Passa al contingut principal

AVUI és...El dia mundial contra el treball infantil


Dia mundial contra el treball infantil
El 12 de juny és el Dia Mundial contra el Treball Infantil. Milions de nens de tot el món es dediquen a algun tipus de treball perillós o en què són explotats, en general a costa de la seva salut i la seva educació i, sobretot, del seu benestar general i desenvolupament.
Amb objectiu de sensibilitzar sobre l'explotació infantil, UNICEF Comitè Espanyol va llançar la campanya "#TheUnescapeRoom". Amb aquest vídeo experiment social busquem posar-nos en la pell dels nens que treballen en les condicions més extremes.
 
Una mina, una fàbrica, un escombriaire, una plantació ... no són llocs per a nens. No obstant això, 73 milions de nens s'aixequen cada dia per treballar en les condicions més extremes, posant en perill la seva salut, la seva educació i el seu futur. No és just. No és legal. I de vegades aquí (en els "aquí" acomodats del món), ens entossudim a fer problema de veritables bestieses.


Comentaris

  1. Viure així seria com viure a l'infern

    ResponElimina
  2. Paula Heredia Sg Barcelona12 de juny del 2019, a les 8:27

    Eh sentit empatia amb tots aquells nens/as que es pasen tot el dia treballant i també eh sentit una mica de rabia al saber que no puc fer res per canviar lis les seves condicions.

    ResponElimina
  3. Aixo es increïble que pasi i que per mala sort n'hi ha gent que pesa que aixo esta bé EN la meva opinio personal em fa molta vergonya com ser huma que es pagui tant per jugadors de futbol i que es pagui per poder donar una nova vida aquest nens i nenes

    ResponElimina
  4. Diana Ollé Salazar 1ESO B Sant Gabriel de Barcelona12 de juny del 2019, a les 8:29

    Jo crec que aquesta reflexió es bona perquè fa visible aquest problema greu. Cap persona humana es mereix aquestes condicions de vida. De vegades ens enfadem per tonteries quan hi han coses més importants.

    ResponElimina
  5. Sabem com som, però, ens fa falta una proba real per saber que realment estan patint 73 milions de persones. Ens donem conta ara de que la seva vida només és un escape room difícil però sense sortida.

    DANIEL CASAS 1ºB COL·LEGI SANT GABRIEL BCN

    ResponElimina
  6. Que passi això es una llàstima per més de 70millions de nens, perquè tu quan t’aixeca penses un altre dia que vaig a l'escola i penses quin fàstic bui que se acabi la escola...
    Però hi han nens que per el matí tenen que aixecar-se i anar a treballar i ells no poden fer res.

    ResponElimina
  7. M'ha agradat molt ja que aquesta reflexió ens fa pensar sobre la crua ralitat a la qual moltes parts del món estan sotmeses. Espero que tot això canvïi i que no segueixi així.

    ResponElimina
  8. Aquest video a estat un tant impactant ja que encara que això pasa cada dia nosaltres ho prenem com una broma però és un problema greu i amb aquest video ens hem donat compte de tot el aml que li fan als nens

    ResponElimina
  9. m'ha semblat molt reflexiu

    ResponElimina
  10. Joan Gangonells Sg Ripollet12 de juny del 2019, a les 9:22

    És una llàstima que passi això. Nosaltres sempre ens estem queixant del col.legi i en realitat hauriem de pensar en que tenim molta sort. La reflexió d'avui ens ho ensenya, molts nens viuen en condicions molt pitjors que les nostres i no es queixen.

    ResponElimina
  11. oriol nkonkoli 3B ESO sg ripollet12 de juny del 2019, a les 9:22

    m'agradat la reflexio perque et posa en la pell dels altres i a mes et fa valorar mes tot el que tens per petita cosa que sigui

    ResponElimina
  12. Ivan García Berral 3ESOB SGRIPOLLET12 de juny del 2019, a les 9:22

    Que encara passin aquestes coses es símbol de que no em avançat com a societat suficient. Indica com el que mou en el món i l'únic que importa són els diners. Tot i que això no ens passi a nosaltres tenim que intervenir ràpidament perquè no continuï aquesta tàctica

    ResponElimina
  13. Jo penso que no podria soportar la idea de estar allà i que t'explotesin tant. No em cap a la ment de que la gent sigui capaç d'explotar tant a nens i nenes petites. Penso també que em de rectificar una mica i pensar que tenim moltisima sort d'haver nascut en la nostra vida actual.

    ResponElimina
  14. laura romero 3resob sg ripollet12 de juny del 2019, a les 9:24

    Crec que a les circumstancies que estan aquests nens i nenes, no son justes, ja que un nen d'aquesta edat ha de poder riure i jugar com fan tots els nens. Si pogués fer alguna cosa per canviaar-ho, ho faria.

    ResponElimina
  15. M'ha agradat la reflexió però em fa pena que 73 milions de nens i nenes hagin de treballar sense protestar quan nosaltres en queixem per anar a l'escola

    ResponElimina
  16. Naiara Bernardino Calafell Sg 3ESOB12 de juny del 2019, a les 9:24

    Em dona molta llàstima que encara en el segle XXI hi hagi aquest tipus d'explotació i maltracte a unes persones tan vulnerables com els nens.

    ResponElimina
  17. Laia Monteagudo Huelva 3r ESO B12 de juny del 2019, a les 9:25

    Me parece un video muy reflexivo, que te hace pensar en la situació tan trsite y penosa en la que están esos niños, todo el mundo tiene derecho a ser niño y a disfrutar de la infancia.

    ResponElimina
  18. David Rubio 3 eso B SG ripollet12 de juny del 2019, a les 9:25

    Aunque no nos damos cuenta, es un hecho horrible, que ocurre en el mundo hace ya mucho tiempo, y todos los niños merecen tener una vida normal, como se puede observar los niños son obligados a trabajar como adultos cuando se merecen una infancia normal, en la que se le enseñen valores como la actitud, el esfuerzo, el compromiso, el respeto... Tendremos que seguir luchando para acabar con esto.

    ResponElimina
  19. Jo crec que amb aquesta reflexió hem vist com hi ha alguns nens que pateixen cada dia quan haurien de ser lliures i jugar i divertir-se. Em dona molta llastima aquesta situació que alguns nens estan vivint això

    ResponElimina
  20. Pau Jaso Molina 3rb sg sant gabriel12 de juny del 2019, a les 9:26

    Avui dia aquests tipus de pràctiques es donen diàriament encara que no estiguin a la vista, hem de lluitar contra aquesta violació dels drets humans

    ResponElimina
  21. Jo penso que no podria soportar la idea de estar allà i que t'explotesin tant. No em cap a la ment de que la gent sigui capaç d'explotar tant a nens i nenes petites. Penso també que em de rectificar una mica i pensar que tenim moltisima sort d'haver nascut en la nostra vida actual.

    ResponElimina
  22. Maria Garcia 3r ESO SG ripollet12 de juny del 2019, a les 9:28

    M'ha agradat la reflexió, però em fa pena que 73 milions de nens i nenes hagin de treballar sense protestar quan nosaltres en queixem per anar a l'escola.

    ResponElimina
  23. Maria Mariño Caballos 3rB SG SANT GABRIEL12 de juny del 2019, a les 9:28

    Jo penso que no podria soportar la idea de estar allà i que t'explotesin tant. No em cap a la ment de que la gent sigui capaç d'explotar tant a nens i nenes petites. Penso també que em de rectificar una mica i pensar que tenim moltisima sort d'haver nascut en la nostra vida actual.

    ResponElimina
  24. Aquesta reflexió m´ha fet reflexionar sobre la crua realitat que molta gent estigui en condicions de treball complicades, hi fer un ESCAPE ROOM per veure com els nens treballen 12 hores al dia
    i aixi hi estan 72 millions de nens i nenes.

    ResponElimina
  25. Rubén Martín Valero, 3r ESO B, Sg Ripollet12 de juny del 2019, a les 9:29

    Crec que tot això és d'un nivell de crueltat increible. No entenc com més de 70 milions de nens i nenes treballen diariament en aquestes condicions i ningú en fa res per evitar-ho. No entenc com hi ha persones que veuen tot el que pasen aquests nens i nenes i segueix exigint-los aquest insoportable treball. Crec que per fer això has de ser una persona sense cor i un egoista a nivells gegants. Com es pot fer mal a tantes persones d'aquesta manera durant la teva vida pel teu benefici propi? Com es pot aixecar-se del llit sapiguent el que estas fent sense sentir-te malament amb tu mateix? Nomès una persona sense cap tipus d'empatia podria fer això.
    Per això, crec que tots hem de colaborar a la tasca com sigui possible per tal d'aturar aquesta situació i fer un mon més just i millor.

    ResponElimina
  26. laura barragan ruiz 3eso b sg sant gabriel12 de juny del 2019, a les 9:29

    Doncs em sembla que no ens donem compte de la realitat que estem vivint a dia d'avui i que amb reflexions com aquesta ens pot ajudar a canviar la nostra manera de pensar i d'actuar i sobretot que això no continuï passant.

    ResponElimina
  27. Joel Villegas 3B Sg Ripollet12 de juny del 2019, a les 9:30

    Mientras discutíamos el vídeo y la reflexión me he dedicado a aportar una firma en la página de Unescape room. Los niños nunca deberían en condiciones de trabajo forzado ni tener experiencias que son inapropiadas e impensables incluso para un adulto. La situación que se nos presenta en el vídeo es la de adultos agobiándose en lo que para ellos es un juego, para los niños esclavizados es lo mismo, la única diferencia es que SON NIÑOS y merecen aun mas unas comodidades y seguridad superiores a las de cualquier adulto.

    ResponElimina
  28. Paula Piquer 3rB sg ripollet12 de juny del 2019, a les 9:30

    que no es normal que los niños tengan que ir a trabajar en vez de estar jugando como los demás niños.
    yo creo que deberíamos concienciar a la gente de que no es normal trabajar en estas condiciones.

    ResponElimina
  29. Això és un fet bastant dur per viure que molta gent no pot suportar-ho.
    La explotació de nens s'ha hauria de deixar de fer, ja que com tot humà tothom tenim uns drets. També els poden afectar en el desenvolupament personal, salut del nen i hàbit emocional.
    Moltes necessitat són innecessaris.

    ResponElimina
  30. Em sembla un vídeo molt reflexiu i molt injust penso que cap persona ha de passar per això i tot i que no ens donem compte això existeix i hem de canviar-ho

    ResponElimina
  31. Josep Inglavaga 3A ESO SGRIPOLLET12 de juny del 2019, a les 11:51

    Em sembla un dels grans problemes del món actual. Molts països pateixen això i no ens en donem compte. M'enrabia molt no poder fer-hi gaire, però faig el que puc perquè crec que cap nen ha de començar a treballar a certa edat ni molt menys tantes hores ni en un entorn tan perillós. És una llàstima, però poc a poc ho solucionarem!

    ResponElimina
  32. victoria martinez 3 ESO A Sgripollet12 de juny del 2019, a les 11:51

    Milions de nenes treballen com serventes domèstiques i assistentes sense salari a la llar i són especialment vulnerables a l'explotació i el maltractament. Milions d'altres nens i nenes treballen sota circumstàncies terribles. Aixo es una veritable llastima e injusticia.

    ResponElimina
  33. Anna Ruiz 3r ESO A SgRipollet12 de juny del 2019, a les 11:51

    Personalment crec que s'hauria d'abolir ya aquest maltractament als infants. Jo penso que ni un adult hauria de treballar en aquestes condicions tan extremes osigui que els nens petits menys. Ells i elles haurien de disfrutar de la seva infancia. A més a més, el treball excessiu i en tan males condicions no és gens bo per a la salut. Si us plau, acabem ya amb tot això!

    ResponElimina
  34. Alex Sánchez 3r A ESO sgripollet12 de juny del 2019, a les 11:53

    opino que la infancia es el periode de teps on mes feliç ets, es un periode per disfrutar i jugar amb els teus amics i no per treballar quasi com esclaus

    ResponElimina
  35. Olaya Puig 3A ESO sgripollet12 de juny del 2019, a les 11:54

    jo penso que molts de nosaltres som consients d'aquesta situació pero nomes ens omplim la boca de paraules sense realitzar-ho i ajudar a que deixi de pasar.Penso que l'idea d'aquest escape room es molt bona ja que ajuda a veure la realitat darrera el que nosaltres pensem.hem d'acabar amb aquesta injusticia pero no es suficient dient-ho sinó que hem de realitzar-ho nosaltres.

    ResponElimina
  36. Jesús Castillo 3a ESO Sgripollet12 de juny del 2019, a les 11:54

    m'agradat bastant ha sigut un video reflexiu i interesant perquè hi ha pobres nois que ho pasen malament
    a mi m'agradaria veure més videos així

    ResponElimina
  37. Alejandro Camarillo 3rA Sg Ripollet12 de juny del 2019, a les 11:55

    Crec que aqui, al món industrialitzat, som molt ploramiques i no sabem el que s'està vivint afora del nostre pais. Em sembla totalment lamentable aquesta disciplina contra els nens que estan sotesos al treball constant quan s'estan desenvolupant, em sembla inhumà.

    ResponElimina
  38. Nina Moreno 3ESOA SgRipollet12 de juny del 2019, a les 11:55

    M'ha agradat que fasin aquest tipus de Escape Room perquè es una molt bona manera de posar-se al lloc d'aquests pobres nens, que no són pocs, ja que son més de 70 milions de nens i nenes, que treballen sense descansar.
    Aquesta explotació infantil hauria de terminar ja que els nens haurien de jugar, estudiar, quedar amb els amics... i nosaltres a sobre ens queixem d'anar a l'institut mentres ells o desitjen.

    ResponElimina
  39. Erik Aguilar Muñoz 3r ESO A SGRipollet12 de juny del 2019, a les 11:55

    era conscient de que pasava aixo arreu del mon pero avui despres de haver vist aquest video m'he fet encar mes partidari de la causa, mai m'hagues imaginat que hi haurien 73 milions de nens treballant 12 hores en una mina per treure or, crec que hem d'ajudar aquests nenes perque igual que nosaltres hem disfrutat de la infancia ells haurien de fer el mateix i deixar de treballar.

    ResponElimina
  40. IRENE DOMÍNGUEZ LOPEZ 3 ESO A SGRIPOLLET12 de juny del 2019, a les 11:55

    Doncs tothom sabem que aquest fet pero no tenim idea de cuants nens com nosaltres tenen la mala sort de treballar desde petits , nosaltres tenim la sort de tenir una bona educacio pero aixo penso que tenim que defensar el dia contra el treball infantil perque no pasi mes perque es molt vergonyos que nens de menys de 12 años treballan tant , i ningu els pugui ajudar.

    ResponElimina
  41. laia martinez 3A ESO sgripollet12 de juny del 2019, a les 11:55

    Aquets video es molt realista ya que molts nens i nenes tenen que treballar mes de 12 hores al dia . No entenc com nens de el nostre voltant es queixa de fer deures o anar al col.legi si molts nens treballen moltissim sin ninguna recompensa . Es molt INJUST!!!!!

    ResponElimina
  42. Adolfo Gonzalez 3r.A Sant Gabriel Ripollet12 de juny del 2019, a les 11:56

    Això em sembla un grau de crueltat molt gran, ja que es pot veure com hi ha maltracte de nens, mentre que ells no tenen res de culpa de néixer en un lloc on existeix aquesta horrible condemna. M'agradaria que això s'acabés.

    ResponElimina
  43. adria rasero 3A ESO sgripollet12 de juny del 2019, a les 12:00

    em sembla increible la maldat que tenen la gent que obliguen a treballar als pobres nens.
    jo crec que aixo hauria de canviar ja que es super injust .

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies