Passa al contingut principal

VEURE: El cazo de Lorenzo


El cazo de Lorenzo 
El Cassó de Lorenzo ens parla de les persones que són diferents i dels obstacles que troben en el seu camí, així com les dificultats que moltes vegades els posem les persones. Quan assenyalem les diferències i les tornem negatives, posem barreres i no deixem que cada persona tregui el millor de si mateixa. Carregar amb els estigmes i les diferències fa que posem el nostre esforç en superar-los perquè no es notin o amagar-los, en lloc d'esforçar-nos per reforçar les millors capacitats. L'esforç és doble i la recompensa dubtosa. ACOLLIM i apreciem la diferència i les millors aptituds de cada un de nosaltres.


Comentaris

  1. Ens sembla que el cassó del vídeo podria representar els nostres problemes i les nostres pors.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo crec que aquesta historia es molt maca perque no has de jutgar a ningu, no t'has de riure de ningu... I que cada un es com es i tenim que respetar-los

      Elimina
  2. Cada persona és com és, hi ha persones que tenen més dificultats en algunes coses però tothom té coses bones. Crec que hauriem de treure aquestes etiquetes que posem quan algú és diferent a nosaltres.

    ResponElimina
  3. Jo crec que aquesta història dona una bona lecció, no has de jutjar a ningú per la seva aparença, has de jutjar per com és la persona. Quan la gent es dona compta com és el Lorenzo, saben que s'han equivocat en el passat.

    ResponElimina
  4. De vegades les persones jutgem sense conèixer, i pot ser ens equivoquem o acertem. La gran majoria de cops ens equivoquem i desprès ens dónem compte de qui són de veritat.

    ResponElimina
  5. Jo penso que la cassola es com una etiqueta ja que de sopte al Lorenzo li cau i el te per sempre la seva cassola, i tothom el jutge abans de conèixe'l a ell.

    ResponElimina
  6. Laia García, 3er d'ESO7 de febrer del 2019, a les 8:26

    Jo crec que el cassó de Lorenzo, representa els nostres problemes i/o etiquetes, i hem d'acceptar-los i saber conviure amb ells.

    ResponElimina
  7. Es veritat que al ser una persona diferent als altres ja es jutjada pel seu aspecte, sense haver-hi conegut a la persona, crec que no hauria de ser així totes les persones tindríem que valorar a la persona segons les seves qualitats i no les seves diferencies, perquè encara que tothom som diferent, tots som persones.

    ResponElimina
  8. Meritxell Alcaraz Montijano 3rA ESO BCN7 de febrer del 2019, a les 8:27

    Crec que el cazo són les etiquetes que et posen els demes. Que et jutgen per ser diferents a ells o perque no et coneixen el suficient com per jutjarte per el teu aspecte o el teu exterior i en aquest cas Lorenzo a tingut sort perque una noia li ha ensenyat a conviure amb el cazo com si fos part d'ell, perquè d'alguna manera ho es.

    ResponElimina
  9. Jo penso que el cassó és com les etiquetes que altra gent ens fica sense saber el perquè, i ens jutgen sense saber res de nosaltres. Però com bé es pot veure al vídeo hem de saber portar-les i veure el costat positiu.

    ResponElimina
  10. Sóc Genís de 3A de BCN, A mí el vídeo m'ha agradat, m'ha semblat entretingut, però sobre tot el doble sentit que té el vídeo. En classe hem arribat a la conclusió que el cassó són les etiquetes que les persones reben de sobte.

    ResponElimina
  11. Que el Lorenzo li posen una etiqueta per portar el cassó i el jutjan per portar el cassó sense realment coneixa-ho

    ResponElimina
  12. EL vídeo ens pot representar a la nostra vida, a vegades et posen etiquetes, per haver fet una cosa malament o algo i la gent pot pensar que tu normalment seguiràs així a la teva vida o seguiràs fent cosses dolentes... Quan alomillor tu el que vas fer no i després et vas penedir i vols canviar la teva vida però com tens una etiqueta...

    ResponElimina
  13. La cassola per al "Lorenzo" és una etiqueta que una persona el va donar, i ell no es pot distanciar d'aquest i la gent pensa que és la personificació cio del caçó però amb un mica d'ajuda i solidaritat les etiquetes desapareixen, però no per les altres persones, només per a ell que ja no l'afecta.

    ResponElimina
  14. Totes les persones portem etiquetes. Quan tens una etiqueta és molt difícil que la gent canvi d'opinió. Però només nosaltres podem donar-li ''la volta'' a aquesta etiqueta, i posar-nos una que realment ens identifiqui.

    ResponElimina
  15. No hauriem de jutjar a les persones per lo que sembla que son, si no per com son, això implica que poden arribar a fer canvis i millorar.

    ResponElimina
  16. Paula G, 3r ESO, Barcelona7 de febrer del 2019, a les 8:29

    Jo crec que el cassó, es una etiqueta o una dificultat, que tenim no l'escollim, i hem de viure amb aquell problema. La millor solució es que alguna persona t'ajudi a viure amb això.

    ResponElimina
  17. Jo he vist que les persones es fixen més en les apariéncies dels demés que en com son els demés.

    ResponElimina
  18. Adrián Vaca SGBCN
    El meu pensament es que mai has de criticar a algú per la seva apariencia o per la seva etiqueta ja que tu no ho coneixes i no saps com es de veritat.
    El cassó també pot representar els problemes del noi, que no pot desfer-se de ells però amb el temps i la ajuda de la noia els resol o més ben dit desapareixen ja que el cassól deixa de ser un problema i es torna una ajuda.

    ResponElimina
  19. Lucia Marin: El video m'ha semblat molt bé ja que hi ha molta gent amb dificultats i la gent no els tracta bé. Però ells són persones igual que nosaltres encara que els hi costa més fer les coses.
    Ripollet, 1 ESO B

    ResponElimina
  20. Michelle Asuart 1r ESO Ripollet7 de febrer del 2019, a les 8:34

    Hauríem de apreciar a les persones per la seva personalitat, no per les seves dificultats o per les seves diferències amb nosaltres.

    ResponElimina
  21. Martí Blancafort Colomina 1r B ESO7 de febrer del 2019, a les 8:35

    Crec que és una sort que hi hagi gent com en Lorenzo, per què així podem veure com una part dels humans són comprensius amb els altres. El resum del que hem vist, és la paraula Empatia.

    ResponElimina
  22. Alba Martínez Ripollet 1r B ESO7 de febrer del 2019, a les 8:37

    Moltes persones jutgen a persones per la seva aparença com li pasa a Lorenzo,pero altres persones no com es al final.Pero al final les persones veuen que Lorenzo es una persona com tots i s'arrepenteixen del que han fet.

    ResponElimina
  23. Alvaro Mariño Ripollet 1r ESO B7 de febrer del 2019, a les 8:38

    M'agradat perque el missatge es que no has de jutjar a les persones per les aparençes perque a lo millor es molt bona persona

    ResponElimina
  24. Mireia Paz Ripollet 1r ESO B7 de febrer del 2019, a les 8:38

    Crec que la cassola podria representar els nostres conflictes i les nostres pors, per aixó en el món hauria que haver mes persones com la noia que li ajuda.

    I la gent el jutge per les aparences i no per com es de veritat, i aixó no huria ser així.

    ResponElimina
  25. Sergi Aguilar 1bESO Ripollet7 de febrer del 2019, a les 8:39

    es una historia molt emotiva i em sembla que el "cazo" es una minusvalia tant fisica com phsiquica

    ResponElimina
  26. Cerquem el nostre casso i tot serà més fàcil! Molt maco el vídeo. Ha donat un debat força interessant a la classe.

    ResponElimina
  27. Genís Sánchez 1r E.S.O. Ripollet7 de febrer del 2019, a les 8:41

    Hola, l'historia es molt xula i representa a un noi que te dificultats a fer el mateix que els altres (una cassola) i nomes hi ha una persona que l'ajuda per superar les obstacles amb la seva cassola (jugar, fer musica...)

    ResponElimina
  28. Paula Gutierrez 1 E.S.O B Ripollet.7 de febrer del 2019, a les 8:42

    Hola bon dia nois, ami m'ha agradat molt el video perque simbolitza com que hi ha gent amb problemes que no pot permitir-se fer coses normals com els altres sin fer molt d'esforç, pero aquellles persones les coses facils les hi costa molt, i per aixo sesforçen.

    ResponElimina
  29. Paula Palau - Ripollet 1'ESO B7 de febrer del 2019, a les 8:43

    Jo el que penso d'aquesta historia es que les persones que no et coneixen de res i a sobre et critican o et miren amb cares extranyes, pero en canvi quan la coneixes tu ja no penses el meteix d'abans, per aixó no has de criticar a las persones o tratarles com un bicho raro, mai critiquis a una pesona que te problemes o no te el mateix caracter que tu o alguna altre persona.

    ResponElimina
  30. Claudia Rodriguez 1 E.S.O B Ripollet7 de febrer del 2019, a les 8:48

    Hola bon dia ,ami m'ha agradat molt aquest video perque representa com que hi ha gent amb problemes que no pot permitir-se fer coses normals com els altres amb molt mes d'esforç, pero hi a persones que tenen les coses facils i altres que l'hi costen mes i es tenen que esforçar mes

    ResponElimina
  31. jose gutierrez Ripollet 1b eso7 de febrer del 2019, a les 8:48

    Aixo olvidar a una persona perque s´ obliden de ell pero hi ha alguna persona al mon que es amable i juga amb el noi.

    ResponElimina
  32. Emma Mill - Ripollet 1'ESO B7 de febrer del 2019, a les 8:52

    El video representa un noi que te problemes per fer les coses com els demes perque li costa, i no es pot desfer d'aquest problema. La gent el jutgava per la seva aparença i no la seva personalitat, però sempre hi ha algú que sigui bona persona i que l'ajudi.

    ResponElimina
  33. doncs la veritat es que no he entes molt el video

    ResponElimina
  34. Martina León col.legi St Gabriel torroella de montgrí7 de febrer del 2019, a les 21:01

    M'ha agradat molt el vídeo i la veritat és que cada persona és com és i no s'ha la de jutgar per el que faci o per el que sigui i que som humans i tots ens podem equivocar.
    Merci per cada dia posar-nos reflexions tant maques com per exemple aquesta.

    ResponElimina
  35. Aquesta historia m'ha agradat molt, cada un ha de ser com és i si no t'agrada, et fots. Tots sòm humans i ens equivoquem, no per això has de canviar la teva manera de ser.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies