Passa al contingut principal

Mare Terra: Protegir i conservar la natura és més rendible que explotar-la.



Els beneficis econòmics de conservar o restaurar els espais naturals "superen" el potencial de benefici de convertir-los per a un ús humà intensiu.
Un equip d'investigació dirigit per la Universitat de Cambridge i la Royal Society for the Protection of Birds (RSPB), al Regne Unit, va analitzar dotzenes d'espais, en sis continents.
Les troballes, publicades a la revista 'Nature Sustainability', es produeixen poques setmanes després que un informe històric del professor de Cambridge Partha Dasgupta demanés que el valor de la biodiversitat es col·loqui en el cor de l'economia mundial. Per a l'últim estudi, els científics van calcular el valor monetari dels "serveis ecosistèmics" de cada lloc, com l'emmagatzematge de carboni i la protecció contra inundacions, així com els possibles dividends de convertir-lo per a la producció de béns com cultius i fusta.
Laudato si’
195. El principi de maximització del guany, que tendeix a aïllar­se de tota altra consideració, és una distorsió conceptual de l’economia: si augmenta la producció, interessa poc que es produeixi a costa dels recursos futurs o de la salut de l’ambient; si la tala d’un bosc augmenta la producció, ningú no mesura en aquest càlcul la pèrdua que implica desertificar un territori, danyar la biodiversitat o augmentar la contaminació. És a dir, les empreses obtenen guanys calculant i pagant una part ínfima dels costos. Només podria considerar­se ètic un comportament en el qual «els costos econòmics i socials que es deriven de l’ús dels recursos ambientals comuns es reconeguin de manera transparent i siguin sufragats totalment per aquells qui se’n beneficien, i no per altres o per les futures generacions»..

Comentaris

  1. Cal conservar la natura per a la futura economía.


    Iria Cidoncha Sg Barcelona 2n ESO A

    ResponElimina
  2. Samuel Calderón Escudero 2n ESO
    Penso que la biodiversitat es un terme molt important que a la nostra societat no li donem aquesta importància, si la biodiversitat millorés la nostra vida tambè milloraria i no tindirem tants problemes.

    ResponElimina
  3. Izam Montilla 2n ESO A BCN

    No hem d'explotar tots els recursos, perquè sinó no tindrem recursos per el futur, també la biodiversitat és molt important, si no ni ha la terra no sería viva, per això hem de cuidar la biodiversitat i no malgastar recursos que poden servir per a un futur no molt llunyà.

    ResponElimina
  4. Hem de conservar la natura, perquè en un futur, l'economia i les futures generacions es veuran afectades.

    Noa González Rubio Sant Gabriel Barcelona 2n ESO A

    ResponElimina
  5. Oriol Muntané 2ºA

    Tenim que conserva millo la natura per un futur proxim.

    ResponElimina
  6. Adrià Soriano Alcázar SGBCN 2A
    La reflexió té molta raó, ja que nosaltres hem de cuidar la natura, no és un dia que diguis, avui reciclo, és constantment dia a dia, ja que si no estarem fent mal a la nostra casa, el planeta terra.

    ResponElimina
  7. Laia Torrellas Ruiz 2nA Sant Gabriel Barcelona

    Cal cuidar la biodiversitat, tant pel mon com per nosaltres mateixos i l'economía futura. A més la biodiversitat és bàsicament tot el mon, tot el que ens envolta, hi ha que valorar el que el mòn ens dona i no malgastar recursos.

    ResponElimina
  8. Si explotem la natura, ens perjudiquen nosaltres mateixos, perque ningú pensa en el futur en les noves generacions no tindrien economia.
    Això a de cambiar, no explotar arbres, no cremar boscos, no trepitjar totes les plantes i cuidar la Terra.

    ResponElimina
  9. Josep Martí 1B ESO V i P Sg Ripollet18 de març del 2021, a les 8:32

    A la classe de 1r B hem conversat sobre la necessitat de preservar la biodiversitat. Hem comparat l'article de la Laudato Si amb l'investigació científica. De la reflexió i de la imatge hem acordat que tots amb la nostra diversitat aportem vida a la vida.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies