Es diu que, en un bosc molt especial, habitava un petit grup de lluernes. Totes elles eren conegudes per la seva resplendor característica que il·luminava les nits fosques del bosc. Entre elles, hi havia la Lluna, una lluerna amb una resplendor diferent. Mentre les altres lluernes brillaven en tons daurats, la Lluna emetia una llum platejada i blavosa. Al principi, les altres lluernes no entenien la Lluna. Algunes la miraven amb estranyesa, i altres simplement la ignoraven. Nit rere nit, la Lluna intentava fer una llum més càlida i daurada, però per més que ho provava, no aconseguia fer-ho. Un dia, el bosc va caure en una profunda foscor. Les lluernes daurades lluitaven per il·luminar aquella negra nit, però no era suficient. Va ser llavors quan la Lluna va decidir brillar amb més intensitat que mai. La Lluna va mostrar tota la seva esplendor i la seva llum platejada va tallar la foscor, il·luminant el bosc d'una manera màgica i única des de dalt del firmament. Les altres lluernes, en veure com la Lluna havia salvat la nit, van comprendre la bellesa de la seva llum diferent. Es van adonar que la diversitat de colors al bosc era el que feia que cada nit fos especial. Des d'aquell dia, les lluernes van acceptar i celebrar la llum única de la Lluna.
Avui, dia internacional de la tolerància, us porto aquest relat sobre un tema que de vegades ens costa acceptar: veure la diferència de l'altre com a alguna cosa bona, com a alguna cosa que em pot ajudar, com a alguna cosa única. Em pregunto quantes vegades ens hem allunyat d'algú per ser "diferent", per pensar "diferent" o per tenir gustos "diferents". T'ha passat alguna vegada? Has aconseguit conèixer de veritat aquesta persona?
Tant de bo, la nostra ment i el nostre cor es vagi fent gran, tant com l'home de la paràbola del bon samarità, que fins i tot sent rivals, serà l'únic que salvarà i acollirà aquesta persona ferida en el camí. Desitjo de cor que un dia puguem estar junt amb l'altre veient les seves diferències com un do i no com un inconvenient.
Que tingueu un bon dia.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies