Passa al contingut principal

RELATS: El conte de Nadal de Charles Dickens (resum)


El senyor Scrooge és un home avar i solitari, que no celebra el Nadal, i només pensa a guanyar diners. Una vigília de Nadal, Scrooge rep la visita del fantasma del seu antic soci, mort anys enrere. Aquest li explica que, per haver estat avar en vida, tota la seva maldat s'ha convertit en una llarga i pesada cadena que ha d'arrossegar per tota l'eternitat. Li anuncia que a ell li espera un destí encara pitjor, i l'avisa que tindrà una última oportunitat de canviar quan rebi la visita dels tres esperits del Nadal. Scrooge no s'espanta i desafia la predicció. Aquesta nit apareixen els tres esperits nadalencs: el del Passat, que li fa recordar a Scrooge la seva vida infantil i juvenil plena de malenconia i enyorança abans de la seva addicció pel treball i el seu desmesurat afany de diners. El del Present fa veure a l'avar l'actual situació de la família del seu empleat Bob, que malgrat la seva pobresa i de la malaltia del seu fill Tim, celebra el Nadal. També li mostra com totes les persones celebren el Nadal; fins i tot el seu propi nebot, Fred, qui ho fa d'una manera irònica però alegre, ja que ningú vol la presència de l'avar. Abans de desaparèixer a mitjanit, l'esperit mostra a un parell de nens d'origen tràgicament humà: la Ignorància i la Necessitat. El terrible i ombrívol Esperit del Futur li mostra la destinació dels avars. La seva casa saquejada pels pobres, el record gris dels seus amics de la Borsa de Valors, la mort del petit Tim i el més espantós: la seva pròpia tomba, davant la qual Scrooge s'horroritza de tal manera que suplica una nova oportunitat per canviar. Llavors, l'avar desperta del seu malson i es converteix en un home generós i amable, que celebra el Nadal i ajuda als que l'envolten.

La màgia del Nadal arriba a través de tres esperits que s'encarreguen de recordar els seus inicis i de donar-li una última oportunitat per fer un canvi de rumb a la seva vida, on la riquesa no es mesura amb diners ni la felicitat amb valors materials.
Per Nadal planteja’t les coses que has de canviar a la teva vida, per assolir la veritable felicitat!


Comentaris

  1. Xdddddddddddddddddddddddddd

    ResponElimina
  2. Mireia Martinez 2B:
    Jo crec que la frase vol dir que has de ser solidaria i ajudar a les persones

    ResponElimina
  3. Dídac Santiago Montalbán 2B Sant Gabriel Barcelona
    Jo crec que has d'ajudar a la gent que ho necessita perquè després t'hauran d'ajudar a tu.

    ResponElimina
  4. Aina Terrones 2n B Sant Gabriel Sant Adria de Besos
    Crec que es necessari ajudar a les persones perque el quee tu dones pot ser algun dia necesitis tu ajuda aleshores les persones t'ajudaran
    QUALITAT: se'm dona be escoltar a les persones

    ResponElimina
  5. Aina Terrones 2n B del col·legi Sant Gabriel de Sant Adrià de Besòs
    Ha sigut molt relaxant

    ResponElimina
  6. Enric Gonzalez 1º eso B Viladecans21 de maig del 2019, a les 8:27

    Me ha agradat molt perque trobar amics que t'ajudin en tot es molt dificil :-)

    ResponElimina
  7. Me ha parecido un resumen muy breve y organizado,la verdad que me ha gustado mucho.Gracias por el resumen.

    ResponElimina
  8. Ibrahim Bardaa SG Torroella de Montgri 1r ESO29 de novembre del 2019, a les 9:21

    Em sembla que la canço reperteix un misatge molt important.

    ResponElimina
  9. Per mi un superheroi/ïna es una person@ que que ha fet alguna cosa que es pot destacar en la meva vida, ja tant com pares i amics o família en general, inclús els metges, que han participat en el meu part, i ara amb el tema del coronavirus per mi la meva mare es una heroïna, perque treballa en un hospital on hi han més de 200 infectats.

    Joel López 1 ESO B SG sant adrià

    ResponElimina
  10. DAVID ROMERO : JO CREC QUE AQUEST CONTE SIGNIFICA QUE HAS DE SER BONA PERSONA I SOLIDARI.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies