Bon dia!
Ja sé que és primera hora del matí, però avui em posaré una mica en plan intel·lectual per què crec que et pot ajudar, així que estigues atent/a! Et sona la frase: “Ets pols, i a la pols tornaràs”? Aquesta és una frase que surt de la Bíblia. Està escrita molt als inicis, al seu primer llibre, el Gènesi. Sí, aquest llibre que relata la creació del món i tot el que hi habita, aquest llibre que descriu l'origen i el principi de tot (gènesi). El context d'aquesta frase és una mica curiós, ja que és Déu mateix qui li diu a Adam un cop ha pecat (que no t'espanti aquesta paraula perquè és la que dona sentit a la Quaresma, ja veuràs 😉). El tema aquí és que Déu va pensar en la humanitat lliure de dolor i mort (els crea al Paradís, lloc on regna l'amor i el benestar amb Déu); però en la seva llibertat, la humanitat (Adam i Eva) decideix prendre altres camins que els porten a trencar aquest pla inicial de Déu, i d'aquí apareix el sofriment i la mort, fruit del pecat. D'acord, val..., però què m'estàs explicant? Doncs mira, al final, el pecat no és més que allunyar-se de qualsevol expressió d'amor, i això són moltes coses, no creus? Per això és fàcil equivocar-se (pecar).
La Quaresma és el temps per recordar que som temporals i que ens equivoquem. Però no recordem això perquè sí, sinó amb una promesa de futur que Déu ens fa, una esperança: la Resurrecció de Jesús. I, per què? Perquè Déu continua volent donar-nos aquest lloc etern sense mort, dolor ni sofriment, aquest lloc d'amor i pau inimaginables al seu costat… i la resurrecció de Jesús és, per dir-ho així, la prova que la mort no té l'última paraula, ja que de la mateixa manera que Ell la va superar, ens diu que també ho farà amb nosaltres.
- Què és per a tu el pecat? La teva definició de pecat coincideix amb allò que has llegit?
- Creus que la frase “Ets pols, i a la pols tornaràs” és una amenaça? Creus que cal recordar-ho?
- T'has preguntat mai què passa després de morir? T'agradaria que hi hagués alguna cosa semblant al que has llegit?
En el fons, la Quaresma es basa en la promesa que Déu fa a la humanitat i que es fa realitat en Jesús. Però, llavors, per què he de millorar si és una promesa? Si em porto malament, no me la donarà? No, no va d'això, la Quaresma és el desig dels cristians “d’assaborir” aquesta promesa ja a la Terra. Per què, encara que no sigui total, també la podem experimentar en les petites coses i en els petits gestos de la nostra vida cada cop que estimem i ens deixem estimar. Què me'n dius?, deixaràs transformar-te aquesta Quaresma?, milloraràs en la teva manera d'estimar? Jo ho intentaré, i tu?
Que tinguis un bon dia.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies