Els beneficis econòmics de conservar o restaurar els espais naturals "superen" el potencial de benefici de convertir-los per a un ús humà intensiu.
Un equip d'investigació dirigit per la Universitat de Cambridge i la Royal Society for the Protection of Birds (RSPB), al Regne Unit, va analitzar dotzenes d'espais, en sis continents.
Les troballes, publicades a la revista 'Nature Sustainability', es produeixen poques setmanes després que un informe històric del professor de Cambridge Partha Dasgupta demanés que el valor de la biodiversitat es col·loqui en el cor de l'economia mundial. Per a l'últim estudi, els científics van calcular el valor monetari dels "serveis ecosistèmics" de cada lloc, com l'emmagatzematge de carboni i la protecció contra inundacions, així com els possibles dividends de convertir-lo per a la producció de béns com cultius i fusta.
Laudato si’
195. El principi de maximització del guany, que tendeix a aïllarse de tota altra consideració, és una distorsió conceptual de l’economia: si augmenta la producció, interessa poc que es produeixi a costa dels recursos futurs o de la salut de l’ambient; si la tala d’un bosc augmenta la producció, ningú no mesura en aquest càlcul la pèrdua que implica desertificar un territori, danyar la biodiversitat o augmentar la contaminació. És a dir, les empreses obtenen guanys calculant i pagant una part ínfima dels costos. Només podria considerarse ètic un comportament en el qual «els costos econòmics i socials que es deriven de l’ús dels recursos ambientals comuns es reconeguin de manera transparent i siguin sufragats totalment per aquells qui se’n beneficien, i no per altres o per les futures generacions»..
Cal conservar la natura per a la futura economía.
ResponEliminaIria Cidoncha Sg Barcelona 2n ESO A
Samuel Calderón Escudero 2n ESO
ResponEliminaPenso que la biodiversitat es un terme molt important que a la nostra societat no li donem aquesta importància, si la biodiversitat millorés la nostra vida tambè milloraria i no tindirem tants problemes.
Izam Montilla 2n ESO A BCN
ResponEliminaNo hem d'explotar tots els recursos, perquè sinó no tindrem recursos per el futur, també la biodiversitat és molt important, si no ni ha la terra no sería viva, per això hem de cuidar la biodiversitat i no malgastar recursos que poden servir per a un futur no molt llunyà.
Hem de conservar la natura, perquè en un futur, l'economia i les futures generacions es veuran afectades.
ResponEliminaNoa González Rubio Sant Gabriel Barcelona 2n ESO A
Oriol Muntané 2ºA
ResponEliminaTenim que conserva millo la natura per un futur proxim.
Adrià Soriano Alcázar SGBCN 2A
ResponEliminaLa reflexió té molta raó, ja que nosaltres hem de cuidar la natura, no és un dia que diguis, avui reciclo, és constantment dia a dia, ja que si no estarem fent mal a la nostra casa, el planeta terra.
Laia Torrellas Ruiz 2nA Sant Gabriel Barcelona
ResponEliminaCal cuidar la biodiversitat, tant pel mon com per nosaltres mateixos i l'economía futura. A més la biodiversitat és bàsicament tot el mon, tot el que ens envolta, hi ha que valorar el que el mòn ens dona i no malgastar recursos.
Si explotem la natura, ens perjudiquen nosaltres mateixos, perque ningú pensa en el futur en les noves generacions no tindrien economia.
ResponEliminaAixò a de cambiar, no explotar arbres, no cremar boscos, no trepitjar totes les plantes i cuidar la Terra.
A la classe de 1r B hem conversat sobre la necessitat de preservar la biodiversitat. Hem comparat l'article de la Laudato Si amb l'investigació científica. De la reflexió i de la imatge hem acordat que tots amb la nostra diversitat aportem vida a la vida.
ResponElimina