Anem amb 3 idees del text:
- Per començar, es narren dues històries: La primera és la mort d'uns galileus, sota les ordres de Pilat, mentre celebraven un ritual a Déu. La segona història és la d'un accident en què moren 18 persones. Davant això, Jesús els pregunta: Creieu que Déu els ha castigat? Doncs aquest era un pensament molt comú a l'època (i de vegades també a la nostra) que afirma: Si et portes bé, Déu et cuida; si et portes malament, Déu et castiga.
- La figuera era un símbol que feia referència al poble d'Israel, sí, al poble escollit per Déu a l'Antic Testament: el poble jueu. I què en diu aquesta figuera? Que no dona fruit, o sigui que no serveix per a res, que seria millor tallar-la, no és productiva. Tot i que apareix un mediador que demana més temps a l'amo perquè pugui donar fruit (Ei!, que ja porta 3 anyets sense servir per a res...). Tot i això, l'amo de la vinya hi accedeix.
- Finalment, el text dona molta importància a la idea del temps. La figuera té un temps per donar fruit, tard o d'hora morirà, de la mateixa manera que van morir els de les primeres històries. Sigui per un fet humà o per la natura, tard o d'hora tot s'acaba. (Quina manera de començar el dia, eh? 😂 Tranquils, que no acaba tot aquí).
- Alguna vegada has sentit alguna frase de l'estil: Déu l'ha castigat (per què ha fet alguna cosa malament) o l'ha beneït (per què és bona persona)? Què en penses, d'aquestes frases?
- A la paràbola de la figuera, qui creus que són la figuera, l'amo i el vinyater?
- Què vol dir per a tu aprofitar el temps al màxim?
La lectura d'avui et convida a fer-te conscient que la vida és la que és. Que les desgràcies d'aquest món no les envia Déu, simplement passen per naturalesa pròpia (o perquè les provoquem). Aquí el missatge més important és que Déu no es cansa (ni es cansarà) de donar-te més temps perquè "et converteixis i et salvis", o dit d'una altra manera: se't dona contínuament una nova oportunitat per reconèixer els teus errors, demanar perdó i començar a viure aquesta vida, buscant sempre el bé comú. Doncs no es tracta de la salvació d'un, sinó de salvar-nos tots: d'estimar-nos tots. Et ressona res del que t'he dit o has llegit? T'animo a reflexionar-hi.😉
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies