(Text d'ImagineGreen, del Col·legi San Gabriel-Madrid)
Ampliar la imatge i llegir la reflexió:
La guerra d'Ucraïna ha destapat problemes que havien estat silenciats durant molt de temps: la crisi migratòria i de refugiats, el tràfic de persones, l'escassetat de recursos o la fervent rivalitat entre països, cosa que semblava impensable actualment. Però també ha ressaltat l'encobert, i no tan encobert, racisme que amaguen les actuals democràcies occidentals. Posem un clar exemple: com informen els mitjans de comunicació d'altres conflictes bèl·lics i com ho fan ara amb el conflicte a Ucraïna. (veure la imatge)
Com podeu veure, segons on s'hagi originat el conflicte la versió canvia completament. Mentre uns són “menes” (terme despectiu amb caràcter clarament pejoratiu) “perillosos i violents”, els refugiats ucraïnesos són nens, nenes, dones i homes que fugen del conflicte per salvar les seves vides. Mentre la Guerra d'Ucraïna s'entén com a tal, una guerra entre dos països, les guerres al Pròxim Orient s'entenen com a governs insostenibles que han de ser sufocats o enderrocats, denominant a la seva població "rebels", "insurgents", "separatistes" o " radicals".
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies