Passa al contingut principal

Enfocar: Jesús i las dones


Arriben a Sicar a Samaria i Jesús, cansat del camí, seu al costat del pou mentre els seus deixebles van a la ciutat a comprar menjar. Era al voltant de l'hora sisena, ens diu l'evangelista, migdia; una dona arriba a pouar aigua. No se'ns diu el nom de la dona, no arriba acompanyada d'altres dones. Troba a un jueu desconegut que comença a parlar-li i que li diu "dona'm de beure". Aquesta senzilla frase inicia un diàleg per iniciativa de Jesús. Un diàleg que des del seu inici és "provocador", ja que aquest jueu desconegut no només s'atreveix a dirigir la seva paraula a una samaritana, d'altra banda dona, sinó que li demana de beure. "Els jueus no es fan amb els samaritans", ens diu l'evangelista explicant com és de peculiar la situació. Però amb la seva iniciativa, amb la seva "provocació", Jesús aconsegueix que s'instauri un diàleg. En el seu diàleg amb Jesús, ella el reconeix i se sent urgida a anunciar-lo als seus compatriotes, els quals l'escolten i accepten la invitació de Jesús. 
(ref Jn 4,3-42)

El moviment de Jesús va transcendir el patriarcat. En ell, les dones adquireixen visibilitat i, com elles, els nens. Les dones eren part del moviment de Jesús i, dins de les primeres comunitats, tenien un paper de lideratge. Amb la seva actitud lliure i creadora de noves relacions, Jesús permet una nova realitat per a aquelles que no tenien visibilitat o valor.


Comentaris

  1. Sant Gabriel de Barcelona, 4t ESO
    Tot i ser l'època que era, veiem que les dones també tenien un paper a la Bíblia.

    ResponElimina
  2. Eric Parramon SGBCN 4A

    Estic d'acord amb la reflexió

    ResponElimina
  3. Eloi Miguel SGBCN 4A

    Molt bona reflexió

    ResponElimina
  4. Izam Montilla SGBCN 2n ESO A

    No s'han de crear prejudicis de persones que no coneixem o que no ens parlem, per fora pot ser bona persona pero oculta una persona dolento i viceversa, en resum, no hem de crear prejudicis o discusions.

    ResponElimina
  5. Adrià Soriano Alcázar SBGCN 2A

    Es un reflexió que tracta un tema, els prejudicis.
    Jesús inicia una conversa amb aquesta dona Samaritana (sent ell jueu) sense cap prejudici.

    ResponElimina
  6. No tenim que posar prejudicis sense abans conèixer a les persones, potser una persona no sembla molt agradable al principi i després resulta ser-ho.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Laia Torrellas Ruiz, 2nA ESO Sant Gabriel Barcelona.

      Elimina
  7. em sembla una bona reflexió

    ResponElimina
  8. És una bona reflexió ya que el senyor parla amb una samaritana, i en aquella época no es podía i en realitat tots som iguals i no s'han de crear prejudicis.

    Miquel Terrones Carrillo Sant Gabriel de Barcelona 2n ESO A

    ResponElimina
  9. Es una bona reflexió ja que parla dels prejudicis i que no hem de crear-los amb persones que no coneguem.Jesus sent jueu parla amb una dona Samaritana sense problemes ni prejudicis.

    ResponElimina
  10. La reflexió ens explica el tema dels prejudicis. Que no coneixem a una persona no implica que hagi de ser dolenta.

    Noa González Rubio Sant Gabriel de Barcelona 2n ESO A

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies