Passa al contingut principal

Mare Terra: Dia internacional de les Muntanyes


https://youtu.be/L3CWJhUL508

On es troben les àrees clau per a la biodiversitat del món? On es poden trobar milers de varietats de fruites, verdures, grans, llegums, llavors, nous, mel, espècies d'animals, peixos, insectes i fongs? On es troba un terç de les espècies de plantes del món? La resposta: a les muntanyes!

El Dia Internacional de les Muntanyes d'aquest any és una jornada per celebrar la alta biodiversitat a les muntanyes i parlar de les amenaces a les quals s'enfronten.

La FAO (Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura) ens proposa algunes accions que els més joves podem fer:

  • Ajuda a augmentar la consciència sobre les muntanyes l’11 de desembre. Uneix-te a la conversa a les xarxes socials usant el hashtag #MountainsMatter. Transmet alguns dels missatges clau que trobareu a

http://www.fao.org/international-mountain-day/international-mountain-daykey-messages/es/ 

o comparteix sobre la biodiversitat a les muntanyes properes a tu. Publica una foto del teu moment de muntanya favorit i comparteix-la amb nosaltres i els teus amics.

Laudato Si’ 37. Papa Francesc

37. Alguns països han avançat en la preservació eficaç de certs llocs i zones –a la terra i als oceans– on es prohibeix tota intervenció humana que pugui modificar­-ne la fesomia o alterar-ne la constitució original. En la protecció de la biodiversitat, els especialistes insisteixen en la necessitat de posar especial atenció a les zones més riques en varietat d’espècies, en espècies endèmiques, poc freqüents o amb menor grau de protecció efectiva. Hi ha llocs que requereixen una cura particular per la seva enorme importància per a l’ecosistema mundial, o que constitueixen importants reserves d’aigua i així asseguren altres formes de vida.

Comentaris

  1. Em sembla que aixo es molt greu, ja que la natura es molt delicada, o la cuides o es mor poc a poc, hi han llacs plens d'objectes de plàstic, boscos plens de plàstics, muntanyes plenes de plàstic, això es la causa de que es cremen els arbres, boscos... entre tots pararem això.

    ResponElimina
  2. Jo crec que per evitar aquest problema no podem fer gran cosa perquè això no es canvia en un dia, però el que si podem fer és agafar ampolles o coses que anem trobant per terra.

    ResponElimina
  3. Penso, que cuidar la biodiversitat del món es molt important, perquè no podem fer a la Terra el mal que li fem, perquè si fosim nosaltres no ens agradaria que ens feisin això.

    ResponElimina
  4. Yo pienso, que tal como va el calentamiento global tenemos que cambiar la forma de pensar de los humanos radicalmente.

    ResponElimina
  5. Hem de protegir tot, fins i tot l'espècie més petita. Sense un no hi hauria l'altre, formem una cadena, ens hem de protegir.

    ResponElimina
  6. Crec que hem de cuidar la natura, ja que es una de les coses que ens mante vius.

    ResponElimina
  7. Penso que hem de tenir més cura de les coses que fem, perquè d'alguna manera o d'altra afecta l'ecosistema. La gran part de les coses que tenim prové de les muntanyes i per aquesta raó hem de cuidar-les.
    Noa González Rubio 2n ESO Col·legi Sant Gabriel Barcelona

    ResponElimina
  8. Crec que tots deuriem ajudar en aquest tema ja que és molt greu i potser no canvii al moment però si anem poc a poc netejant al planeta aconseguirem parar la contaminació.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Laia Torrellas Ruiz 2nA ESO Col·legi Sant Gabriel Barcelona

      Elimina
  9. Aquesta reflexió és molt important ja que la natura és important per a tots el essers vius, la hem de cuidar i no llençar al terra papers, plastics... perque si no es cremaran els boscos arbres... i ens fa mal a tots.
    Tots podem canviar aquest planeta en un lloc millor

    ResponElimina
    Respostes
    1. Miquel Terrones Carrillo 2n ESO A Col·legi Sant Gabriel

      Elimina
  10. Penso que si absolutament tots col·laborem podrem frenar tot això, i en comptes de només reciclar doncs si fem una excursió o anem a algun lloc recollir tot i no deixar cap deixalla, o quan anem a alguna muntanya agafar bosses de brossa i recollir tot el que trobem.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies