Passa al contingut principal

Intuïcions: Per què un dia per a la discapacitat?


Les persones amb discapacitat són la minoria més àmplia en el món, i solen tenir més dificultats que altres col·lectius en tots els nivells, sobretot en l'accés a l'educació i al mercat laboral, a més de les dificultats econòmiques.

I això es deu a la manca de recursos que poden facilitar-los la vida, com l'accés a l'transport o l'accés a la informació, en cas de discapacitat sensorial. Tot això unit a la discriminació social que de vegades hi ha en el seu entorn i de la manca de legislació adequada, fa que la vida de les persones amb discapacitat sigui més difícil.

A més, les persones amb discapacitat són més vulnerables davant la violència. Els nens discapacitats tenen quatre vegades més possibilitats de ser víctimes d'actes violents, igual que els adults amb problemes mentals.

La ignorància és la causa de la discriminació que existeix al voltant de les persones amb discapacitat, ja que està totalment demostrat que, un cop eliminades les barreres i obstacles a la integració d'aquestes persones, poden col·laborar activa i productivament en la societat.


Com celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat?

Pots crear consciència sobre les diferents capacitats que tenim les persones, que realment és el que cal valorar en una persona. I, per descomptat, treballar per la integració i no discriminació de les persones amb discapacitat.

Comentaris