Passa al contingut principal

VEURE: El cazo de Lorenzo


El cazo de Lorenzo 
El Cassó de Lorenzo ens parla de les persones que són diferents i dels obstacles que troben en el seu camí, així com les dificultats que moltes vegades els posem les persones. Quan assenyalem les diferències i les tornem negatives, posem barreres i no deixem que cada persona tregui el millor de si mateixa. Carregar amb els estigmes i les diferències fa que posem el nostre esforç en superar-los perquè no es notin o amagar-los, en lloc d'esforçar-nos per reforçar les millors capacitats. L'esforç és doble i la recompensa dubtosa. ACOLLIM i apreciem la diferència i les millors aptituds de cada un de nosaltres.


Comentaris

 1. Ens sembla que el cassó del vídeo podria representar els nostres problemes i les nostres pors.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Jo crec que aquesta historia es molt maca perque no has de jutgar a ningu, no t'has de riure de ningu... I que cada un es com es i tenim que respetar-los

   Elimina
 2. Cada persona és com és, hi ha persones que tenen més dificultats en algunes coses però tothom té coses bones. Crec que hauriem de treure aquestes etiquetes que posem quan algú és diferent a nosaltres.

  ResponElimina
 3. Jo crec que aquesta història dona una bona lecció, no has de jutjar a ningú per la seva aparença, has de jutjar per com és la persona. Quan la gent es dona compta com és el Lorenzo, saben que s'han equivocat en el passat.

  ResponElimina
 4. De vegades les persones jutgem sense conèixer, i pot ser ens equivoquem o acertem. La gran majoria de cops ens equivoquem i desprès ens dónem compte de qui són de veritat.

  ResponElimina
 5. Jo penso que la cassola es com una etiqueta ja que de sopte al Lorenzo li cau i el te per sempre la seva cassola, i tothom el jutge abans de conèixe'l a ell.

  ResponElimina
 6. Laia García, 3er d'ESO7 de febrer de 2019 a les 8:26

  Jo crec que el cassó de Lorenzo, representa els nostres problemes i/o etiquetes, i hem d'acceptar-los i saber conviure amb ells.

  ResponElimina
 7. Es veritat que al ser una persona diferent als altres ja es jutjada pel seu aspecte, sense haver-hi conegut a la persona, crec que no hauria de ser així totes les persones tindríem que valorar a la persona segons les seves qualitats i no les seves diferencies, perquè encara que tothom som diferent, tots som persones.

  ResponElimina
 8. Meritxell Alcaraz Montijano 3rA ESO BCN7 de febrer de 2019 a les 8:27

  Crec que el cazo són les etiquetes que et posen els demes. Que et jutgen per ser diferents a ells o perque no et coneixen el suficient com per jutjarte per el teu aspecte o el teu exterior i en aquest cas Lorenzo a tingut sort perque una noia li ha ensenyat a conviure amb el cazo com si fos part d'ell, perquè d'alguna manera ho es.

  ResponElimina
 9. Jo penso que el cassó és com les etiquetes que altra gent ens fica sense saber el perquè, i ens jutgen sense saber res de nosaltres. Però com bé es pot veure al vídeo hem de saber portar-les i veure el costat positiu.

  ResponElimina
 10. Sóc Genís de 3A de BCN, A mí el vídeo m'ha agradat, m'ha semblat entretingut, però sobre tot el doble sentit que té el vídeo. En classe hem arribat a la conclusió que el cassó són les etiquetes que les persones reben de sobte.

  ResponElimina
 11. Que el Lorenzo li posen una etiqueta per portar el cassó i el jutjan per portar el cassó sense realment coneixa-ho

  ResponElimina
 12. EL vídeo ens pot representar a la nostra vida, a vegades et posen etiquetes, per haver fet una cosa malament o algo i la gent pot pensar que tu normalment seguiràs així a la teva vida o seguiràs fent cosses dolentes... Quan alomillor tu el que vas fer no i després et vas penedir i vols canviar la teva vida però com tens una etiqueta...

  ResponElimina
 13. La cassola per al "Lorenzo" és una etiqueta que una persona el va donar, i ell no es pot distanciar d'aquest i la gent pensa que és la personificació cio del caçó però amb un mica d'ajuda i solidaritat les etiquetes desapareixen, però no per les altres persones, només per a ell que ja no l'afecta.

  ResponElimina
 14. Totes les persones portem etiquetes. Quan tens una etiqueta és molt difícil que la gent canvi d'opinió. Però només nosaltres podem donar-li ''la volta'' a aquesta etiqueta, i posar-nos una que realment ens identifiqui.

  ResponElimina
 15. No hauriem de jutjar a les persones per lo que sembla que son, si no per com son, això implica que poden arribar a fer canvis i millorar.

  ResponElimina
 16. Paula G, 3r ESO, Barcelona7 de febrer de 2019 a les 8:29

  Jo crec que el cassó, es una etiqueta o una dificultat, que tenim no l'escollim, i hem de viure amb aquell problema. La millor solució es que alguna persona t'ajudi a viure amb això.

  ResponElimina
 17. Jo he vist que les persones es fixen més en les apariéncies dels demés que en com son els demés.

  ResponElimina
 18. Adrián Vaca SGBCN
  El meu pensament es que mai has de criticar a algú per la seva apariencia o per la seva etiqueta ja que tu no ho coneixes i no saps com es de veritat.
  El cassó també pot representar els problemes del noi, que no pot desfer-se de ells però amb el temps i la ajuda de la noia els resol o més ben dit desapareixen ja que el cassól deixa de ser un problema i es torna una ajuda.

  ResponElimina
 19. Lucia Marin: El video m'ha semblat molt bé ja que hi ha molta gent amb dificultats i la gent no els tracta bé. Però ells són persones igual que nosaltres encara que els hi costa més fer les coses.
  Ripollet, 1 ESO B

  ResponElimina
 20. Michelle Asuart 1r ESO Ripollet7 de febrer de 2019 a les 8:34

  Hauríem de apreciar a les persones per la seva personalitat, no per les seves dificultats o per les seves diferències amb nosaltres.

  ResponElimina
 21. Martí Blancafort Colomina 1r B ESO7 de febrer de 2019 a les 8:35

  Crec que és una sort que hi hagi gent com en Lorenzo, per què així podem veure com una part dels humans són comprensius amb els altres. El resum del que hem vist, és la paraula Empatia.

  ResponElimina
 22. Alba Martínez Ripollet 1r B ESO7 de febrer de 2019 a les 8:37

  Moltes persones jutgen a persones per la seva aparença com li pasa a Lorenzo,pero altres persones no com es al final.Pero al final les persones veuen que Lorenzo es una persona com tots i s'arrepenteixen del que han fet.

  ResponElimina
 23. Alvaro Mariño Ripollet 1r ESO B7 de febrer de 2019 a les 8:38

  M'agradat perque el missatge es que no has de jutjar a les persones per les aparençes perque a lo millor es molt bona persona

  ResponElimina
 24. Mireia Paz Ripollet 1r ESO B7 de febrer de 2019 a les 8:38

  Crec que la cassola podria representar els nostres conflictes i les nostres pors, per aixó en el món hauria que haver mes persones com la noia que li ajuda.

  I la gent el jutge per les aparences i no per com es de veritat, i aixó no huria ser així.

  ResponElimina
 25. Sergi Aguilar 1bESO Ripollet7 de febrer de 2019 a les 8:39

  es una historia molt emotiva i em sembla que el "cazo" es una minusvalia tant fisica com phsiquica

  ResponElimina
 26. Cerquem el nostre casso i tot serà més fàcil! Molt maco el vídeo. Ha donat un debat força interessant a la classe.

  ResponElimina
 27. Genís Sánchez 1r E.S.O. Ripollet7 de febrer de 2019 a les 8:41

  Hola, l'historia es molt xula i representa a un noi que te dificultats a fer el mateix que els altres (una cassola) i nomes hi ha una persona que l'ajuda per superar les obstacles amb la seva cassola (jugar, fer musica...)

  ResponElimina
 28. Paula Gutierrez 1 E.S.O B Ripollet.7 de febrer de 2019 a les 8:42

  Hola bon dia nois, ami m'ha agradat molt el video perque simbolitza com que hi ha gent amb problemes que no pot permitir-se fer coses normals com els altres sin fer molt d'esforç, pero aquellles persones les coses facils les hi costa molt, i per aixo sesforçen.

  ResponElimina
 29. Paula Palau - Ripollet 1'ESO B7 de febrer de 2019 a les 8:43

  Jo el que penso d'aquesta historia es que les persones que no et coneixen de res i a sobre et critican o et miren amb cares extranyes, pero en canvi quan la coneixes tu ja no penses el meteix d'abans, per aixó no has de criticar a las persones o tratarles com un bicho raro, mai critiquis a una pesona que te problemes o no te el mateix caracter que tu o alguna altre persona.

  ResponElimina
 30. Claudia Rodriguez 1 E.S.O B Ripollet7 de febrer de 2019 a les 8:48

  Hola bon dia ,ami m'ha agradat molt aquest video perque representa com que hi ha gent amb problemes que no pot permitir-se fer coses normals com els altres amb molt mes d'esforç, pero hi a persones que tenen les coses facils i altres que l'hi costen mes i es tenen que esforçar mes

  ResponElimina
 31. jose gutierrez Ripollet 1b eso7 de febrer de 2019 a les 8:48

  Aixo olvidar a una persona perque s´ obliden de ell pero hi ha alguna persona al mon que es amable i juga amb el noi.

  ResponElimina
 32. Emma Mill - Ripollet 1'ESO B7 de febrer de 2019 a les 8:52

  El video representa un noi que te problemes per fer les coses com els demes perque li costa, i no es pot desfer d'aquest problema. La gent el jutgava per la seva aparença i no la seva personalitat, però sempre hi ha algú que sigui bona persona i que l'ajudi.

  ResponElimina
 33. doncs la veritat es que no he entes molt el video

  ResponElimina
 34. Martina León col.legi St Gabriel torroella de montgrí7 de febrer de 2019 a les 21:01

  M'ha agradat molt el vídeo i la veritat és que cada persona és com és i no s'ha la de jutgar per el que faci o per el que sigui i que som humans i tots ens podem equivocar.
  Merci per cada dia posar-nos reflexions tant maques com per exemple aquesta.

  ResponElimina
 35. Aquesta historia m'ha agradat molt, cada un ha de ser com és i si no t'agrada, et fots. Tots sòm humans i ens equivoquem, no per això has de canviar la teva manera de ser.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: selecciona Nom/URL i escriu el teu nom, el curs i el cole sg.Moltes gràcies

Entrades populars d'aquest blog

RELATS: El conte de Nadal de Charles Dickens (resum)

El senyor Scrooge és un home avar i solitari, que no celebra el Nadal, i només pensa a guanyar diners. Una vigília de Nadal, Scrooge rep la visita del fantasma del seu antic soci, mort anys enrere. Aquest li explica que, per haver estat avar en vida, tota la seva maldat s'ha convertit en una llarga i pesada cadena que ha d'arrossegar per tota l'eternitat. Li anuncia que a ell li espera un destí encara pitjor, i l'avisa que tindrà una última oportunitat de canviar quan rebi la visita dels tres esperits del Nadal. Scrooge no s'espanta i desafia la predicció. Aquesta nit apareixen els tres esperits nadalencs: el del Passat, que li fa recordar a Scrooge la seva vida infantil i juvenil plena de malenconia i enyorança abans de la seva addicció pel treball i el seu desmesurat afany de diners. El del Present fa veure a l'avar l'actual situació de la família del seu empleat Bob, que malgrat la seva pobresa i de la malaltia del seu fill Tim, celebra el Nadal. També l…

RELATS: Carta d'agraïment a un amic/ga

Carta d'agraïment a un amic/ga
Gràcies per la teva mirada de complicitat, pel teu somriure autèntic, per la teva sinceritat, per dir-me el que ningú més té nassos de dir-me, per trucar-me sense haver de dir-me res, per donar suport als meus projectes, per entendre el que ningú més entén de mi, per respectar-me, per abraçar-me quan ho necessito, per fotre'm bronca quan me la mereixo, per recordar-me les coses, per ser el meu còmplice, per explicar-me els teus secrets i saber guardar-ne els meus, per fer-me companyia, per preparar-me sorpreses, pels teus detalls amb mi, per passar-me apunts, per donar-ho tot quan sortim de festa, pels teus missatges de bon dia i bona nit, per explicar-m'ho tot i demanar-me consell, per fer-me sentir especial, per preocupar-te quan les coses no em van del tot bé, per ser-hi sempre, per tenir-me com la teva primera opció, per voler que formi part de la teva vida, per no demanar-me mai res a canvi, per no tenir mai un "no" per mi, per …

PREGArock: Sempre brilla el sol. Alvaro Soler (Marató 2018)

Sempre brilla el sol. Alvaro Soler (Marató 2018) Ho tinc molt clar el que em passa No es gens estrany, tot marca Ho pots fer tot si hi ha amor. Un món que gira i gira, no et cansis i respira, només cal vèncer el dolor. Seré amb tu, amor. Voldria dir-te vius en un món que escolta No hi ha fronteres ni ombres, i sempre brilla el sol. No hi ha banderes, respostes que no esperes, gastant la teva vida, i sempre brilla el sol. (3) Voldria dir-te que, dir-te que, dir-te que...