Des de finals d'agost, 671.000 persones de la comunitat rohingya, dels quals més de la meitat són nens, han hagut de fugir d'una violència brutal a Myanmar. Arriben a Bangladesh, traumatitzats després d'un perillós viatge, per viure en cases de plàstic i pals, sense accés a l’aigua, salut ni cap altre servei bàsic. I, per si això fos poca cosa, arriba l'època de ciclons i pluges torrencials, que poden deixar-los sense aliments ni aigua per beure i provocar-los malalties com el còlera. Viuran una emergència dins de l'emergència.
Nacions Unides descriu als rohingya com un dels pobles més perseguits del món, una minoria "sense amics i sense terra". Encara que han viscut a Birmània des de fa diverses generacions, el govern d'aquest país afirma que són nous immigrants i per tant se'ls nega la ciutadania. Prop d'un milió de persones formen la minoria ètnica, lingüística i religiosa dels rohingya, un poble musulmà discriminat i perseguit durant dècades. Al país que els rohingya consideren la seva llar, Birmània, també conegut com Myanmar, se'ls prohibeix casar-se o viatjar sense permís de les autoritats i no tenen dret a posseir terra ni propietats. En la més recent mostra de discriminació, les autoritats regionals han anunciat recentment que començaran a posar en pràctica una norma que prohibeix als rohingya tenir més de dos fills.
Des de 1948, quan es va independitzar el país, han estat víctimes de tortura, negligència i repressió.
Font: Unicef i bbc.com
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies