Passa al contingut principal

PERSONES: La inesgotable capacitat per ajudar els altres més enllà dels 100 anys

La voluntària més veterana de la Creu Roja és la massatgista Concha Herrera, de 102 anys. D'origen ceutí i cordovesa d'adopció, és un exemple de superació i voluntariat
Concha Herrera va rebre el seu primer consell per a un bon massatge a mitjans dels anys trenta. Va ser a l'antic Sàhara espanyol. Ella acabava de fer 18 anys i l'hi va donar un professor hindú que li va ensenyar "a prémer els músculs molt fort perquè s'assabentessin". "Veus, així, fort, fort, que s'assabentin bé", diu mentre agafa la mà i prem els tendons amb una energia inusitada per a una dona de 102 anys.
En un fred matí cordovès, la voluntària més veterana de la Creu Roja es col·loca una armilla vermella i treu ímpetu de les seves entranyes per donar massatges als usuaris, entre ells diversos nonagenaris, en un centre de dia de la ciutat al qual hi van persones grans amb autonomia per menjar i esbargir-se-. "Ajudo amb molt de gust en el que sigui, a qui ho necessiti", diu eloqüent.


Casos com  el de Concha Herrera, que porta més de 20 anys regalant part del seu temps als altres, deixa patent que el desig de ser útil a la societat no coneix barreres. I tu? De quina manera creus que pots ser útil a la societat. T’has plantejat alguna vegada fer de voluntari/a?

Comentaris