Passa al contingut principal

RELATS: Conte per la pau (Bisb. Girona)

Cada 30 de gener, des de 1964, se celebra el dia Escolar de la No violència i la Pau (DENIP) per recordar el llegat de Mahatma Gandhi el dia que es commemora l’aniversari de la seva mort.

Es la història d'un home que volia parlar de la PAU. I va anar a la guerra per parlar de la pau, però els canons el van fer callar. Va anar a un camp de refugiats per parlar de la pau i la fam el va fer callar. Va anar a una residència d'avis a parlar de la pau i la soledat i l'aïllament el van fer callar. Va entrar en el món dels negocis a parlar de la pau i la "llei del més fort' el va fer callar. Es va enfilar a la muntanya més alta per parlar de la pau i l'aire contaminat el va fer callar. Va baixar a la vall més profunda per parlar de la pau i el riu emmetzinat el va fer callar. Cansat de rodar i rodar va tornar a casa i els seus no el van deixar entrar . Tenien por que els parlés de la pau. Sense esma, ben atuït es va preguntar, què faré? I la veu interior d'un Déu que estima sense límits li digué:
"No t'entossudeixis a parlar de la pau, sigues home de pau" Pensa que amb el cor ple d'egoisme, d'intolerància í dogmatismes es pot anar tot xano-xano pel món. El que no es pot fer és aportar pau a la convivència entre les persones. Fes-te teva la pregària de Sant Francesc i t'adonaràs que la meva pau et fa sentir solidari amb totes les víctimes de la guerra, del terrorisme del desamor, de les infidelitats de la soledat i de tota mena de marginació. I recorda això que et dic LA PAU DEL COR ÉS EL COR DE LA PAU. "
El bon home va fer cas d'aquestes paraules i en la mesura que les feia realitat els canons deixaren de tronar, els avis començaren a cantar, els refugiats van poder menjar, en el món dels negocis la pau i la justícia van començar a regnar, l'aire de la muntanya es va fer pur i net, l'aigua del rierol esdevingué cristal·lina i la família el va acollir.
http://www.pregaria.cat/index.php?sec=prock&op=2&id=153
És possible un món en pau? Fem prou coses per la pau? Ens interessa un món en pau?  "La pau" abstracta per la que preguem té rostres i noms concrets que passen pel davant de qualsevol idea. No hi ha hagut mai cap idea que hagi donat la vida per nosaltres, però sí que hi ha hagut una persona, amb un nom concret, que ho ha fet. Jesús, llença'ns un cable quan ja estiguem cansats de treballar per la pau en la terra.

Comentaris