia!

Comentaris