Passa al contingut principal

PERSONES: Rosemary Nyirumbe, la monja que «cus» bosses i la vida de les nenes soldat

Rosemary Nyirumbe, la monja que «cus» bosses i la vida de les nenes soldat
La religiosa ugandesa, "Heroïna de l'any 2016" per la cadena de televisió americana CNN, ha salvat més de dos mil dones i nenes víctimes d'abusos i violència per part del LRA, una milícia terrorista animada per una barreja sincrètica de misticisme tradicional africà, nacionalisme Acholi i fonamentalisme cristià. La major part de les víctimes són dones que, després d'haver estat venudes com botins de guerra, són ensinistrades per soldats i obligades a destruir els seus pobles i matar pares, germans, amics i veïns. Cap d’elles, de fet, ha de mantenir les arrels, vincles o afectes: només són mercaderia d'intercanvi en les mans dels milicians. Dones invisibles.
Darrere de cada costura, cada anella pintada en daurat o platejat, cada fil lligat, hi ha una història de rescat, de dignitat robada, una història de llàgrimes i sang. La història de les més de dues mil dones salvades per les religioses a través de l'educació i de la feina; nenes i joves que han patit violacions, mutilacions, abusos per part de el grup terrorista.
"Tots hem de fer alguna cosa perquè no poden existir encara certes situacions. Cal tenir una visió de conjunt i prevenir tals crims, el passat és passat però hi ha un futur d'esperança. És el que dic sempre a les meves noies per ajudar-les a no sentir-se víctimes sinó victorioses ".  

Comentaris

  1. Ha estat molt bé la reflexió d'avui, ha estat per pensar-hi

    ResponElimina
  2. hi ha massa desigualta amb les dones

    ResponElimina
  3. Michelle Asuart 2nB ESO Ripollet.16 de gener del 2020, a les 8:17

    Em fa molta vergonya el que fan a aquestes dones i ha aquestes nenes: Les violacions, haver de matar familiars ...
    M'alegro que Rosemary ajudi a aquestes persones que han escapat d'aquesta vida.

    ResponElimina
  4. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Genis 2nB ESO Ripollet16 de gener del 2020, a les 8:17

    Em sembla una vergonya que violin a les dones, que al final, aixó no serveix per a res.

    ResponElimina
  6. Classe de 2 B ESO Ripollet16 de gener del 2020, a les 8:17

    Creiem que aquesta mena de situacions no haurien de produir-se i pensem que és encara més greu que l'objecte d'aquestes violències siguin les dones i les nenes.

    ResponElimina
  7. classe de 2B ESO ripollet16 de gener del 2020, a les 8:18

    creiem que aquesta mena de situacions no haurien de produir-se i pensem que es encara mes greu que l'objecte d'aquestes violencies siguin les dones i les nenes

    ResponElimina
  8. Emma Mill 2n ESO B Ripollet16 de gener del 2020, a les 8:19

    No em sembla bé que algú hagi de pasar per coses com aquestes, i ningú hauria de preocupar-se per la seva seguretat nomès per ser "diferents".

    ResponElimina
  9. Jo crec que no hauria d'haver cap tipus d'esclavització , ni violacions, ni intercambi de dones.
    1 esclavització: crec que tots tenim els mateixos drets , ya que totom no deixem de ser persones.
    2 violacions: la majoria de violacions son a les dones , n'hi han d'altres a homes , crec que no hauria d'haver ni a homes ni a dones.
    3 intercambi de dones, aixo esta molt malament perque com he dit abans no son objectes sino persones.

    ResponElimina
  10. Mireia Paz 2n B ESO Ripollet16 de gener del 2020, a les 8:19

    Violar no tindria que existir, no tindria que haver desgracies como aquestes. Aixó de violar solament les dones no tindria que ser així, no tindrian que fer a mal a ningu, notindria que veure si ets dona o home

    ResponElimina
  11. Això em sembla una completa vergonya sense cap sentit ningú, a la gent aquesta li haurem de fer patir el mateix que pateixen la gent violada o matada no se quina gracia o plaer te fer això, desde aquí vuy dir que la gent que abusa d'altres persones per plaer gràcia que parin ya per que es un puñetera vergonya

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies