Passa al contingut principal

PREGAcine: Canvia de sabates


La mà d'obra de la indústria del calçat treballa en condicions insegures i per salaris de misèria. Sovint parlem de l'esclavatge com si fos una cosa del passat. Un horror d'una altra època perpetrat i permès per persones que no tenen res a veure amb nosaltres. Estem molt equivocats. L'esclavitud continua sent un problema greu en ple segle XXI. La diferència és que l'esclau del segle XXI i el de fa 100 anys no són el mateix. El retrat dels nous esclaus ens mostra persones de països pobres o en vies de desenvolupament que busquen feina a les fàbriques de roba i calçat, però l'única cosa que troben és explotació laboral.
A nivell global, s'estima que 24,9 milions de persones són víctimes de la feina forçada. Es calcula que 16 milions són explotats per multinacionals i empreses en comptes de per individus privats (com és el cas de l'explotació sexual). Un dels sectors on més “esclaus tèxtils” trobem és la indústria tèxtil i del calçat. Un problema que s'agreuja si parlem de gènere. Dos terços dels treballadors de les fàbriques de roba i calçat són dones.
No oblideu que nosaltres, com a consumidors, tenim un paper molt important a l'hora de combatre l'esclavatge modern.

Hem de ser la consciència de la societat. Comprometent-nos activament en la transformació de les estructures socials, polítiques i econòmiques, podem redireccionar-les cap a la inviolabilitat de la dignitat de la persona humana i el bé comú. Card. Luis Antonio Tagle

Comentaris