Passa al contingut principal

CITES: Diuen i no fan

Diuen i no fan
Però no actueu com ells, perquè diuen i no fan. Mt 23,3
El fet que hi hagi unes "normes" no va contra la teva llibertat personal, sinó que condiciona la teva llibertat i la dels altres al bé comú. I has de saber que l'elecció és sempre un risc. L'elecció per una cosa, un fet, o una decisió determinada suposa la renúncia de moltes altres coses. Hi ha eleccions a molts nivells: des de triar el vestit que vull posar-me fins triar com vull viure. Ser lliure és tenir la capacitat de fer la millor elecció possible en un moment determinat.

Comentaris

  1. Lian Nadal col·legi Sant Gabriel de Sant Adria 3'A ESO

    Ser lliure es tener llibertat en molts s'entits, poder fer el que vulguis.

    ResponElimina
  2. Carlos Ruiz Cid Sant Gabriel Sant Adrià 3ºB ESO

    Per mí llibertat sería poguer tomar les meves pròpies decisions i puger fer lo que volguès o anar on volgès depnder dels teus pares.

    ResponElimina
  3. Cada elecció té un risc i un sentit, el qual has de meditar. Penso que aquesta reflexió està molt encertada al dir que el fet que no hi hagi unes normes va contra la llibertat personal, perquè en realitat va contra el bé comú.

    ResponElimina
  4. Jo penso que tu has de saber el que vols encara que t'apenedeixis de les teves eleccions, la vida serveix per apendre dels erros.

    ResponElimina
  5. Pedro Reyes 3B ESO Col·legi Sant Gabriel Sant Adrià

    Per mi ser lliure és poder fer el que jo vulgui en qualsevol moment

    ResponElimina
  6. El que hi hagi unes "normes" no va contra la teva llibertat personal,l'elecció d'una cosa suposa la renuncia d'unes altres.Ser lliure es fer la millor elecció.

    ResponElimina
  7. Hiba Rougui Col·legi Sant Adrià 3rB ESO

    El valor de la llibertat es refereix a la capacitat d'actuar segons les nostres pròpies decisions i escollir cada un dels passos que volem donar i els seus diferents aspectes

    I aixó es el que jo vull

    ResponElimina
  8. Laia Martiínez Miquel 4 eso A10 de febrer del 2020, a les 8:20

    Les normes és facilita les teves decicisions i els teus actes . La llibertat és sempre un risc per a nosaltres mateixos , quan ens alliberem de el fet de les normes en la nostra vida , no sabrem per on començar . Les normes ens condicionen una forma de vida adequada i ens facilita les nostres eleccions .
    La llibertat es un terme molt sobrevalotrat en la nostra societat , ja que sense normes la nostra forma de vida seria molt dolenta o no seria molt adequeada .

    ResponElimina
  9. les normes estàn bé fins a un cert punt , es per això que seguim algunes normes perquè no hi hagi descontrols. Les eleccions són essencials en la vida per definir-ne la nostra vida

    ResponElimina
  10. Meylan Baeza de 3rB de l'escola Sant Gabriel de Sant Adria, la llibertat per a mi és tenir les teves pròpies decisions sense dependre de ningú.

    ResponElimina
  11. Per a mi, ser lliure es aconseguir prendre per tu mateix les teves decisions, siguin o no un risc, ser responsable de les teves accions.

    ResponElimina
  12. Opino que les normes son necessaries pel bon funcionament d'un col·lectiu, les normes fan que un grup treballi ordenadament i seguimt unes regles pautades. Per a mi la paraula llibertat es l'acció en la qual les persones podem escollir sense que aquesta decisio tingues conceqüencies.

    ResponElimina
  13. Alejandro Camarillo SGRIPOLLET10 de febrer del 2020, a les 8:21

    Has de triar les teves de decisions amb molta paciència per intentar no equivocar-te. Cada decisió és un risc per arribar al teu camí correcte.

    ResponElimina
  14. Estic d'acord amb que les eleccions ens condicionen i són importants ja que el nostre futur depén d'elles. Per exemple, en grans eleccions com la dels nostres estudis o fins i tot una petita elecció de què respondre-li a la persona amb la que estem mantenint una conversació. Si puguessim desfer alguna de les nostres eleccions, el nostre futur canviaria per complet. Això és el que es coneix com "l'efecte papallona". D'altra banda, no estic d'acord amb "ser lliure és tenir la capacitat de fer la millos elecció possible en un moment determinat" ja que, moltes de les vegades i per no dir sempre, no sabem quina és la millor elecció. Al fer una "dolenta" elecció també podem ser lliures (ja que simplement en portaria per un altre camí), a més a més la podem corregir.

    ResponElimina
  15. Jo opino que les llibertats son necessaries, pero amb nomes allò no s'aconsegueix millorar res, sens dubte aquestes "normes" si que priven una mica les nostres llibertats individuals, pero les avantatges colectives son tan grans que incumplir-les seria una estupidesa

    ResponElimina
  16. La llibertat Inclou la meva llibertat de decidir on vull estar en cada moment.
    La llibertat és ser qui sóc i no el que els altres esperen que sigui.
    Llibertat és pensar el que penso i no necessàriament el que esperen que pensi.
    En les relacions personals, la meva llibertat acaba on comença el dret de l'altre.

    ResponElimina
  17. Adrià Rasero col·legi Sant Gabriel 4'A ESO10 de febrer del 2020, a les 8:24

    La llibertat és tomar les teves decisions i la capacitat de poder elegir entre diverses alternatives i una facultat per trascendir aquelles determinacions que es consideren indegudes

    ResponElimina
  18. Irene Domínguez Lopez 4tA Sant Gabriel Ripollet10 de febrer del 2020, a les 8:24

    La reflexió d'avui m'ha semblat molt interesant ja que ha parlat sobre que si tenim normes tenim llibertat o no,

    ResponElimina
  19. Adolfo Gonzalez 4t.A ESO Ripollet10 de febrer del 2020, a les 8:25

    Per a mi, les normes no influeixen a l'hora de ser lliure, tenir normes només ens limita dintre del que es pot i el que no es pot fer, però nosaltres som lliures a escollir el que volem fer.

    ResponElimina
  20. Personalment penso que les eleccions són molt importants en la nostra vida, ja que triar un camí o un altre pot canviar totalment la nostra manera d'estar amb nosaltres mateixos i amb els que ens envolten. El que no arrisca no guanya i si no ho fem, surti bé o malament, ens quedarem amb les ganes de saber que ha pogut passar.

    ResponElimina
  21. Hem de ser lliure, i fer el que volgem sense que algú ens digi si esta malament o esta bé.

    ResponElimina
  22. Hem de tenir la llibertat i personalitat suficient per fer el que nosaltres volem, no el que la gent vol però si diem una cosa la hem de fer. No podem "tirar la piedra y esconder la mano".

    ResponElimina
  23. Laura Perez Montoya 3r B ESO
    Eres libre de las decisiones que tomas pero dependiendo de esas decisiones eres libre o no .

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies