Passa al contingut principal

Mare Terra: País o abocador?


Fins a quinze milions de peces usades arriben a Ghana cada setmana. Un negoci per a alguns, però un seriós risc mediambiental.
Al mercat de Kantomanto, a Acra, capital de Ghana, arriben cada dia tones de roba donada o rebutjada per consumidors a Europa, els Estats Units o la Xina. Articles que aprofiten moltes persones a Ghana per fer negoci.
Amb l'arribada de la moda ràpida, però, molta més roba és rebutjada per la baixa qualitat, i aquesta acaba en enormes abocadors, que no només contaminen la terra, sinó també el mar.
Avui se celebra el Dia mundial del Reciclatge per conscienciar la població sobre la importància de tractar els residus com corresponen per protegir el medi ambient. Encara que avui dia s'inclouen tots els residus, la roba usada i el sector tèxtil és el gran oblidat. En aquesta ocasió hem volgut mostrar el costat fosc del reciclatge de roba.
Tot i que la gran part de les peces que rebutgem són susceptibles de tenir una segona vida, amb prou feines un 10% es recupera selectivament per un gestor autoritzat per promoure'n la reutilització o el reciclatge. La resta acaba en abocadors on és enterrat o incinerat.

Instal·lar més contenidors a la via pública és la mesura més urgent per evitar que cada any 900.000 tones de roba acabin inutilitzades en abocadors.

Comentaris