Passa al contingut principal

PENSEM-HI: Llocs de la Passió (Quaresma: The Photograph)

Llocs de la Passió (Quaresma: The Photograph) 
Passem per la vida i els llocs es van omplint, per a nosaltres, de memòries. Un bar evoca una conversa, una declaració d'amor o una ruptura. Una cantonada on una vegada ens vam besar. Una casa poblada de records d'algun ésser estimat. Un lloc on vam ser  feliços o profundament desgraciats. Aquests espais es van convertint, per a nosaltres, en memòria viva. I, encara buits, estan habitats per les nostres memòries i les nostres esperances. Et convidem, en aquests dies de Quaresma, a endinsar-te en els llocs de la passió.
En volem ressaltar un: 
L’hort
Llavors Jesús va arribar amb els deixebles en un terreny anomenat Getsemaní (Mt 26,36)
El lloc del dubte, de l'oració desesperada, de la tempesta. El lloc de la nit travessada per la indecisió. El lloc de la por, i de la solitud ...
En aquest hort, la teva oració parla d'una lluita terrible, Jesús. Lliurar-se o no? És la teva vida un fracàs? Fugir o seguir fins al final? Quin sentit té tot això?
En aquest hort et veig tan humà, i a la vegada tan ple ... Tan insegur i, no obstant això, capaç de buscar claredat i a la fi d'acollir, perplex i torbat, una
situació que et desborda.
Tan sol... també jo de vegades em sento sol, enmig de tempestes, i a la recerca de sentit... Descobrir-te així, tremolant, em fa sentir-te estranyament proper. I veure't capaç de trobar al Pare aquí és, abans de res, promesa i camí.
Senyor, ensenyeu-me a buscar sense desesperar. A no rendir-me. A lluitar per allò que val la pena. Ensenyeu-me a ser fort en els moments en què la meva vida s'assembli a aquest hort d'oliveres i malson ... a no rendir-me.

Comentaris

  1. M'ha agradat molt el punt de vista que ens fa veure aquesta reflexió

    ResponElimina
  2. Inés Gordillo 2B Sant Gabriel Barcelona

    En aquesta reflexió ens ensenyen que no hem de rendir-nos, encara que el camí fins al nostre objectiu sigui dur, faci por o que costi. Dona igual, ens hem de conscienciar del fet que si volem una cosa amb molta força, podem tenir aquesta motivació, que encara amb qualsevol obstacle podrem aconseguir-ho, però recorda, sempre amb la frase: "no m'he de rendir".

    ResponElimina
  3. En aquesta reflexió ens ensenyen que no hem de rendir-nos, encara que el camí fins al nostre objectiu sigui dur, faci por o que costi.M'ha agradat molt el punt de vista que ens fa veure la reflexio i les coses.

    ResponElimina
  4. Alex Sanchez 4t Eso A SG ripollet18 de març del 2020, a les 12:10

    d'aquesta reflexio podem extreure que esforçar-nos per aconseguir els nostres objectius, tot i que sigui dur, la satisfaccio de aconseguir-ho sempre es superior a totes les penuries que haguem passat

    ResponElimina
  5. Aquesta reflexió ens explica que mai ens hem de rendir i que tenim que esforçar-nos per obtenir els nostres objectius i desitjos, em recorda a una frase que em va agradar que deia, "sube tus esfuerzos, no bajes la meta". Quan més dificil es aconseguir un objectiu, mes satisfet et trobes quan ho aconsegueixes.

    ResponElimina
  6. En aquesta reflexió ens ensenyen que no hem de rendir-nos, encara que el camí fins al nostre objectiu que costi.M'ha agradat molt el punt de vista que ens fa veure la reflexio i les coses.

    ResponElimina
  7. Nayara 2n ESO A Sant Gabriel Ripollet18 de març del 2020, a les 13:24

    Mai ens hem de rendir i que tenim que esforçar-nos per obtenir els nostres objectius i desitjos, em recorda a una frase que em va agradar que deia, "sube tus esfuerzos, no bajes la meta". Quan més dificil es aconseguir un objectiu, mes satisfet et trobes quan ho aconsegueixes.

    ResponElimina
  8. Marc Josep 2nB ESO Ripollet18 de març del 2020, a les 13:27

    El que m'ha fet entendre aquesta reflexió es que si tenim una proposta de futur, no ens hem de rendir perque vagin apareguen petits obstacles pell camí si no que aquest mateixos ens han d'ajudar a arribar amb mes força i ganes a alló que volem aconseguir. Per aixo la frase de " No m'he de rendir

    ResponElimina
  9. Michelle Asuart 2nB ESO Ripollet18 de març del 2020, a les 14:30

    Al principi d'aquest text ens ensenya a que en cada lloc on hem estat, hi ha un record, ja sigui bo o dolent ... Però que ens simbolitza o ens fa ser la persona que som ara gràcies a ells, per això a cada lloc que anem és bo tenir aquests records, perquè ens fa ser la persona que som avui en dia. I a la paràbola de l'hort, per a mi en aquesta paràbola sinboliza totes les nostres pors / sentiments o en un altre cas els nostres records.
    El que ens fa veure a Jesus en diferents llocs i situacions.
    Ens fa veure que ha vegades en els moments difícils (tempesta) hi ha vegades que ens sentim sols en aquestes situacions difícils, però sabem que no estem sols, a més, gràcies a totes aquestes situacions difícils ens ensenyen a mai rendir-nos davant les adversitats o reptes o moments difícils.

    ResponElimina
  10. Aquesta reflexió parla de no rendir-nos per què si ho fem això significa que hem perdut el repte o alguna
    cosa que ens podria haber servit alguna vegada

    ResponElimina
  11. Alvaro Mariño 2nB Sg Ripollet18 de març del 2020, a les 15:51

    Aquesta reflexió diu que no ens hem rendir i que hem d'aprendre dels errors.

    ResponElimina
  12. Aitana Deiros 4t A Ripollet18 de març del 2020, a les 16:55

    D'aquesta reflexió podem exreure és que si tenim un objectiu clar, no ens em de rendir mai, per molts obstacles que ens apareguin en el nostrés camí. Hem de lluitar per aconseguir allò que volem.

    ResponElimina
  13. Aquesta reflexió diu que sempre que fas una cosa, passi ho que passi, mai has de deixar-la de fer i rendirte perque et surti una vegada malament, sempre has de seguir. Si una cosa l’intentes i ho intentes i no et surt i finalment et surt la satisfacció que et dona es molt millor que sinò fas una cosa molt fàcil de fer.

    ResponElimina
  14. La reflexió ens parla el no rendir-nos, ja que cada esforç sempre n'hi existeix la seva recompensa.
    Pot ser el que rebem no sigui el que volem, però sempre la constància i millorar mica en mica ens portarà la nostra meta.

    ResponElimina
  15. Aquesta reflexió ens ensenya a no rendir-nos encara que hi hagi camins difícils i obstacles no em de llençar la tovallola, per que si ho segueixes intentant al final del camí ho hauras aconseguit.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies