Està bé saber que la paraula Pasqua prové del terme pèsaj, de l'hebreu antic, i vol dir “pas” o “transformació”. Per als cristians la Pasqua commemora la mort i la resurrecció de Jesús, el fill de Déu. Per a la religió jueva, la Pasqua celebra el pas dels hebreus a través de les aigües del mar Roig, amb Moisès guiant-los cap a la llibertat. Totes dues coincideixen perquè la mort de Jesús es va produir el primer dia de la festa jueva.
Si ens quedem en el significat de “pas o transformació”, aquest és un temps que ens convida a la transformació, un temps per obrir els ulls. Hi ha una ceguesa que ens impedeix entrar en allò profund, l'anomenem “estimar allò fàcil”. Una altra que mostra la incapacitat de veure més enllà d'un mateix; és la "d'estimar-se un mateix". L'última ceguesa és la que només ens deixa veure una part de la vida i no veure on se'ns crida a actuar. És la ceguesa del que "estima la falta de compromís". Diuen que l'amor és cec. Però en realitat és el mal amor el que és cec. Estimar-se un mateix, passar del compromís, fugir del que és difícil al final ens cega la vista.
En aquest temps de transformació volem demanar a Déu que Ell toqui els nostres ulls i guareixi la nostra mirada, les nostres cegueses. Per això li demanarem una cosa… SENYOR, FES QUE HI VEGI!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies