Passa al contingut principal

Mare Terra: Activistes de la Terra

El francès Alexis Dessard, qui va cobrar notorietat després d'impulsar la neteja de llocs turístics de Bolívia, ha anunciat que els seus propers projectes són netejar l'estret de Tiquina, la Vall de les Ànimes, la Badia de Cohana i el riu Desaguadero. Aquest últim repte pretén ser dut a terme amb la participació conjunta de bolivians i peruans.
L'activista mediambiental, que va arribar de turisme al país mesos enrere, va dir que la seva vida va canviar després de percebre l'interès nacional davant les seves campanyes públiques per recollir les escombraries dels llocs turístics. Dessard es va traslladar fins al Cementiri de Trens d’Uyuni, on va començar la iniciativa de netejar el lloc. Per aconseguir suport de ciutadans i autoritats, va fer una convocatòria pública a través del seu canal de YouTube.
Posteriorment, va conèixer el cas del llac Uru Uru i va convocar a la població a sumar-se a la iniciativa per retirar milers d'ampolles de plàstic i altres residus. Després va fer campanyes per a la neteja del riu Rocha, a Cochabamba, i Copacabana, a La Pau. Aquestes activitats van comptar amb la participació de militars i policies.
Alexis va arribar a país de casualitat, sense conèixer gairebé res, i va trobar un objectiu de vida totalment diferent al què tenia.
Laudato Si’ 58. En alguns països hi ha exemples positius d’assoliment en la millora de l’ambient, com la purificació d’alguns rius que han estat contaminats durant moltes dècades, o la recuperació de boscos autòctons, o l’embelliment de paisatges amb obres de sanejament ambiental, o projectes d’edificis de gran valor estètic, o avenços en la producció d’energia no contaminant, en la millora del transport públic. Aquestes accions no resolen els problemes globals, però confirmen que l’ésser humà encara és capaç d’intervenir positivament. Com que ha estat creat per a estimar, enmig dels seus límits broten inevitablement gestos de generositat, solidaritat i cura.

Comentaris