Passa al contingut principal

Gent: El Programa Mundial d'Aliments de l'ONU, Premi Nobel de la Pau 2020

 


El Programa Mundial d'Aliments de l'ONU, Premi Nobel de la Pau 2020

https://www.rtve.es/noticias/20201009/programa-mundial-alimentos-onu-premio-nobel-paz-2020/2044110.shtml 1:45

El Programa Mundial d'Aliments de Nacions Unides ha estat guardonat amb el Premi Nobel de la Pau 2020 per la seva lluita per "combatre la fam" a nivell mundial. "No és només aportar aliment, aquesta organització ajuda a crear comunitats sostenibles", ha destacat el jurat. Per la seva banda, després de conèixer la sentència, l'organització ha manifestat que el premi "és un poderós recordatori per al món que la pau i la fam zero van de la mà". "La pandèmia del coronavirus ha contribuït a un dràstic repunt en el nombre de víctimes de la fam", segons el Comitè del Nobel, que també ha reconegut la "impressionant capacitat" del Programa per seguir fent la seva feina en plena emergència sanitària. En aquest sentit, ha parafrasejat a la pròpia organització per apuntar que "fins que hi hagi una vacuna mèdica, el menjar és la millor vacuna enfront del caos".

"La necessitat de solidaritat internacional i cooperació multilateral és més evident que mai", segons el Comitè Noruec del Nobel, que ha personificat el seu reconeixement a la figura del Programa Mundial d'Aliments, entre altres raons, per la seva tasca "per impedir l'ús de la fam com a arma de guerres i conflictes ".


Comentaris

  1. 3A SG BCN
    "la pau i la fam zero van de la mà"
    No es pot dir que hi ha pau fins que tothom no tingui les necessitats bàsiques, com ara es menjar, perquè no hi hauria justícia per lo tant no hi hauria pau.

    ResponElimina
  2. DANIEL HERRERA 3A ESO SANT GABRIEL DE BARCELONA
    Crec que cada vegada més organitzacions tendrían que fer aquests tipus de campanyes per ajudar a combatre la fam.

    ResponElimina
  3. "No és només aportar aliment, aquesta organització ajuda a crear comunitats sostenibles" crec que es important aquesta frase ja que intentar acabar amb la fam es molt més complicat que només donar menjar i es el que fa aquesta organització.

    ResponElimina
  4. Nerea Domingo Sant Gabriel Barcelona
    "és un poderós recordatori per al món que la pau i la fam zero van de la mà". M'ha semblat la millor frase que hi ha perquè l'ONU no discrimina cap necessitat essencial. Si hi ha fam, vol dir que no hi ha diners, i hi ha molta gent que ho esta passant malament per aquest problema.

    ResponElimina
  5. Pol Hurtado Laborda 3r ESO Col·legi Sant Gabriel de Barcelona
    Hi ha vegades que el món es injust amb la gent perquè hi ha gent que té molts diners i hi ha gent que no té res. Però hi ha altres vegades que no es injust perque a lo millor uns tenen sort i guanyen molts diners i a lo millor hi ha altres que no guanyen res perque no tenen sort.

    ResponElimina
  6. Pol Pérez Roca 3rA ESO Sant Gabriel Barcelona
    Jo crec que el programa d'aliments s'està esforçant molt i que hem de valorar tot el que estan fent. Hauríem de valorar millor les coses que tenim, ja que, hi ha gent en el mon que no té coses tan bàsiques com nosaltres i que esta patint molt.

    ResponElimina
  7. Gabriela Castaño 3r ESO A Sant Gabriel Barcelona
    Si encara hi ha gent que està passant fam significa que no hem aconseguit la pau completa, hem de intentar arreglar les desigualtats que hi ha al nostre món.

    ResponElimina
  8. Aitana Torres Lorenzo 3rA Sant Gabriel de Barcelona
    Sempre que hi hagi fam, hi haurà un conflicte i per això, aquestes campanyes contra la fam són més que imprescindibles.

    ResponElimina
  9. Cristina Perez Frago 3rA ESO Sant Gabriel Barcelona
    La frase que m'ha semblat interesant es "la pau i la fam zero van de la mà", en aquesta situació que estem vivint no es facil per ells, però ells sempre mantenen la pau i tenen esperança encare que no tenen les mateixes necesitats que nosaltres.

    ResponElimina
  10. 2n A C. Socials Sg Ripollet

    "Senyor doneu menjar a qui te gana i gana a qui té menjar "

    ResponElimina
  11. Joan SG Viladecans

    "fins que hi hagi una vacuna mèdica, el menjar és la millor vacuna enfront del caos".
    Aquesta frase té tota la raó del món, si no hi ha menjar hi ha caos, si hi ha caos hi ha contacte i si hi ha contacte hi ha pandemia.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies