La diversitat biològica – o biodiversitat – és la varietat de vida a la Terra, en totes les seves formes, des de gens i bacteris fins a ecosistemes complets com boscos o esculls de corall. La biodiversitat que veiem avui dia és el resultat de 4,5 milers de milions d'anys d'evolució, cada cop més influenciats per l'ésser humà. La biodiversitat constitueix la xarxa vital de què depenem per a moltíssimes coses – aliments, aigua, medicines, un clima estable i creixement econòmic, entre d'altres. Més de mil milions de persones depenen dels boscos per subsistir. I la terra i l'oceà absorbeixen més de la meitat de les emissions de carboni. Però la naturalesa està en crisi. Fins a un milió d'espècies estan amenaçades pel risc d'extinció, i per a moltes són qüestió de dècades.
El canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat (així com la contaminació) formen part d'una interrelacionada triple crisi planetària a què el món s'enfronta actualment. S'han d'abordar conjuntament si volem avançar cap als objectius de desenvolupament sostenible i assegurar un futur viable en aquest planeta.
Aquest dia coincideix amb l'inici de la celebració de la setmana Laudato Si', impulsada pel Papa Francesc, per commemorar el vuitè aniversari de la històrica encíclica sobre la cura de la creació. Siguem coherents amb el seu missatge i actuem en conseqüència.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies