Entre els dies 21 i 29 de novembre se celebra un any més la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.
Una Setmana Europea per:
Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa.
Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).
Laudato Si’ 21:
Cal considerar també la contaminació produïda pels residus, incloent-hi les deixalles perilloses presents en distints ambients. Es produeixen centenars de milions de tones de residus per any, molts d’ells no biodegradables: residus domiciliaris i comercials, residus de demolició, residus clínics, electrònics i industrials, residus altament tòxics i radioactius. La terra, la nostra casa, sembla convertirse cada vegada més en un immens dipòsit de porqueria. En molts llocs del planeta, els ancians enyoren els paisatges d’altres temps, que ara es veuen inundats d’escombraries. Tant els residus industrials com els productes químics utilitzats en les ciutats i en el camp, poden produir un
efecte de bioacumulació en els organismes dels pobladors de zones properes, que s’esdevé fins i tot quan el nivell de presència d’un element tòxic en un lloc sigui baix. Moltes vegades es prenen mesures només quan s’han produït efectes irreversibles per a la salut de les persones.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies