L’endemà veieren aconseguit el seu objectiu: la xarxa era plena de colomins que volieaven mentre s’intentaven escapar. Cada caçador va fer un comentari:
–Quina porqueria d’animals! Tot se’n va en ploma!
–Com aconseguirem vendre’ls?...Els alimentarem bé una colla de dies perquè s’engreixin.
Els donaren gra en abundància i els colomins menjaven a cor què vols. Només un s’hi va negar. Els altres cada dia s’engreixaven mentre que aquell s’aprimava. S’aprimà tant que, en un darrer esforç, aconseguí travessar la malla i emprendre el vol: era lliure i havia mostrat el camí als seus incrèduls companys!
Quants aliments enganyosos que s’intenten injectar, sobretot a infants i joves, per aconseguir aprofitar-se’n com a mercaderia d’usar i de llençar! El bombardeig constant de missatges consumistes i competitius ens arrosseguen cap a una espiral sense fi: treballar més per comprar o consumir més i, cada vegada, en unes condicions de treball més precàries.
Aquest camí només porta a la marginació, l’enveja, l’angoixa, la depressió, la insolidaritat….
Cada vegada, però, hi ha més persones que aixequen la veu per dir-nos que la “civilització de la riquesa” només té una solució: que sigui superada per la “civilització de l’austeritat”, però escollida i compartida.
L’únic “colomí” del conte que aconseguí alliberar-se sabia que, optant per passar-les magres, si s’estrenyia el cinturó, aconseguiria el seu objectiu. Per aprendre aquesta lliçó, quines passes ens caldria fer?
bona reflexio
ResponEliminaSergio haba colegi sant gabriel ripollet
ResponEliminaes una refelexio bonica ja que desde cert punt ens intenta guiar a no caure a la tentacio del "menjar", i si pudem sobreviure sense aquest "menjar" que ens donan per gust, sobreviurem com societat
Nil Hidalgo Abad 2b ESO Ripollet
ResponEliminaJo crec que no hem de gastar tants recursos en tonteries només per tenir lo més nou
Glòria Carrasco Ripollet 2nb ESO
ResponEliminaAquesta reflexió és molt encertada, perquè ens diu que hem de viure amb l'essencial i necessari per sobreviure.
Roger Joaquin Verjano 2n B ESO SG Ripollet
ResponEliminaEls éssers humans som com unes titelles, encara que no ens donem compte, som controlats per molta gent, ja siguin marques de roba, de beguda... Ens inciten a comprar els seus productes inconscientment.
Clàudia Godayol Macarro 2nB ESO Sgripollet
ResponEliminaEm sembla que hauríem de viure sense la marginació, l'enveja, l'angoixa, la depressió, la insolidaritat, ja que podem emboira el camí i impedir-te ser lliure, són estats d'ànims negatius, estats els quals més d'una persona se'n riu d'aquella persona amb aquests estats d'ànim.
Hugo Vazquez Garcia sgRipollet 2nESO b
ResponEliminaJo crec que no hem de gastar tants recursos en tonteries només per tenir lo més nou
Yeray Latorre García 2nB eso Sgripollet
ResponEliminaAquesta reflexió és molt encertada, perquè ens diu que hem de viure amb l'essencial i necessari per sobreviure.
Juan Dávila 2nB ESO SgRipollet
ResponEliminaLa meva reflexio es que hem de millorar els productes i vides dels animasl per tenir-ne un mòn mès sá i millor per a tothom.
I no unicament menjarper menjar perque aquests menjar prove moltes vegades d'un animal que tenia una vida.
Paula Roqué Navarro 2n eso Sant Gabriel de Ripollet
ResponEliminaJo amb aquesta reflexió he après, que hem de decidir per nosaltres i no deixar que la gent decideixi per ningú.
蜕皮蜕变反映了她
ResponEliminaLaia Pallàs Adamuz - 2nB ESO - Sgviladecans
ResponEliminaSuposo que si no caus a la ''trampa'' de la societat de fer totes les coses que fan.
Hi ha persones que no tenen fi o tenen compra compulsiva i que hem de decidir per nosaltres mateixos i que ningú desideixi per tu.