Passa al contingut principal

RELATS: Faula del Colibrí


Aquell dia va haver-hi un gran incendi a la selva. Tots els animals fugien espaordits. A la meitat de la confusió, un petit colibrí va començar a volar en direcció contrària a tots els altres. Els lleons, les girafes, els elefants ... tots miraven al colibrí sorpresos, pensant què dimonis feia anant cap al foc.
Fins que un dels animals, per fi, li va preguntar: "On vas? Estàs boig? Hem de fugir del foc ".
El colibrí li va contestar: "Enmig de la selva hi ha un llac, recullo una mica d'aigua amb el meu bec i ajudo a apagar l'incendi".
Sorprès, l'altre animal només va poder dir-li "Estàs boig, no servirà per a res. Tu sol no podràs apagar-lo ".
I el colibrí, segur de si mateix, va respondre: "És possible, però jo compleixo amb la meva part."

La lliçó és tan senzilla com pràctica. Aquest és el temps de que prenguis consciència que ja no pots continuar justificant la teva falta de participació i comportant-te només com un consumidor de recursos. Has de generar alguna cosa, has de complir amb la teva missió, has d'aportar el que tu sol pots fer, i has de deixar de criticar els que ho intenten. Deixa de ser un espectador, deixa d'observar com es crema la selva ... Sigues un protagonista, i posa't en marxa. Sigues colibrí i convida a tots els teus companys a treballar en equip i vessar totes les gotes d'aigua que es puguin....                               
Tu també pots contribuir i fer la teva petita part. Tu també pots ajudar a construir un món millor i a influenciar en l'ambient on vius!


Comentaris